Review Aplikasi Android Denaihati Terbaru


Kali ni ai nak review aplikasi terbaru daripada Denaihati Network. Pertama sekali tahniah kepada Denaihati yang baru sahaja memenangi kategori Best Personal Blog dalam acara Perhimpunan Blogrr yang diadakan di The Mines, semalam 14/12/2013. Kami terlepas peluang nak ber'ghatering' ramai-ramai pecahkan rekod sebab kebetulan hari tu berada di Port Dickson. Balik² dari PD terus cuba ke sana tetapi malangnya jem teruk. Terpaksa patah balik ke Putrajaya lah cari-cari makan kat Alamanda..hehe.

Ini adalah keputusan penuh anugerah blogrr

 • Best Food & Travel Blog – TheBigSmallBoy
 • Best Personal Blog – Denaihati
 • Best of Disability Blog – Amir-Hamidi
 • Best Blogshop – EightDesignsBoutique
 • Best IT and Gadget Blog – JomPHP
 • Best Art & Photography Blog – TheEggYolks
 • Best Entertainment Blog – RotiKaya
 • Best Sports Blog – Sokernet
 • Best Fashion & Beauty Blog – Maxmayo
 • Best Family & Health Blog – IbuBapaCemerlang2012
 • Best Automotive Blog – Paultan ->sumber Denaihati.com

Aplikasi ini hanya untuk android saja ye. Dah nama aplikasi android takkan untuk apple pulak..hihi. Untuk produk Apple akan dilancarkan kemudian, kerana masih dalam pembinaan. Aplikasi terbaru Denahati ini berwarna hijau pucuk pisang. Sejuk je mata memandang kan?

Paparan Muka Hadapan


Terdiri daripada 4 bahagian utama

Blog- Memaparkan entri-entri dari blog Denaihati. Kalau nak view web version boleh terus klik di situ. Yang bagusnya boleh share terus ke FB, emel dan lain-lain.Facebook
Memaparkan post dari ketiga-tiga page group kelolaan Denaihati iaitu Denaihati.com, Denaihati Network dan Hiudpkan Untuk Memberi


Youtube
Memaparkan video-video berkenaan aktiviti-aktiviti dari Denaihati Network seperti ulasan pelajar-pelajar Masterclass yang berada di muka depan sekali.


Twitter
Memaparkan tweet dari Denaihati, siapa yang belum follow lagi bolehlah follow @Denaihati. Atau paling senang dekat aplikasi tu pun sudah ada button follow, so tekan je ye.

Twitter yang diintegrasikan

Twitter
Instagram Denaihati memaparkan gambar² yang diambil Denaihati, kebanyakannya melibatkan gambar travel. Maaf tak dapat screenshot sebab ada masalah teknikal sikit.

Aplikasi Blog Memudahkan
Dengan adanya aplikasi sebegini, mudah bagi follower-follower Denaihati mengikuti post terbaru Denaihati. Yang bestnya kalau tiada internet pon masih boleh baca tetapi post-post lama lah. Kalau nak baca post baru kena tunggu ada internet baru entri terbaru akan masuk.

Sesiapa nak install tu senang je, pergi ke google playstore kemudian search Denaihati dan install. Aplikasi ni hanya sebesar 5.05MB sahaja.

Nak bonus hujung tahun?
Buat uols , masih sempat lagi ni buat review dan submit ke page Denaihati Network. 30 entri pertama akan diberi bonus hujung tahun. Nak baca lebih lanjut boleh baca di http://denaihati.com/11-blog-malaysia-terbaik-blogrrr-awards-2013

0 comment... add one now