Raya Pertama 2013


Tahun ni Giliran beraya di kampungku, Kedah..Tiap² tahun wajib bergilir..Baru adil dan saksama..hewwww..Gilir² kita sambut raya pertama dengan orang tersayang dan menikmati juadah feberet family sendiri..macam kami yang berlainan negeri ni dah tentu lah masakan tradisi pon lain ye dak..hiks

Tema tahun ni asalnya nak pakai Emerald Green yang betul² punya color tuuu.. Tapi dah tercerah sikit pulak..penih hoi sampai 2kali beli kain nak buat baju..HAHAHA mencik betui! tahun depan awal tahun lagi kena fikir dah..supaya tak berlaku lagi perkara macam ni..hukhuk

Gambar berdua diambil sempena anniversary.. Baju melayu naman tu segulung kainnya dengan darwisy dan danish. Daku punya baju pulak Kain chiffon yang dimatchkan dengan baju melayu depa..hakikatnya kat luar lari sikit tone dia tapi dalam gambar takde masalah..hehehe

saja nak pakai chiffon pulak tahun ni..beli sekali full lining kat dalam tu..lagipon kain chiffon bila dah jadi baju dia flowy sangat..cuma tak boleh nak ganaih² sangat lah..hehe

lace tu lah yang gigih daku duk jahit selama 3 minggu..hewhew.. jahit lace sekejap je..beads tu yang lamaaaaa.. sampai berpinar anak mata duk hadap beads..

bila mood baik.. sekali suh bergambar terus silang kaki.. hahaha tak payah diajar.. ada bakat nak jadi model kot ni? dari kecik sampai besar bakat makin teserlah.. haha

tangan duk genggam duit raya dalam poket..takut terjatuh..tu sebab gaya lompat serupa nak tersembam dah..hiks

dua dari tiga hero² sweet n sour daku..danish tido lepas semua balik solat raya..awal subuh dah bangun, matahari dah naik mulah meragam nak tido balik..

gambar ni dah serupa gambar dalam majalah duk peraga pakaian hari raya lah pulak..wakakaka

lepas danish bangun cepat² amik family potret..ada pulak sekeping ni je sempat snap..itu budak tido tadak cukup nak bergambar pon takde mood..haihh

yeayyy! selalu tiap kali raya tak de pon gambar cukup kami adik beradik..dalam gambar ni lelaki putih mata sepet tu je bukan adik beradik..sepupu kami anak pakcik weols..hiks yang sedondon merah hati tu family akak no 2..wuwuwuwu

kakak yang sulong belum sampai..raya di Perlis dulu..dan adik laki yang 2nd last raya sorang² kat Putrajaya..ada keje katanya..tak paham mak encik..

budak ni makin besar makin kuruihhh..nak makan kemain payah lagi..masak lah apa pon special, simple, makannye adalah 4,5 suap..kalo makan lebih dari 10 suap tu memang terkadang lah sangat..

kemain lagi menyengih ye abang darwisy..dari kecik sampai besar kalo photoshoot tak pernah menghampakan..haha

papa lah tu suh anak peluk tubuh..hilang sikit macho sengih gini ye dak..

sepupu sepapat ikan keli ikan sepat.. hat pompuan pon takmo kalah..kahkahkah koyak kain baru tahu!

2 comments.. read them below or add one

Nad MamaZN Nad MamaZN August 22, 2013 at 11:53 AM
Meriah uols!
Suka tgk darwisy posing ;)
Aju Mohit Aju Mohit August 22, 2013 at 11:01 PM
awat fiza tak join lompat sama? hihi

hamboih darwisy gaya lompat tu mcm terbang terapung je, mmg sporting sangat bila disuruh bergambor