Port redup di Pantai Cherating lama ~

Yup Cherating lama...seperti yang dikatakan oleh penduduk sekitar cherating...

Masa kami breaksfast di sebuah gerai makan, cuba tanya² orang situ pantai area mana yang best? Katanya pantai cherating baru area The Legend..Tu sebab kami terjah dan main air di Pantai Cherating baru..

Bila matahari dah meninggi, kami pulang ke pangkal jalan.Kawasan Pantai Cherating lama dekat resort Eastana kami bermalam ni jugak yang best.

Kawasan tengah pantai yang terik jugak.Sempat lah jugak bersantai di bawah payung dengan danish.Sampai terbang payung ditiup angin.hahahamatahari memang dah meninggi waktu ni.Dah pukul 10pagi kan.

Dari kejauhan sana kami nampak port hujung pantai yang redup ni.Terus kami ke sini.Lega dapat berteduh bawah pokok sambil main air..hehhe

redup kan? sesuai kalo nak main air tanpa sunburn..hahaha

papa dah ke tengah, darwisy itu je dia mampu..main air guna kaki dan tangan je.Baju mandi pon tak basah.hahaha

walaupon kau pergi sejauh 100meter, paras air masih lagi cetek..

kita belajar main air kat cherating dulu.Bulan 5 nanti kita up sikit pergi langkawi.Akan datang baru fikir tempat² best seperti perhentian, redang, mabul..sempatlah danish boleh berjalan dan berlari.

port ni kami yang konker..Dari kejauhan nampak family dengan anak² depa duk berendam kat tengah sana.Memang paras air pon dalam sikit dan panas pon terik.

dalam air jernih ni boleh nampak ikan² kecil.Tapi kau jangan lah imagine boleh tengok coral kat sini.kahkahkah

pasir pon gebu sampai terhuyung hayang kami 2 nak berjalan ke hujung pantai..siksa wooo!


memula tu nangis sikit sebab takut air.lepas tu dia dah cool.Gud job danish!jangan sok besar takut air macam abang ok!

Next time kita try Perhentian atau redang pulak nak papa? dah alang² duk lalu jalan 2,2 jeti tu time balik kampung.hehehe

0 comment... add one now