Petua untuk dapatkan baby girl || Betul ke boleh membantu??

Macam² cara dan petua untuk dapatkan baby girl kan.Selain petua orang melayu, petua dalam islam contohnya soal pemakanan dan cara kita berjimak/bersetubuh pon dapat membantu kita merancang untuk dapatkan anak perempuan.Contohnya:

Merancang anak perempuan

1. Digalakkan memakan makanan yang berasid seperti limau, asam , nenas, cuka, air minuman bergas dan lain lain. Pantang memakan makanan laut.

2. Persetubuhan dilakukan sebelum penetasan telur isteri (ovulation). Jangan bersetubuh selama 5 hari mulai dari hari ‘ovulation’ yang boleh dikesan dengan ujian-ujian subur.

3. Melakukan ‘douching’ dengan menggunakan cecair asid (very dilute lactacyd) 2 jam sebelum persetubuhan dilakukan.

Lagi satu cara:

Untuk dapatkan anak perempuan

1- banyakkan makan daging (ayam dan lembu) untuk kedua2 pasangan, lelaki dan perempuan

2- subsurface penetration, maksudnya pancut jauh dari pangkal rahim. Ini berkemungkinan sperma yang membawa gen lelaki tidak dapat bertahan lama dan mati.Ini memberi peluang untuk sperma yang membawa gen perempuan bercantum dengan ovum

Lagipon ni hanya usaha dari kita kan..Selainnya berdoa dan berserah kepada Allah..


Selain tu jugak ada kalendar Cina

kalendar cina yang dah lama di kaji dan diguna pakai oleh orang cina sejak beratus tahun dulu..Sejauh mana kebenarannya ek?ada yang cakap 99% berkesan..hikhik


Bila dah ada anak lelaki teringin pulak anak perempuan..Bila nak shopping baju boleh beli 2,2 jenis..takdelah kempunan nak beli baju pink tak dapat²

Lately semakin menjadi² kan dengar orang announce dah pregnant, macam berjangkit je kan..Alhamdulillah atas rezeki Allah untuk mommy² yang berjaya preggy..

Eh, Tetiba pulak buat post pasal ni kan.. tengah berkira² jugak bila mau preggy lagi..rasa macam baru je lagi jadi mak buyung.

0 comment... add one now