Petak dan Bujur mana lawa?

Hehe Sabtu ke Alamanda lagi.Dah berapa hari ulang alik Alamanda ni??Tu jela tempat yang dekat dan senang nak beli barang! Simpan dulu la hajat nak jalan² kat Mid Valley, Sunway Piramid, Sogo, Pavillion,Jalan TAR apa lagi?? Dengan ramai² orang, dengan nak kendong anak, dengan nak shopping lagi...haishhh korang bayangkanlah sendiri.Silap² pi buang masa je satu apa tak beli!

Darwisy bukannya nak pon duk dalam stroller.Kalo keluar shopping tu 5 jam, maka 5jam lah berdukung..haishh memang penat! nak² pulak bulan puasa.Haiyaa.. Dulu sebelum ada anak langkah kaki kami berdua memang panjang! Asik la duk ulang alik Mid, Sogo,Pavillion Jalan Tar. Tiap² minggu ada je rancangan w/p tak beli apa.ekeke

Sabtu iaitu hari ke5 keluar masuk Alamanda baru jumpa henbeg raya yang berkenan! Tak puas hati kenapa tak da yang berkenan tu sebab ulang alik cari gak sampai jumpa! haha Kata CarloRino ada sale raya.mana tak puas hatinya kalo tak berkenan kan???Sale raya hingga 30% untuk beg baru hanya di Butik CR je kalo kat CR parkson hanya 20%

Jenguk punya jenguk tilik punya tilik ternampak la jenis ni (Kualiti gambar kurang memuaskan sebab amik ngan henpon je tu pon amik gambar curi² masa kat kedai hahaha)

petak

*rupa macam biasa tapi dia punya compartment punya la banyak sampai boleh letak pampers, susu, baju anak. Naman cakap macam beg sekolah pon ada.


bujur

*yang ni memang lawa tapi sayangnya compartment yang betol² boleh letak barang hanya ada 1.


Kesimpulannya dua² lawa masing² sesuai kalo digayakan dengan baju kurung dan jeans pastu boleh dijadikan sling bag lagi! So tak da masalah la kan nak bagi alasan tak berkenan


Mintak pendapat kawan² la kan mana satu yang lawa??


Nota Ringkas : Setahun sekali je beli henbeg tu pon time raya, pastu kebetulan ada sale kalo tak memang tak beli. Nak tunggu CarloRino buat sale sampai 30% jangan harapla kecuali sale untuk member card punya hari jadi.lambat lagi tu... huhuhu



{ 21 comments.. read them below or add one }

ibu WaWa ibu WaWa September 6, 2010 at 11:42 AM
kak wa suka yang bujur, nampak lebih simple tapi elegent...
Ena Ena September 6, 2010 at 11:53 AM
akak berkenan yg bujur tu fiza.. ;D
Ogy Ogy September 6, 2010 at 11:55 AM
berkenan yg bujurr gak..hik2
mama tisya mama tisya September 6, 2010 at 12:08 PM
uiks penat ler nk berdukung je ye..nk2 bln puasa..hehehe...yg bujur tu lebih cun dr yg petak
mamalieyna mamalieyna September 6, 2010 at 12:33 PM
lawa yg bujur gak! tapi kalau dpt dua2 pun okeh! =P
farysa farysa September 6, 2010 at 12:49 PM
farysa suka beg bsr
so,farysa plih yg ats tu la

tp ntk sis, farysa rse yg 2nd pic tu lg ssuai
sbb sis jnis yg kcik je
lawa bwk beg bjur centu
deena awanis deena awanis September 6, 2010 at 1:14 PM
vote for bujur!!hehehe..dina pun ada berkenan 1 handbag kat Carlo Rino, Alamanda tu kak fiza..tapi x seswai untuk pakai time raya kot..untuk pakai ngan jeans sangat cantik..berkenan sgt handbag tu sebab spacious..sesuai laa untuk jadik diaper bag bila dah ada baby nanti..hehhee..
Nana Nana September 6, 2010 at 1:38 PM
klw kita suka hok petak hehe
eima eima September 6, 2010 at 2:05 PM
dedua lawa ....
so beli yg mana ???
✿NAZIRAH✿ ✿NAZIRAH✿ September 6, 2010 at 2:09 PM
cantikkkkk!!!!!!!!!nak yg bujur...bape harga die kak??
Fieza79 Fieza79 September 6, 2010 at 2:28 PM
suka yg bujur tu....Carlo Rino...beli jgn tak beli fiza...kak fieza takda pon henbeg raya...huhu
MrS. F!zA MrS. F!zA September 6, 2010 at 3:33 PM
@deena awanishahaha...jgnla beli mahai2 ltk diapers n botol susu..baik beli beg khas utk brg2 tu
ArELeEz ArELeEz September 6, 2010 at 4:10 PM
kalau leez, leez amik yg bujur sbb cantik. yg petak tu cam xbrape cantik. to me la.. ;)
MieZa MieZa September 6, 2010 at 11:34 PM
petak tue mcm cantik...bagi saya lah...=)