Misi membalas dendam!

Keperluan apak dah cukup, keperluan anak pon cukup jugak keperluan omak terlebih cukup dah pulak rasanya tahun ni.Agaknya misi membalas dendam akibat tahun lepas beraya hanya boleh pakai jubah,jubah dan jubah.. sob..sob..akibat pregnant. jeles tahap gaban tengok orang melaram di pagi raya.Yela setahun sekali raya kan.

Tahun ni dapatla tebus balik kekecewaan tak dapat berbaju kurung, berkasut tebal pada raya tahun lepas.. hahaha..Lepas ni kalo nak pregnant kena betol² baik punya plan supaya tak pregnant 8 bulan time raya..Kalo 3,4 bulan ok lagi kot .hehehe

Sebenarnya nak tunjuk keperluan raya anak


Banyak² tu 4helai baju di atas sekali tu dgn sehelai seluar je dibeli pada shopping raya di Alamanda baru² ni tapi lupa pulak baju² Darwisy ada yang dah dibeli sikit² sebelum ni.Bila balik rumah kemas² drawer terjumpa pulak.Pujuk hati, takpe tak rugi raya haji ni kompom mama tak beli dah kalo tak habis dipakai raya ni.

Takpelah tahun ni tahun pertama Darwisy beraya apa salahnya anak beraya lebih sikit dari mak kan.Mak ni excited nak raya sebab tahun pertama raya bertiga.Syioknya rasa!!!!Wiken ni misi mengemas dan mem'packing' keperluan pulang beraya!

Hati Berkata : Tak sabarnya nak cuti raya....yehhhhhaaaa tapi napa chekgu tu cuti awal seminggu?? tak aci!!


{ 27 comments.. read them below or add one }

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. .:iz-AnN a.k.a cOmOt:. September 2, 2010 at 1:11 PM
hehehs...sakan dak darwisy tahun ni....
kutip duit raya bebanyak tau...
pastu leh bukak akaun...:P
kirana kirana September 2, 2010 at 1:12 PM
sama la first raya ngn asben dulu peknen gak..huhu sungguh tak syiok tak leh na melaram..bukan tak leh..tak der mood
Ena Ena September 2, 2010 at 1:15 PM
tu dia haihhh!!
kemain selambak bju darwisy.. ni betul2 balas dendam nie.. heheh.. tapi tak pe budak2 memg pakai banyak baju..
MrS. F!zA MrS. F!zA September 2, 2010 at 1:16 PM
@.:iz-AnN a.k.a cOmOt:.itu sudah pasti..misi mengutip duit raya.. heheheheh
MrS. F!zA MrS. F!zA September 2, 2010 at 1:17 PM
@kiranahahahah aah ek..blh je melaram tp mood takdak..selekeh gila raya tahun lepas..
Farra Dhelina Farra Dhelina September 2, 2010 at 1:28 PM
wahh sakan darwisy beraya thn ni!!

slmt hr ry fiza!!
Nana Nana September 2, 2010 at 1:32 PM
wah banyak nye baju darwisy...melaram sakan ni
zue @ annaleeya zue @ annaleeya September 2, 2010 at 1:34 PM
mak aihhh... raya sakan nih... mamanya yg terlebey suda... heheh!!!
♥siEha♥ ♥siEha♥ September 2, 2010 at 1:53 PM
tu la..bl dah ade anak nie...kadang2 die nye yg sakan..
beli2 bj raye amie,tgk2 dah nak dekat 10helai bj die...
kasut die mengalahkan omaknye,kasut die sepasang leh dpt kasut omaknye 2,3 pasang....
Fieza79 Fieza79 September 2, 2010 at 2:10 PM
byk nya baju raya Darwisy...betol2 membalas dendam ni...balek baraya kulim ke Fiza..?

Baju Irfan dan Anis pon belom setel lg...ari tuh soping tak abis...mmg kena balas soping sekali lg nmpk gaya nya...hehe
MrS. F!zA MrS. F!zA September 2, 2010 at 2:14 PM
@♥siEha♥wah nmpk gaya berkasut mahai la amie ye..
MrS. F!zA MrS. F!zA September 2, 2010 at 2:15 PM
@Fieza79aah blk kulim..nk p beraya umah akak blh ke??hehehe

mggu ni last kna settle kan jgk tu
eima eima September 2, 2010 at 2:19 PM
aku lagi la 1st raya title binik org ..
berpantang lagi .. klu dah hujung² tak pe la... nih hari ke3 pantang dah raya tau... kan mamalyna...

byk gile bj darwisy 7 helai ... huhu
e.l.i.z.@ e.l.i.z.@ September 2, 2010 at 2:43 PM
haah lupaaa...tahun lps org tu beraya ngan perut boyot ekekke padan la tahun ni shopping sakan
hyazz hyazz September 2, 2010 at 2:47 PM
banyak nyo baju...tu ler... terkenan ker...hehehe
rose --{@ ibuRafiq @}-- rose --{@ ibuRafiq @}-- September 2, 2010 at 3:25 PM
waaaa...hehhhe..sy ni last year baru abis pantang..pon takde mood nak raya sgt..fiza time pegnent 8 bulan eh..laagila la kan takde mood..ngh sarat..

takpe..bals dendam.
amboi byknye baju..rafiq ade 5 pasang..ehehe
mrsboan mrsboan September 2, 2010 at 3:40 PM
takpe beli byk dan berpatutan sbb baju2 tu bukannya pakai sbln dua..hehe fiza nanti akan dtg shopping baju girl lagi best tau...amin..ekeke
MieZa MieZa September 2, 2010 at 3:43 PM
tak pe banyak baju..semangat darwish nak raya tahun nie =)
atty's atty's September 2, 2010 at 3:53 PM
taun ni besh leh raya ber3..
tu lah .cikgu besh lah ..cuti mula awal seminggu seblom raya..
MrS. F!zA MrS. F!zA September 2, 2010 at 3:53 PM
@eimamak ai pantang lg sedih tgk makanan.. hahah ko siap kira! =D
MrS. F!zA MrS. F!zA September 2, 2010 at 3:54 PM
@rose --{@ ibuRafiq @}--aah 8bulan giler sarat time tu.. nyawa pon mengah2 je..ni kan nk bergaya..
mamalieyna mamalieyna September 2, 2010 at 4:04 PM
semangat berkobar2 kan..dh lak first time beraya ngn anak..mmg asek2 nak beli brg tuk dia jer..^_^..takpe2 tak rugi pun beli lebih2, nnti boleh pakai raya haji..takpun raya posa kan sebulan..hikhik..

*ooh akak balik, sik kedah maa...meh ler turun sik,kedah!
BIONIC WOMEN BIONIC WOMEN September 2, 2010 at 6:58 PM
waaa....baju raya darwisy agak lumayan..hehhe..tu blum ada anak pompuan..suk ada anak pompuan ag giler..nak baju kurung, dress, skirt, jeans..blouse..macam2 a...kopak ooooo...hahhaha
tapi xper, raya aji nnti, x payah bli dah...kan beraya kat kg lain..hak
Jieda Jieda September 3, 2010 at 8:58 AM
sebenarnyakan bila tgh sarat pregnant masa raya best juga.kita akan dilayan dengan bst sekali he3.ingat masa anak pertama dulu.tunggu hari je nak bersalin ketika raya
adianiez AIDA adianiez AIDA September 3, 2010 at 9:55 AM
meriah nyer...
tahun ni raya aida tak meriah la...
takde mood...