kisah malam merdeka

Salam.. Terasa macam hari isnin pulak hari ni..Ini cerita malam merdeka.Balik kerja petang isnin terus bersiap hajat nak berbuka di luar.Pukul 6.30 sampai Alamanda tengok ramai giler orang.haishh sambut merdeka dengan shopping raya lagi.Kami pon apa lagi meneruskan misi masuk kedai kuar kedai ingat sempat la shopping lagi sebelum waktu berbuka.

Pukul 7 mula cari kedai tak sangka semua full house! Pizza, Mcd,Rasamas,A&W, apa lagi ye? Foodcourt Alamanda pon penuh! haiya! mula gelabah la sang isteri! mana taknya perut dah pedih tunggu nak berbuka je.Padahal 2tahun lepas dah pernah merasa berbuka di Alamanda.Memang semua meja orang dah booked awal²!

Masuk C4 beli roti dan air pastu cari port la, yang kosong nya hanya kerusi depan surau! hehehe..Berbuka dulu, solat siap² pastu baru cari kedai.Kul7.50 masuk Rasamas pukul 8.45 baru dapat makan! Sabar jelah..Akibat kaki dan tangan yang tak cukup pastu pelanggan pulak ramai.

berbuka dulu dengan ni

Pilih punya pilih masuk Rasamas la kebetulan ada meja kosong.Pizza ngan Mcd masih ramai orang



teh tarik dan white coffee


ayam chop percik bukan chicken chop... Rasamas kan lebih pada rasa kampung kalo dulu Ayamas.. tu sebab kot nama ayam chop

Nasi ngan Ayam black pepper untuk naman

Lepas makan dah kenyang meneruskan misi mencari barang.Kali ni berpecah.Omak ngan anak, apak sorang².. Kui3x. Masuk Nichii sambar belt ngan baju nan ado try².Balik rumah tak sangka fit pulak.Bukan ai yang dah gemuk tapi nekad nak pakai longgar² dah almaklumlah lemak parasit ni mencacatkan penglihatan.Tengok resit sale item cannot be returned nor exchanged. Nasib la baju tu ku kembangkan sendiri sorang tarik kanan, sorang tarik kiri..Kembang la sikit
SELAMAT!!!


Nota Kaki: Dari jumaat lepas dah 3 kali keluar masuk Alamanda.Selagi tak raya la katakan. Haisshh


{ 21 comments.. read them below or add one }

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. .:iz-AnN a.k.a cOmOt:. September 1, 2010 at 9:00 AM
huhu...ramai nor orang berbuka di luar kan...
Ena Ena September 1, 2010 at 9:00 AM
alahai.. tak pe la.. sesekalo lewat sikit makan.. janji dah buka dulu ala kadar ye fiza..

kelakor pulak.. main tarik2 gitu.. heheh..

a'a service kat Rasamas memg kureng tapi nasib baik menu2 nya sedap.. boleh diterima dek tekak kan.. ;D
eima eima September 1, 2010 at 9:10 AM
sebuat rasamas... amarah aku kembali terimbas...huhu
dekat sejam lebih kat rasamas ECM kontan ... servis mmg hampeh ... tp klu putrajaya cepat la jg klu hari biasa bkn bln pose....sbbb bolan posa aku tak penah berbuka kat rasamas lagi...huhu


tp semalam pas bali dr bangi ... tgk mmg ramai org masuk putrajaya ...cam waktu pagi weekdays plak ... jem... rupenye semua pakat pi alamanda rupenya....
..nOj.. ..nOj.. September 1, 2010 at 9:13 AM
wei bukan selagi tak raye la. selagi tak abes lg duit lam wallet n bank, selagi tu la sibuk nk kuar masuk memane kedai. hahahah

sib baik ade gak kusi tuk ko mkn roti. kalo tak, berdiri jela
Fieza79 Fieza79 September 1, 2010 at 9:25 AM
ramai ye org...sesak2 gitu pon tensen jgk kan kdg2...huhu..fieza kalo berbuka kat luar siap book meja awal pastu baru la ronda2 soping..hee
mamalieyna mamalieyna September 1, 2010 at 9:36 AM
alorr ciannye berbuka ngn roti je..heheh..tapi takpe, pastu leh lepaskan hajat kan..akak lak isni lepas, berbuka kt luar gak, siap booked awal2..hehe..

*oooh tak pernah shoping alamanda, jln2 ngn mmber dedulu ada la..huhu...
MrS. F!zA MrS. F!zA September 1, 2010 at 11:51 AM
@Enabetol! setakat ni menu dia semua sedap!
MrS. F!zA MrS. F!zA September 1, 2010 at 11:52 AM
@eimalmbt sbb nk tggu bakar ayam tu..staff tk ramai lak
MrS. F!zA MrS. F!zA September 1, 2010 at 11:52 AM
@Fieza79tu lah nape la tak terpk camtu..haishh
MrS. F!zA MrS. F!zA September 1, 2010 at 11:53 AM
@mamalieynapdhl dh thu mmg kna booked tp haitu blh plk tk terpk cmtu..igt nk main redah je..hehehe
Nana Nana September 1, 2010 at 12:12 PM
huhu kita dah penah mersa buka pose time publc oliday bulan pose..tiem org2 sebok soping raya mgm seme tmpt penuh...tu psl lepas tu dah belaja dari kesilapan...kul 5 dah duduk awal2 hehehe
mrsboan mrsboan September 1, 2010 at 12:13 PM
'sorong tarik kanan/kiri'..hahaha..akak slalu buat pada anak tudung yg baru..ketat pening kepala..so letak kat hanger baju, kangkangkan 2/3 hari..kembang..-petua mengarut nenek..ekeke
mama tisya mama tisya September 1, 2010 at 12:23 PM
rasamas kt alamanda tu kalo bkn bln pose pn mmg slow ler servisnye..pernh mkn situ tkde la rmi org..tgu makanan lmbt giler...

umh dkt alamanda sure nk slalu ke sana ye tk..hehehe
BIONIC WOMEN BIONIC WOMEN September 1, 2010 at 12:31 PM
selalu kami kalau pergi tempat yg pack dan ramai org memang akan berbuka ngan air and roti..dah lewatskit baru masuk kedai..itu ag senang..pastukan time org tengah duk syok makan tu, g ler membeli, komfom xder org, nak bayar pun x payah beratur..hahaha
MrS. F!zA MrS. F!zA September 1, 2010 at 1:37 PM
@Nanaawlnya kul5..kalo msuk masa tu tak tahu la cane fiil darwisy sbb lama sgt duduk..
MrS. F!zA MrS. F!zA September 1, 2010 at 1:38 PM
@mrsboanhahaha petua ngarut pon kdg menjadi kak:D
MrS. F!zA MrS. F!zA September 1, 2010 at 1:39 PM
@mama tisyahahaha mana ada dekat kak..yg dekat ru presint 16 sebelah alamanda.. hehe

kena tgkatkan thp mmberi pkhmatan diorg ni..komplen cikit ke kan..
MrS. F!zA MrS. F!zA September 1, 2010 at 1:39 PM
@BIONIC WOMENaah la kan..time org buka posa sah2 la xde sgt org mmbeli tp cashier kedai tu tak hangin ke??ye la dia pon nak makan..hehehe
♥siEha♥ ♥siEha♥ September 1, 2010 at 1:55 PM
try ayam percik die pon sedap...hehehe
e.l.i.z.@ e.l.i.z.@ September 1, 2010 at 6:05 PM
alamanda mmg la full kalu time hari cuti..mmg terpaksa berbuka dulu ngan benda lain..semayang siap² senang sikit, xyah berebut ngan org

larrrr awak g tarik kiri kanan ek bju tu hahah astaga..sib baik x koyak