Kemeriahan bunga api di Malam Syawal

Salam semua.. dah jumaat kan hari ni.mesti weekend ni korang penuh ngan aktiviti menghadiri open house.kekeke..Kami? macam biasala la chekgu tu satu hari esok dia tak de. cis! baru plan nak gi beraya. huhuhuhu Ahad pulak ada kenduri kahwin sepupu di Klang.boleh la jumpa wan mak kepada ayah yang tinggal di PJ.. tak gi beraya lagi ni umah wan sini..hahaha asyik² belah mak je di Kedah.Oh, ayah ai orang sini tapi jarang sekali oh gi.. apa punya cucu daaa...

Ok lah nak cerita pasal bunga api di malam syawal hari tu.Teringat masa kecik² dulu main bunga api malam² sampai buka baju.ada lagi gambar kenangan kami adik beradik masa kecik main bunga api tak pakai baju tu. hahaha

Sekarang dah besar panjang tengok budak² main je la kan.Teringin sebenarnya nak main tapi macam 'ah malu la kang budak² cakap apa la mak uda ni macam budak kecik pulak semangat lebih nak main bunga api' wakakaka maka tengok jela kan.


Mari kita tengok kemeriahan bunga api untuk budak² yang telah di snap oleh lakiku!

IMG_0046

IMG_0424
Huruf A

IMG_0180
bunga api roket

IMG_0145
mercun roket

IMG_0157

IMG_0139
tak tahu la budak ni tulis ape daa.. hahaha

IMG_0136
'Love'

IMG_0062
mercun ape ek ni?? lupa pulak

IMG_0103
light trail.. kebetulan rumah kampung naman memang tepi jalan wei.. kira 7,8 kaki kuar dari pintu rumah tu memang jalan raya la.. huhuhu


* semua gambar diambil menggunakan slow shutter speed ye kawan²..nk dapatkan gambar camni kena pastikan betol² shutter speed slow..kekeke



{ 10 comments.. read them below or add one }

e.l.i.z.@ e.l.i.z.@ September 24, 2010 at 9:34 AM
wowieee...WM yg cantik.i loikeee...

wah sudah try wat light trail..bagus bagus..mcm ni la baru versatile.kena tahu semua cara atau teknik dlm fotografi, lama² nnt melet0p la gambar uolsss
mamalieyna mamalieyna September 24, 2010 at 10:10 AM
waaah ada camera canggih beh aa...jeles ni..hehe..

meriah bermain bunga api ye!
MieZa MieZa September 24, 2010 at 10:18 AM
slow shutter spped ye? nanti nak try lah =) cntik =)
deena awanis deena awanis September 24, 2010 at 11:01 AM
wuiyyooo meriahnya bunga api..this year, dina tengok mercun dr jauh jer..kat rumah MIL xde budak2..anak buah br sorang, umur 1 tahun pulak tu..hehhee
BIONIC WOMEN BIONIC WOMEN September 24, 2010 at 11:19 AM
cantiknya gambor2 tu sumer....
bestla ada kamera canggih ni
Ena Ena September 24, 2010 at 12:15 PM
cantik!!

akak tak sempat lgsung nak tengok ania main bunga api maam raya tu.. tau2 je dah abis.. nasib baik BIL yg nengokkan!..
mama tisya mama tisya September 24, 2010 at 12:16 PM
wah2 cantik ler gmbr bunga api kalo org pro amik..cun2
E K A E K A September 24, 2010 at 3:38 PM
wow canteknya...napa eka tak pandai wat pon...dslr cap apa ye...saya cap canon je leh bt ke camtu.kene blajar lg ni