Beraya sampai tonsil membengkak!

Salam semua.. selamat hari raya.. hehe..baru sampai ofis..ke klinik dulu tadi bawak darwisy..batuk berkahak la pulak.setelah seminggu selsema.Beraya sakan la katakan..berpanas, ber'ekon'..

Omak eh rabu lepas kat kampung demam sampai tak boleh bangun! 2 tahun kahwin ni kali pertama demam ni.Kalo tak selsema, batuk je. Tonsil pulak macam membengkak kat dalam..Giler tahan sakit yang teramat sampai tak leh nak makan..Kali pertama rasa sakit tonsil ni.. memang rasa macam telan benda tajam je..Tak gi klinik pon.TAKUTTTTT!!! punya lama sakit sampai sabtu baru lega betol.Balik Putrajaya hari sabtu pagi tu pon demam tak kebah lagi, tonsil pon sakit tahan jela sepanjang perjalanan dengan anak mengamuk..haishh

Cerita raya kami idak la semeriah raya² orang lain..Raya di rumah sanak saudara terdekat je sebiji dua di kelantan belah naman, dan sebijik dua di kedah..huhu..Raya Pertama kami di Kelantan, pagi raya ketiga bertolak ke Kedah.

Ada entri autopublish pagi rabu sebelum pulang ke kampung.tapi boleh pulak tak publish ter 'save' dalam draft.. kahkahkah..macam mana la boleh tak pasan..tetiba je blog sunyi tanpa khabar berita kan dah cuti ke dah balik kampung ke.. haha

Pagi rabu tu bertolak ke Kelantan pukul 4.30pagi, sampai sana tahu pukul berapa???? Pukul 4.30 petang weiiiiii!!!!!!.. Korang bayangkanla betapa letih, penat, sakit pinggang, sakit badan, sakit sendi, belengas punya lama dalam keta.Dah lama sangat dalam kereta Darwisy punya mengamuk sakan! Budak mana la boleh tahan lelama dalam keta dengan satu hari tak mandi.. huhu. dasyat sungguh punya ramai rakyat Kelantan pulang ke kampung hari rabu.

Eh² melalut panjang dah ni.. Gambar raya jap² lagi lah..Keja pon menanti ni.. Makan seciput pon idak lagi.uwaaaaaaa.... laparnya.. seb bek sempat tapau nasi masa gi klinik tadi.. huhuhuhu


{ 10 comments.. read them below or add one }

eima eima September 20, 2010 at 10:29 AM
ala tesian nye kena tonsil .. ade history tonsil ke sebelum nih fiza ??

ari tuh fahim kena kesian ..kurus kering ..langsung tak mo nyusu...sakit amat kot ..huhu
Fieza79 Fieza79 September 20, 2010 at 10:39 AM
dgr mcm sonok je raya fiza...tp diri yg menempuh nya sapa la tau kan...heheh berbaloi tu fiza..

laa ari tu nmpk fiza cam sihat je...hehe mana tau demam sebelom tu eheh...
mamalieyna mamalieyna September 20, 2010 at 10:57 AM
aloor ciannye...teruk pulak demamnye ye..huhu..hope cepat la baik..nnti nk g jemputan open house kengkawan..^_^

selamat bertugas!
.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. .:iz-AnN a.k.a cOmOt:. September 20, 2010 at 11:09 AM
huhuhu...baper belas jam tu...
bukan takat darwisy, kalu akak lelama lam kete pun ngamuk weii...
e.l.i.z.@ e.l.i.z.@ September 20, 2010 at 11:35 AM
alahai ciannya diaaaa..harus la xde mood sgt nk beraya.ke mood raya menten? heheh

12jam?? jarak kelate ke JB tu
♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ ♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ September 20, 2010 at 12:03 PM
tol tu time raya ramai yang tak sihat husband kiter pun sampai ilang suara terus...dek kerana sakit tekak
Nana Nana September 20, 2010 at 1:25 PM
cepat2 upload gmbr raya xsabau nk tgk ni hehe
tema kale merah ek sama la plak hehe
ana-kirana ana-kirana September 20, 2010 at 1:55 PM
mak aihhhhhhh mau kepam dlm kete 12 jam tuuuuu
akak tak merasa jem tahun ni..tak syiok lak tak mencabar hehehhe

awk ni org kedah gak ek..
Zimah Zimah September 20, 2010 at 2:12 PM
laa..demam..siannya..akak pun balik kelantan rabu 8hb tu..bertolak 10 pagi sampai 8.30 malam..sib baik la adam tido je..xde la melasak sgt dlm keta..