Rezeki Darwisy

Salam

Kepada pekerja gov mesti hari ni tersenyum lebar kan.Ada yang cuti settlekan bayar itu ini, dan juga cuti untuk shopping raya.. hehehe..Sape tu??jeng..jeng..jeng.. Tunggu la cuti sekolah mak pulak nak cuti untuk shopping raya..Eh kalo korang nak shopping tu jangan borong semua pulak.Tinggal la sikit kat mak ni! huhu

Cadangnya cuti sekolah amik cuti, manakala chekgu tu dah memang cuti kan.Best sikit shopping time hari keja w/p cuti sekolah tapi tak de la ramai sangat ummat manusia kan dari wiken.hehe

Eh sebenarnya nak cerita pasal rezeki Darwisy untuk tahun pertama beraya.Ala ni kan tahun pertama Darwisy beraya kasi chance la anak beraya dengan meriahnya..hehe. Semalam ada hamba Allah yang telah menghadiahkan sepasang baju melayu untuk Darwisy.Giler terharu omak eh w/p bukan baju omak tapi omak ni tacing sikit la kalo bab anak² ni. Apa eh yang dikasinya cer tengok ni

baju raya, duit raya, kad raya

Baju raya tu omak dah selamat pakaikan kat Darwisy.banyak la kena di alter nya.Badan kecik ni susah sikit nak cari baju.Cer tengok ni

ha! dah macam budak besar kan. bukan sebab dia yang besar tapi sebab lengan baju dan kaki seluar tu panjang giler..sampin tu labuhnya sampai ke kaki.. huhuhuhu

Korang mesti ada yang boleh syak kan sape yang bagi?? Beg hadiah dan baju tu pon ada yang dah tengok kat entri beliau semalam.. hehehe terima kasih daun keladi ye Kak Izan!!!!♥♥


Hati Berkata: Tahun ni boleh la kutip duit raya semula.. hahaha setelah beberapa tahun tak kutip.. Kutip untuk penuhkan tabung anak la.. *wink! Ni yang tak sabar nak raya ni.. cececece..



{ 18 comments.. read them below or add one }

miera miera August 25, 2010 at 9:11 AM
cutenya darwisy pakai baju melayu.. =)
Damia Aleesya & Damia Ayunie Damia Aleesya & Damia Ayunie August 25, 2010 at 9:25 AM
ekekekek///besar giler baju tu...harus lah alter tu fiza...

wah tak raya dah dapat duit raya erk...
mamalieyna mamalieyna August 25, 2010 at 9:45 AM
ooo izan kasi kt dia ghupenye! best la..^_^ siap dpt duit raya lg haa..

oooh org gomen mmg tersenyum lebar kan..ada masyuuuk lebih eh bulan ni..cam en suami akak ler..ni nak lebihkan sesi bodek membodek ni..ekeke..
mama tisya mama tisya August 25, 2010 at 10:26 AM
rezeki ank utk 1st time raya..mak die sure senyum lebar ler leh kutip hasil thn ni...slamat menabung :)
♥MAMA♥ ♥MAMA♥ August 25, 2010 at 10:43 AM
waaa comeynyer darwisy ngan baju melayu tu,kelakar tul sampai ke bwh haaa labuhnyer,cepat2 ler mama anto alter ek,nnt leh wat raya ;-)
Fieza79 Fieza79 August 25, 2010 at 11:17 AM
owhh izan kasik rupa nya..tau da baca n3 dia semalam...best tu takpe buleh alter takda mslh...
deena awanis deena awanis August 25, 2010 at 11:41 AM
beruntung darwisy..mak nyer pun beruntung jugak..save budget!!hihihi
Raisah @ echah Raisah @ echah August 25, 2010 at 11:46 AM
salam mama darwisy n darwisy dearie..lama aunty tak borak2 ngn Darwisy ya! nanti suh mama belikan baju versi kecik sikit kat masjid india tu...jangan nanti mama ngn papa soping2, bj darwisy tak beli pula yer! :)
**sHiKinn** **sHiKinn** August 25, 2010 at 11:46 AM
comel darwish pakai baju melayu..tp kalo kt kedai banyakkan saiz S..cuma kadang2 kaler terhad..
♥Leily|Ummi Alya Husna♥ ♥Leily|Ummi Alya Husna♥ August 25, 2010 at 12:03 PM
shomelnyer darwisy paka baju melayu..
matured aje nampak, rezeki ramadha tu..
yup, ari yg ditunggu arini la.. =)
tp kesiankan, no bonus..
tp kena belanja cara berhemat la, takut makan sekut kosong pas raya nnti.. huhuhu..
Ena Ena August 25, 2010 at 12:06 PM
oke la tu dapat gak adih utk raya.. tak pe alter je.. leh wat tuakr2 comei tak anak2 pakai.. akak suka.. & darwisy nampak cam dah besar jer pakai baju tu.. ;D
BIONIC WOMEN BIONIC WOMEN August 25, 2010 at 12:21 PM
ala..ala..ala...cute gitu anak teruna ni...so omak nyer kena tema purple ker?
beli songkok..mesti kiut giler..best kan pertama kali beraya ngan anak...xcited giler, masa first time beraya ngan Dhiya dulu, sebelum puasa ag kami mengumpul baju raya..banyak giler baju rayanya, x perasan pun banyak...xcited nyer pasal..hahhaa
hyazz hyazz August 25, 2010 at 1:33 PM
yea yea...best nyer dah dapat baju raye... cepat darwish...lompat ler..syonok... hehehe
mrsboan mrsboan August 25, 2010 at 3:26 PM
wah! bestla...dapat baju raya tu...1st time kutip duit raya ye...gud luck ekeke..
.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. .:iz-AnN a.k.a cOmOt:. August 25, 2010 at 8:07 PM
huhuhu....segan mak...
terimalah pemberian mak yang ikhlas tapi dekat ini...hehehe
e.l.i.z.@ e.l.i.z.@ August 26, 2010 at 8:07 PM
wah mmg rezeki nih..sempat lg nk alter bju tu..heheh besar yg amat..size berapa la agaknye tu