Restoran Tasik Indah, Shah Alam

Jangan lepaskan peluang join Giveaway simple!! Untuk join klik SINI
Sebelum puasa ni molek sangat cerita pasal makan² ni.kot korang nak cari tempat untuk berbuka sekali sekala salam bulan posa kan.huhu Ini cerita hari ahad punya.Kan tak gi mana² pon sambut anniversary hanya Candle Light tu pon di rumah je.

Jadi keputusan diambil setelah beberapa kajian dibuat gi makan jela. hahaha Ok la tu dari tak pi mana kan.gigih google dalam internet nak cari tempat makan sedap.Last kitorang pilih untuk try makan kat Restoran Tasik Indah.

Layan gambar saja


Kalo nak naik ni kena bayar RM5 pusing la tasik

sebelom makan harus bergambar

sepiring kacang goreng buat penghilang lapar sementara tunggu makanan sampai


1 mangkuk nasi berharga RM1.20 semangkuk setiap sorang

semangkuk sayur campur cendawan RM14

semangkuk tomyam campur RM15

sepinggan daging black pepper RM18

sepinggan ayam bakar RM25

Lepas makan dia bagi pulak tembikai dengan puding 3 mangkuk puding ke apa ntah sikit pon tak rasa. haha




Dan total yang kena bayar keseluruhan makanan yang dimakan

see!! Giler tau 2cawan chinese tea & tisu basah buat lap tangan tu tak order pon dia charge!

Ceritanya camni, masa kitorang sampai terus dia hidangkan kacang goreng ngan dua gelas air teh cina.kacang je kitorang makan air tea tu tak minum pon.Ingatkan free!!! Sekali dia cas daa!!Bukan nak tanya dulu ke tak orang nak ke tak nak ni dia hidang terus! Seb baik bukan secawan RM5 kalo tak hangin je!


Nota Ringkas: Semua makanan tu size yang paling kecil yang diorder tapi makanan dia tu semua pinggan besar tau! Senang kata kenyang sampai malam!

{ 27 comments.. read them below or add one }

miera miera August 10, 2010 at 10:12 AM
uih...sedap nyer..meleleh air liur..haa.haaa..
♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ ♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ August 10, 2010 at 10:13 AM
wah cantik la ada lake lagik tu...tak de mahal sangat makanannyer ye...leh try ni
nur_eimi nur_eimi August 10, 2010 at 10:26 AM
nur pernah makan kat tasik gak..nur suke sup sirip ikan yu ngan isi ketam..sedap bangat..
BIONIC WOMEN BIONIC WOMEN August 10, 2010 at 10:49 AM
Nampak macam best jer...naper kita x pernah tau ad restoran ni ek? Sedangkan shah alam tu x ler jauh maner..kuikuikui
Fieza79 Fieza79 August 10, 2010 at 10:58 AM
fuhh rega makanan terangkat...! tp berbaloi la utk tmpt yg klas cm tu kan... harus kenyang smpai sok pg ni...huhuu
mamalieyna mamalieyna August 10, 2010 at 10:59 AM
ohho...mkn tmpt best, bayar pun best..^_^...takpe sesekali kan, menyambut hari yg penuh bermakna gituw! ^_^
eima eima August 10, 2010 at 11:08 AM
tak pe la skali sekala... tp harge die mmg meletup la utk 2 org setengah mkn ...

tp tmpt die pun nampak cantek ... romantik gitu ...
mama tisya mama tisya August 10, 2010 at 11:52 AM
akak slalu tnye dlu b4 mkn kalo yg die ltk cz takut kena charge...hehehehe...tp yg akk dpt slalunye free ..kalo kena byr mmg tk mkn...hehehehe
gee ryder gee ryder August 10, 2010 at 12:21 PM
i penah sekali dlu mkn situ ngn family ramai2 kena 600++.tp xtau lak dia cas suma tu sbb org lain yg byr.xtgk bill pun..
kalo i sndiri kena camtu mmg i sound blk..manela kita tau kan, smpaikan wet tissue pn nk cas..melampau
♥MAMA♥ ♥MAMA♥ August 10, 2010 at 1:15 PM
waaa mcm best je tmpt ni,huhuuu teringinnnyer windu nk blk kl ;-(
MrS. F!zA MrS. F!zA August 11, 2010 at 7:33 AM
@♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥blh thn la.. tp kedai tu cam buruk cikit sbb dh lama kot :p
MrS. F!zA MrS. F!zA August 11, 2010 at 7:34 AM
@nur_eimisirip ikan yu?? takutnya dgr.. hehehe aah mknn dia sedap gak
MrS. F!zA MrS. F!zA August 11, 2010 at 7:34 AM
@BIONIC WOMENhahhhaaha tak tahu la nak cakap ape... :p
MrS. F!zA MrS. F!zA August 11, 2010 at 7:34 AM
@Fieza79ha! betoi! sok pagi tu baru makan:p
MrS. F!zA MrS. F!zA August 11, 2010 at 7:35 AM
@mamalieynaakak. kalo selalu sy pon tak nak..mahai sgt mana nk cekup duit hari2 mkn mahal..setakat selebret ni ok la kan hehehe
MrS. F!zA MrS. F!zA August 11, 2010 at 7:36 AM
@eimatu lah..hrga mcm mahai sgt plk dua org mkn byk tu.. tergjut jgk tp dh mmg nk selebret kan mkn je la..haha
MrS. F!zA MrS. F!zA August 11, 2010 at 7:36 AM
@mama tisyatu lah..tak terfk nk tnya..tk biasa mkn tmpt mahai2 camtu igtkan dia bg free...
MrS. F!zA MrS. F!zA August 11, 2010 at 7:37 AM
@gee ryderperghhh! mahainya..kalo sy tgk bil tu msti pgsan dulu bru byr :p
e.l.i.z.@ e.l.i.z.@ August 11, 2010 at 9:40 PM
sedapnyeeee....byk nye awak order..habis ek makan semua tu?

ada certain restoran mmg saje je hidang kacang..kita punye la igt free, skali kena caj..hidden charge nih
MrS. F!zA MrS. F!zA August 12, 2010 at 7:31 AM
@e.l.i.z.@hahahah tamak tu k,eli tu sbb order byk.. ayam tak hbis, syur lg la cedok satu sudu je.. heheheh
Damia Aleesya & Damia Ayunie Damia Aleesya & Damia Ayunie August 12, 2010 at 9:08 AM
memang kadang2 ader restoran yg suka hidden charge...kak ayu pernah kena, kitaprg tak makan pun kacang tu, dia tetap kira jugak..huhu..

btw cantik betul pemdangan kat situ..
♥siEha♥ ♥siEha♥ August 12, 2010 at 11:34 AM
waa...restoran tasik indah...kedai nie mmg tisu die charges fiza...ktorng klau mkn kat cni pon mest rm100++ tuk 2 orng..klau order kat cni sesuai utk mkn 4,5 orng...mmg besar2 hidangan die...tu antara restoran yg sll kami terjah since blm kawen lg...hehehe...skrng dah lame pon xp..hehehe