♥Menu sayang suami♥

Jangan lepaskan peluang join Giveaway simple!! Untuk join klik SINI
Cerita menu lagi kan. hahaha nasib la dah bulan posa ni nak cerita pasal apa lagi kalo tak 70% dari entri di blog ni cerita pasal makan. ekeke

Eh jap, catat rekod jugak ni 2hari wiken tanpa pergi kemana² macam Izan dengan kata senangnya tak jalan² kuar duit. hahaha Hari ahad menu berbuka adalah permintaan dari suami.Sekali sekala haruslah boleh masak yang spesel sikit kalo hari cuti tu.Alasan tidak sempat untuk memasak tidak boleh diterima pakai okey!

Jadi sebulat suara keputusan diambil kira jadila la tunaikan permintaan suami untuk masak bihun sup


tauhu, ayam goreng yang dicarik², daun sup, tauge

seperiuk sup ayam tapi ayam tak timbul²

cili api hijau yang dikisar dan dicampur bersama kicap


Dan rupa bihun sup itu apabila siap dihias































































Tadaaaaa!!!!!

Dan tidak lupa kuih peberet pemanis mulut seperti yang pernah diceritakan di entri dari beli lebih baik buat sendiri


Alhamdulillah walaupon 2 menu je tapi cukup memenuhi ruang perut kami berdua.Petang ni nak masak apa pulak? aduiiii ni la masalah di bulan puasa setiap hari duk memikir menu apa yang nak dimasak? Tapi jalan singkat untuk ke PARAM tidak akan diambil Bulan puasa ni la bulan mengasah bakat bagi kaum isteri



Nota Ringkas: Eh korang, apa lagi eh menu yang simple dimple yang sesuai nak masak time² genting nak berbuka puasa? Bukan apa takut tak sempat je kalo nak masak ober²



{ 28 comments.. read them below or add one }

..nOj.. ..nOj.. August 16, 2010 at 11:40 AM
eh tak teringat idea ini. nk wat gak la mihun sup. sedap gak kan. mudah lak tu. mekasih utk idea ini. hehe.

eh aku caye ade ayam dlm sup tu, sbb yg dh siap tu ko timbulkan ayam.heheh
hyazz hyazz August 16, 2010 at 11:44 AM
rajin nyer... anok sapo la ni...baguih baguih... ti wat la kueh kepek idong lak...tanyo abe mesti dio tau...hihihi..
cik panadol cik panadol August 16, 2010 at 11:54 AM
wah dah lame tak makan bihun...ade gak yg g beli kt param petang ni nnt...nk buat sendiri tak berbaloi pulak sebb makan sorang....
MrS. F!zA MrS. F!zA August 16, 2010 at 11:56 AM
@..nOj..sama2 kasih.. ha buat la ptg ni! hehehehe
MrS. F!zA MrS. F!zA August 16, 2010 at 11:56 AM
@hyazzkuih kepek idong? haiya... tk pnh dgr kya..
MrS. F!zA MrS. F!zA August 16, 2010 at 11:57 AM
@cik panadolhaishhh.. kalo sorg jgnla buat.. tak baloi.. hehehehe
Lynn Lynn August 16, 2010 at 12:08 PM
mula la terliur tgok semua gambar2 makan ni ^^
♥siEha♥ ♥siEha♥ August 16, 2010 at 12:19 PM
my hubby xminat sup2...huhu..
tp,siha minat sgt bihun sup nie,mkn panas2 da letak cili kicap tu bnyk2..terangkat..
tp,mee kari feveret hubby siha..try la wat mee kari..hehehe
Ena Ena August 16, 2010 at 1:13 PM
wah.. sedapnye..
meleleh air liur nie.. heheh
asben akak nak kena makan nasi bila buka.. so, susah sikit la nak makan menu lain utk buka.. huhu.. tapi requet juga la nanti.. kata nak diet... hahahha
Nana Nana August 16, 2010 at 1:41 PM
tu dia....aih..bihun sup utara..
hehehe kita blom lg mkn menu ni utk ramadhan kali ni. tp sup tulang dah makan dah
mekchu mekchu August 16, 2010 at 1:59 PM
semakin hari semakin sayang gitu... rajin.. bagus.. kagum.. hehehe

eh.. mekchu pun dah follow.. sorri tertinggal ketapi :(
BIONIC WOMEN BIONIC WOMEN August 16, 2010 at 2:03 PM
Kita suka bukak yg simple2 gini, xleh masuk ler nasi kalau awal2 pose, tapi mak mertua kena makan nasi..huhu..terpaksa ler berkorban..
Teringin sangt nak buat laksa penang.huhu
syariza09 syariza09 August 16, 2010 at 2:20 PM
uisshhh..terlioq aihhh

petang masak jer benda2 yg rebuk (tomyam, sup dll). campak2 ja dlm periuk tu
MrS. F!zA MrS. F!zA August 16, 2010 at 2:33 PM
@♥siEha♥alamak sieha fza tk pndai la buat mee kari.. mmg suka mak pndai buat.
MrS. F!zA MrS. F!zA August 16, 2010 at 2:33 PM
@Enakami tk mkn nasi pon sbb nk diet la..hahaha
MrS. F!zA MrS. F!zA August 16, 2010 at 2:33 PM
@Nanaperghhhh sedap tu kalo sup tulang
MrS. F!zA MrS. F!zA August 16, 2010 at 2:34 PM
@BIONIC WOMENlaksa kita belom pndai buat lg..kekekeke
MrS. F!zA MrS. F!zA August 16, 2010 at 2:35 PM
@syariza09tomyam sng kna campak je tp bab nk memtong bahan yg byk tu yg malas tu :p
~~*Lady Salwa*~~ ~~*Lady Salwa*~~ August 16, 2010 at 2:46 PM
Salam...

Tengok bihun sup tetiba je rasa terliur... hehe. Simple tapi mengenyangkan... betul tu...

Dah lama dok teringin nak buat kuih buah melaka tu, tapi asyik lupa nak beli gula merah je... huhu
atty's atty's August 16, 2010 at 3:50 PM
betui tu fiza..sesekali ..kena gak masak ikut selera suami .kdg bila suami kasi idea..mudah skit kita nak masak .kalo tak pening kepala..memikir nak masak pe..

nampak sedap je mihun sup.tu.
mamalieyna mamalieyna August 16, 2010 at 4:08 PM
hehe...ok sgt dh tu, kenyang gk kan..akak lak, sabtu buat laksa lagi..hehe..ahad buat soto! ^_^

hari ni?..herm..taktau gak..
Ummi Aisyah || Cik Yah Ummi Aisyah || Cik Yah August 17, 2010 at 8:14 AM
Salam fiza,
jom singgah tengok tungku moden kat blog saya

http://bintanghatiummi.blogspot.com/2010/08/tungku-panas.html