Lepas exercise sikit terus nak beranak

Saja nak kongsi ngan kawan² blogger pastu nak abadikan dalam blog ni kot mana tahu satu masa nanti mama tak da Darwisy boleh baca semua kisah dan perjalanan hidup kita dalam blog ni.Boleh tengok gambar² mama, papa masa muda dan gambar darwisy masa kecil kan. Dan paling penting Darwisy boleh jugak tengok gambar mama masa ngandungkan Darwisy.Boleh tengok macam mana rupa mama dengan perut besar tu.

Alkisahnya masa pregnantkan Darwisy hari tu genap 39minggu 28 hari(kalo tak silap) tetiba baru rasa nak gi joging ala bukan joging lari² anak tu just jalan² kononnya nak senang beranak kan.Kiranya due jumaat, petang rabu baru pikir nak exercise! hahahaha tak de dalam kamus @ mana² buku pregnant pon kata lagi 2 hari nak beranak baru start exercise! eh tak tahu la kalo ada kan.

Rasa nak exercise tu pon sebab macam risau pulak orang asyik bertanya 'tak beranak lagi ka, orang selalunya beranak awal'. Risau pulak takut terlebih due.Konon gi exercise tu nak cepatkan la beranak kira bajet jumaat tu kompom Darwisy kuar dari perut. hahaha amik ko lepas exercise malam tu jugak pukul 2pagi terus sakit nak beranak!! tak sempat tunggu jumaat dah.

Tapi kan masa jalan² konon exercise tu sempat lagi nak posing konon pegang dragon Ball!!


Bila tengok balik gambar ni, teruknya la muka ai time pregnant. hidung jadi kembang, muka tak bermaya, mata sembab. Kadang tengok orang pregnant giler ah segar, tak nampak perubahan apa kecuali badan je dah tu pulak masih tetap cung w/p pregnant!!

Yang bawah ni pulak kononnya mentari keluar dar mulut!


Aduila kalo plan nak gi joging je mesti siap kamera w/p kamera henpon!joging sambil bergambar!

Nota ringkas: Rasa penat, nak pitam, sesak nafas, mengah masa pregnant sampai sekarang masih terbayang². Lagi la masa sakit dalam labour room pastu kena jahit pulak kadang rasa macam mimpi ngeri bila teringat balik.Macam mana nak lupakan eh pengalaman ibarat mimpi ngeri tu??



{ 24 comments.. read them below or add one }

mamalieyna mamalieyna August 4, 2010 at 9:21 AM
ooh gitu ke?..hikhik..seb baik tak beranak masa kt tmn rekreasi tu..eeii..=P...cantik piccas tuu...! ^_^ menarik!

oooh, akak pun sama, kdg2 terasa mimpi ngeri tu, takkan hilang dr ingatan selamanya..huhu..tapi if org tanya nk peknen lg tak?..sure mesti jawab...naaaakkk laaaa... =P
Ena Ena August 4, 2010 at 9:59 AM
heheh..
caamtu la kan fieza..
terbayang kesakitan terbayang juga mcm tu juga sakitnya mak kita masa bawak & lahirkan kita.. Masa sakit memg rasa ngeri tapi bila anak dah besar.. terasa kenangan tu jadi manis sbb tak semua perempuan dapat lalui apa yg kita dah lalui.. :D
deena awanis deena awanis August 4, 2010 at 10:09 AM
nampaknyer kena stat exercise dari sekarang laa ni..hihihi..tapi kan kak, nak exercise kejadahnyer kalo jalan dua tiga tapak pun dah sakit lutut nih..=D
rose --{@ ibuRafiq @}-- rose --{@ ibuRafiq @}-- August 4, 2010 at 10:14 AM
kita pong masa pegnentkan rafiq rasa buruk giler diri ini..wakkaka..idung kembang, kulit jd gelap..huhuhuhu
eima eima August 4, 2010 at 10:19 AM
cantek la pemandangan tuh ..
dulu aku pun rajin juga berjalan ...
hari² pi alamanda ... jalan kaki ... tgh² sarat nih .... opis kan dekat je ngan alamanda...

mlm seblm bersalin cuci keta konon nk blk kg awal² pagi ... raya lg 2 hari ... fahim pun tak sabo nk raya ..mmg orgtua2 kate nk senang bersalin byk kan buat keja ngan berjalan...
alhamdulillah aku cukup senang dan tak lama sakit ...dalam 4 jam lebih je
Fieza79 Fieza79 August 4, 2010 at 10:22 AM
mmg takkan ilang mimpi ngeri tu...dok terbayang2 je tiap kali pk nk baby lg...kita ceaser tau pasni konfem cesaer gak..haishh takot gak tu..

mana da sembab pon ok la tu ghupe gitu ms peknen...hehee
♥MAMA♥ ♥MAMA♥ August 4, 2010 at 10:24 AM
hihiii suke tgk fiza ni,sempat lg posing tu ngn boyot2 tu ;-) apapun..tetap comey ar
BIONIC WOMEN BIONIC WOMEN August 4, 2010 at 10:29 AM
Orang kata kalau nampak cantik masa pregnant biasanya baby girl...haha..org kata tau..
Masa kita pregnant 7 bulan doc kata baby duk songsang..sampai ler minggu 36 doc kata baby kita duk pada kedudukan x sepatutnya (songsang)..then 1 hari tu, lift rosak, umah tingkat 12(dulu ler, skang dah pindah) kita cakap kat hubby naik tangga la..nak exercise..tapi slow2 ler...
check minggu ke37..doc kata baby dah ok ler..di kedudukan sepatutnya.memang doc suh banyak exercise atau bergerak masa minggu2 akhir tu..
MrS. F!zA MrS. F!zA August 4, 2010 at 10:50 AM
@mamalieynaakak, fiza tetap ngeri lg kalo org tnya nak ngandung lg tak..hahaa
MrS. F!zA MrS. F!zA August 4, 2010 at 10:50 AM
@Enatu lah..tp fza ank kecik lg msih tak leh lupa pglaman 10bln yg lepas..uwaaa
MrS. F!zA MrS. F!zA August 4, 2010 at 10:51 AM
@deena awanishahahaha tak leh nk kata apa la..akak pon sakit kaki gak
MrS. F!zA MrS. F!zA August 4, 2010 at 10:52 AM
@eimakita pon rajin gile jalan..asik window soping je tapi susah gak beranak smpai kna vakum..
MrS. F!zA MrS. F!zA August 4, 2010 at 10:52 AM
@Fieza79uish ceaser lg susah nk jga kan kak
MrS. F!zA MrS. F!zA August 4, 2010 at 10:52 AM
@♥MAMA♥mama, perot ja comei tu muka dh teruk sgt kdg tgk balik mcm tak ngaku muka sendiri :p
MrS. F!zA MrS. F!zA August 4, 2010 at 10:53 AM
@BIONIC WOMENmmg kuasa allah kan.. blh pusing balik bby saat akhir..mcm member fza jgk..spjg check up bby dia sgsang last masa nk beranak bby duk elok ja pastu normal.. sama cam awak kan :D

dsatnya naik tgga tinggi tu..tk sggup owh saya
LiLy @ MumMyQiStInA LiLy @ MumMyQiStInA August 4, 2010 at 10:59 AM
Mmg sukarlah nk melupakan saat2 bersalin tu..klu dikenang mmg seram & takut nk menempuhi saat2 itu lg.. :)
Ietams Ietams August 4, 2010 at 1:34 PM
bila fikir sakit semuanya
boleh buat trauma kan..
tapi bila pandang muka anak,
lenyap semuanya..
adianiez AIDA adianiez AIDA August 4, 2010 at 4:23 PM
kesakitan tu takkan boleh dilupakan... malah ia diklasifikasi kan sebagai kenangan manis bagi aida hi hi hi...
e.l.i.z.@ e.l.i.z.@ August 5, 2010 at 8:01 AM
hehehhe kiranya awak terus deliver la hr rabu tu ek? kira awal beberapa hr dr tarikh due? adoiii lawak la awak nih tp ok la tu kan, dpt buktikan exercise leh cepatkan proses nk beranak ekkeke

muka tak bermaya time tu agaknya awk penat ber-joging tu kot..org yg nampak cun melecun time prgnt tu, dorang masuk fesyen show faridah :P
MrS. F!zA MrS. F!zA August 5, 2010 at 9:31 AM
@Ietamsbetol..bla ank dh besar ni rasa lupa jap kesakitan berperang dulu :D
MrS. F!zA MrS. F!zA August 5, 2010 at 9:31 AM
@adianiez AIDAbaguslah aida..fza smpai skrg duk rasa mcm pahit lg..mgkin sbb sng sgt mengandung tu yg susah time beranak kot
MrS. F!zA MrS. F!zA August 5, 2010 at 9:32 AM
@e.l.i.z.@deliver hari khamis pagi..kekekeke

hahahaha sempat lg tu sebut psl event faridah.. hehehehe