Kuih raya tak tempah tapi tempah tudung raya~weee

Salam

Hari ni kuar nak ke opis, tengok kat parking kete sunyi sepi sorang pon takda.Kat jalan area rumah tu pon sunyi mula la dalam hati menggelabah 'eh hari ni keje ke cuti ek tapi laki aku dah otw pi sekolah' mula rasa nak call kawan opis tanya.Belom sempat capai henpon tetiba budak sekolah melintas.hahaha dan² yakin hari ni keja.Maybe ramai yang amik cuti untuk shopping kot..

Wiken kami penuh ngan aktiviti pencarian baju raya.Start jumaat petang sampai la ahad.Tu pon belom ada yang settle mak punya.Ke mana kami pergi wiken?

JUMAAT- ALAMANDA( dapatla beli baju raya Darwisy)


SABTU- Plaza Metro Kajang( nak ke Semua House KL kompom jam giler jadi ke Kajang lah untuk
beli baju Melayu di Gene Martino) dan Alamanda(pergi lagi tu sebab kasut raya pulak baru ingat tak beli lagi)


AHAD - Bangi(pencarian tudung raya di Butik FAREEDA (raya pertama haruslah pakai yang mahai sikit kata bekas Finalis FAREEDA dah la kena tempah dulu sebab kaler takda,seb baik diorang jahit kat situ jugak tu la beli lagi baju yang susah cari kaler tudung)haishhh

Oleh disebabkan tudung raya belom siap, entri baju raya simpan dulu..dah siap nanti bolehla publish kat sini. hahahaha

gambar shopping tak da layan je gambar hasil kejaan Darwisy


Korang pasan ni ape?? Buah Kurma Yusof Tayyub ni papa darwisy letak atas meja tau tapi sipi² meja, tak sangka masa darwisy dalam walker boleh capai sekali dia tarik habis berterabur ke lantai masa tu kami dua kat dapur..pastu tak pasan lagi lah w/p dah angkat Darwisy letak bawah.Dah lama tu baru pasan ada Buah Kurma lagi atas seat walker..maknanya duk bawah bontot darwisy la.. terus gelak besar kami dua sebab baru perasan.haishh




{ 25 comments.. read them below or add one }

mama tisya mama tisya August 30, 2010 at 8:40 AM
wah tudung pn tempah ye...bekas finalist harus ler pki tudung Fareeda...sure cantik tu...

uiks dawisy dk atas kurma ye..lawak tul...cuba check tkde semut ke kt bontot die..ehhehe
.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. .:iz-AnN a.k.a cOmOt:. August 30, 2010 at 8:55 AM
bis kurma tu korang makan ke idak...hehehe
MrS. F!zA MrS. F!zA August 30, 2010 at 9:00 AM
@mama tisyatulah di duk atas kurma tu..haishh.. seb pakai seluar..
mamalieyna mamalieyna August 30, 2010 at 9:46 AM
wah3x..tudung raya pun bertempah2 bagai ye..hehe..seb baik raya setahun sekali je..hehe..

hahaha..lawak la darwisy..takpe m**tot darwisy wangi, leh mamam lagi tu..hehe.. =P
MrS. F!zA MrS. F!zA August 30, 2010 at 9:49 AM
@mamalieynatempah ngan beli trus rege sama jgk kak..ekeke

hahaha wangi tau :p
eima eima August 30, 2010 at 10:04 AM
baik tempah klu sama harge ...sbb ikut sazi muka kite betui²... wahhh

ingat nk pi usha ariani ngan ratu le .. tudung raya pun tak beli lagi....
♥siEha♥ ♥siEha♥ August 30, 2010 at 10:05 AM
nmpk elok lg kurma tu...leh mkn lg tu...hehehehehe
MrS. F!zA MrS. F!zA August 30, 2010 at 10:11 AM
@eimabetol2..org pompuan ni kalo raya semua nak tukar kan..sampai tudung raya pon ada igt baju raya je..ekeke
syariza09 syariza09 August 30, 2010 at 10:29 AM
kalau buah kurma bwh montot, buah tu akn tukar jd buah "kurtot"......hehe..
umie umie August 30, 2010 at 10:39 AM
hahaha...klakarnya..nasib baik x kena gigit semut..manis kurma tu..haha
..nOj.. ..nOj.. August 30, 2010 at 10:40 AM
heheh aku pun nk tnye gak soklan tu. abes korang makan tak kurma tu? hehehe
MrS. F!zA MrS. F!zA August 30, 2010 at 10:42 AM
@umietu la dhla kurma peberet tu YT.. hehehe
Mama Hanim Mama Hanim August 30, 2010 at 11:11 AM
wah2 tudung pn tempah ye fiza.. xpe2 asal kita puas hati memakai kan.. ye tak?
e.l.i.z.@ e.l.i.z.@ August 30, 2010 at 11:12 AM
eh kt kajang tu dlm metro point ke awk pegi? mmg kalu awk p KL haitu, jem gile

k.eli pun ada lg yg belum beres..kasut raya xde lagi utk kami semua..ni pun dh byk duit kuar..haishh duit oh duit

adoiii kurma bwh bontot darwisy hahah berkat tu :P
MrS. F!zA MrS. F!zA August 30, 2010 at 11:18 AM
@Mama Hanimtdung tempah sbb dia trus buat kt situ kalo tdung FAREEDA tu.. huhu tkkan main hentam beli je kang rugi plk tk pkai kan..beli mahai kna la puas hati..hehe
MrS. F!zA MrS. F!zA August 30, 2010 at 11:19 AM
@e.l.i.z.@metro kjg lah k.eli.. hehehe la omak sorg je kasut baru ni..apak ngn anak kasut lama.. :p naman dia yg xnk..hehehe

hahah berkat plk
Farra Dhelina Farra Dhelina August 30, 2010 at 11:56 AM
haha clever boy..pndai dia sorokkan ye..
Damia Aleesya & Damia Ayunie Damia Aleesya & Damia Ayunie August 30, 2010 at 1:11 PM
kak ayu ni lagi lah...banyak lagi g tak sempat shopping....sabtu ngan kelas gantinya..ahad ngan kelas fotografinya...pastu masuk singapore balik kul 11.30 malam lak tu...adoilah...

tapi kata jer macam tak shopping...peruntukan beli baju raya tetap habis gak...cam mana tu??

darwisy nakal yer..
hyazz hyazz August 30, 2010 at 3:11 PM
len kali bli tdng lu baru bali bju yer...ahakssss

dah pandai dah si tecik tu yer...kalau pinggan kaca hati2 sikit... tkut pecah terkena dia jer...
MrS. F!zA MrS. F!zA August 30, 2010 at 3:23 PM
@Damia Aleesya habis beli ape tu??brg kemas lg ke??hehe
MrS. F!zA MrS. F!zA August 30, 2010 at 3:24 PM
@hyazzaah dia nmpk aje brg ats meja tu..