Kruk krak bunyi kerak ^_^

Jangan lepaskan peluang join Giveaway simple!! Untuk join klik SINI
Salam jumaat

Buat pertama kalinya goreng ayam menjadi.Eh, bukan tak pandai goreng ayam tau.Ni nak jadikan kerak pada kulit ayam tu supaya bila makan je ada bunyi kruk krak! Pagi pas sahur ternampak iklan Oat kat tv iklan oat ke iklan tepung tak ingat..Rupanya cara nak sedapkan ayam goreng golekkan ngan oat eh...Napa baru sekarang ku tahu?haishh lambat betol.

Semalam try buat untuk juadah berbuka.Memang betol² menjadi! Sedap pulak tu! Kami gunakan Oat dengan tepung Radix Fried Chicken(RFC).Bila dah siap goreng ni la rupanya, gambar masa buat tak amik pulak.

Amacam??macam KFC kan?kalo macam ni punya sedap rasa macam mau makan hari²

Petang semalam punya entri kan ada kata macam nak beli je lagi juadah berbuka, tak sangka balik je dari klinik try la ushar² kuih kat Foodcourt Presint 9 depan klinik tu, memang terjumpa la kuih² feveret kan.Haruslah beli! Kan dah kata ni yang malas nak mula membeli ni
banyak tol ek kuih ngan lauk dijual kat situ.Macam tak terpilih lauknya.Nampak macam lagi bersih+sedap dari bazaar ramadan Presint 2 tu..

Niat nak beli murtabak tapi memang betol² ada murtabak kat situ.Jalan² terbeli jugak kuih lain.


Murtabak Presint 9 RM3. mahal ke?tak tahu harga murtabak sekarang berapa.Ni pestime beli bulan puasa


Lepat pisang dan Kuih pelita setiap satu RM0.50.


Nasi kerabu kosong RM3.50

Nasi Kerabu tu kami kongsi 2 orang.tu pon banyak tau nasi dia.Beli sebungkus je sebab masing² ON DIET ok! makan sorang sikit. bulan puasa la boleh tahan nafsu makan..Peluang untuk turunkan berat badan jugak..ekeke Balik rumah tu yang goreng ayam makan ngan nasi kerabu


Nota Ringkas :Hari ni chekgu tu cuti..Tak aci tau!



{ 21 comments.. read them below or add one }

mama tisya mama tisya August 27, 2010 at 9:42 AM
oo kena ltk oat ye...nmpk menarik...sure ranggup tu dh bunyi krup krap..tp kena mkn panas2 la kalo dh sejuk agak2 bunyi lg tk krup krap tu??

tgh edit template ke..sebab tgk gmbr ni terlebih besar dh termsk dlm side bar
mazlyna mazlyna August 27, 2010 at 9:53 AM
fiza....ayam tu kena der kulit tak?...sebb selalu klu nak buat ayam cenggini...takleh buang kulit...
eima eima August 27, 2010 at 9:54 AM
wahhh nk sedap nye .. nk rasa lah ....
MrS. F!zA MrS. F!zA August 27, 2010 at 9:55 AM
@mazlynaader.. ayam HPA ni.. kulit ada.. tak de tkut tk jadi plk
MrS. F!zA MrS. F!zA August 27, 2010 at 9:55 AM
@mama tisyaaah kak kna mkn panas2 tkut sejuk nti lemau plk..

tadi lupa kecikkan gmbr kak.. hehehe
deena awanis deena awanis August 27, 2010 at 10:21 AM
dina selalu beli murtabak RM2.50 jer..tapi ari tu jumpa murtabak singapore kat satu bazar, RM10 sekeping!!nampak menggiurkan tapi besar sangat untuk dimakan berdua..so, x jadik beli r..tapi rasanya kena try gak tu before abes puasa..hihihi
~~Ciklinn~~ ~~Ciklinn~~ August 27, 2010 at 10:22 AM
wahh sedappnyerrr... berkruk2 kamu mkn yer...
hyazz hyazz August 27, 2010 at 10:26 AM
sedap tu...kalau cm ni...jimat sikit duit nyer ek...xyah p kfc dah... lepas raya ti buat yer pastu bwk opis...
firahadifa firahadifa August 27, 2010 at 10:32 AM
wahh.. sedapnyer!! .. ok.. nanti try letak oat!
Ena Ena August 27, 2010 at 10:36 AM
a'a kena letak oat kalo nak kasi ayam tu banyak keraknya.. hehe

tu la beli dah beli sekali memg rasa nak beli sokmo.. sama la akak pun dah malas nak p Param.. so, kalo nak beli je lauk kat kantin opis nie. kompem sedap! sbb dah tahu rasanya sebelum nie kan!..
mama zharfan mama zharfan August 27, 2010 at 10:37 AM
yum yum sedapnya ayam goreng crispy tu..
.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. .:iz-AnN a.k.a cOmOt:. August 27, 2010 at 10:52 AM
huhuhu...tu dia tokey radix...

akak teringin makan murtabak
tapi ada sekali tu, hubby ternampak orang buat murtabak...masa nak pecahkan telur tu perasan la telur tu tak basuh...haihh...bukan ke najis tu...terus tak beli...

paling riso kebersihan telur tulah...tak basuh ke idak...adehhh
syariza09 syariza09 August 27, 2010 at 12:01 PM
pasni leh la akk cuba, dh terer nanti leh wat kat kg pula..meleleh kalu bdk2 nampak peha2 ayam ni :P
charmyiex charmyiex August 27, 2010 at 12:03 PM
ooo..sayep pon baru je tauw..golek2 kat oat baru leh keriuk keriuk ayam nyer...huhuuu...ptg ni sayep balik kpg,leh la wat ayam goreng ni utk husband n anak2...
Nana Nana August 27, 2010 at 1:00 PM
LAPO TGK NS KERABU..SEB BAIK ARINI MAK KITA MASAK NASI KERABU EHHEHE
ibu WaWa ibu WaWa August 27, 2010 at 1:08 PM
kalau nak bandingkan harga dengan tempat akak memanglah mahal.

murtabak RM2.00
nasi kerabu kosong RM2.50
kuih tepung pelita dan lepat pisang 3 ketul RM1.00

biasalah di bandar... kak wa pun pernah beli harga macam ni masa kak wa duduk kat Bangi dulu.

apapun memang nampak sedap ayam goreng oat yang Fiza buat tu. resepi baru ni. boleh akak cuba pulak???
MieZa MieZa August 27, 2010 at 1:29 PM
alar...mcm sedap je ayam tue..terliur...(T_T)
Farra Dhelina Farra Dhelina August 27, 2010 at 10:44 PM
menarik aym tu..mcm aym kepci..

uwaaaaa nasi kerabuuuu..kegemarankuuuuu
Damia Aleesya & Damia Ayunie Damia Aleesya & Damia Ayunie August 28, 2010 at 8:57 AM
tak pernah lagi letak oat...nestum pernah...hehe

memang harus kurus...sebungkus makan 2 org...hehe
e.l.i.z.@ e.l.i.z.@ August 30, 2010 at 11:17 AM
suka masak xpe la try mcm²..k.eli nk goreng ayam pun takut myk melet0p :P

eh mmg nampak bersih la mknn awk..murtabak pun cantik je..rm3 mhl kot..k.eli beli rm2 je..kuih pelita tu sedapnya tgk..putih je.
wah nasi kerabu pun sodap..eh mmg biasa org jual nasi kerabu tu banyak...tp k.eli leh habiskan hahha

tau tak berat k.eli dh naik balik..aduss ptt nya bulan pose la leh turun..menciiiii
mrsboan mrsboan September 3, 2010 at 11:43 AM
hehe yang ni pulak nama dia apa FFC la kut...ganti KFC