Kisah Pencarian baju raya

Tengah hari semalam jalan² Alamanda konon nak tengok² sale apa yang best.Senang bajet dapat gaji terus terjah.Pusing sana, pusing sini tengok mak bapak dah sibuk beli baju raya anak..haishh..ramai tol ummat manusia .Tahun ni baru terasa suasana mencari baju raya untuk anak.

Pusing sana pusing sini 1 hasil untuk hari raya pon tak rembat lagi, tapi barang lain yang dibeli dulu.hehehe.Tunggu gaji lah best sikit beli sekaligus.Hajat hati nak cuti masa cuti sekolah.Chekgu tu kan cuti.. hahahaha apa lagi haruslah cuti sama untuk mencari baju raya.Haruslah cari baju Melayu peberet kat Gene Martino, Semua House.

Ambik cuti gi shopping hari keja senang sikit, orang tak ramai sangat pastu leh hantar Darwisy kat taska..Kalo tak kesian lak kat dia berpanas, letih lagi.. Tengoklah rupa tido semalam macam mana

macam ni nak jalan KL bawak Darwisy? Mak tak sanggup! Cian anak cian jugak kat bapak yang duk galas.hehe omak eh memang tak mampu nak kendong cam gitu.

Mak ni excited mau shopping baju anak, bukan baju sendiri.Baju Melayu bapak ngan anak belom beli lagi.Baju mak dah banyak.Tapi masih duk memikir tema apa tahun ni.hehehe.


Nota Ringkas : Lambat pulak nak tunggu cuti sekolah, cuti Nuzul Quran bagi negeri selangor ok kot?? Tapi kang mesti ramai gak orang Selangor turun KL shopping... haiya!



{ 23 comments.. read them below or add one }

mamalieyna mamalieyna August 23, 2010 at 4:29 PM
haaa baik punya lentok tu..smapai ternganga tu ha..hehe..

oooh baik shoping time org len pi kerja..kalau time cuti, mmg sesak looo...seksa nnti! ^_^
syariza09 syariza09 August 23, 2010 at 4:39 PM
x yah la gi masa nuzul..nanti muntah ijau pula nengok ramai org, dh tu ada mcm2 bau. akk dulu2 siap amik cuti, smata2 utk gi shopping. thn ni x leh, cuti dh semput :p
..nOj.. ..nOj.. August 23, 2010 at 4:40 PM
aku pun dh bercadang nk soping time ari keje ni. anak leh antar taska. takde la anak rimas, mak pun rimas. hehehe
Iela Fazielah Iela Fazielah August 23, 2010 at 5:04 PM
mmg kesian kalau bw anak gi soping kat KL.. sesak2... aritu ila gi berdua je.. anak antar taska.. amik ukuran kepala, tinggi badan siap2.. nak bl bj n songkok senang je
Damia Aleesya & Damia Ayunie Damia Aleesya & Damia Ayunie August 23, 2010 at 5:28 PM
haha...anak2 kak ayu memang tak der galas2 cam tu..baik omak baik apak....dasar malas nak dukung2 anak...

selalu letak dalam stroller jer...hehe.tapi bersesak2 lah sikit nak pilih baju..tak pun tinggal kan ajer time shopping tu...hehe
nieda nieda August 23, 2010 at 5:32 PM
alolo siannya darwisy tidur mcm tu..better shoping tak bawa anak..esp kalau nak pergi area JLN TAR.. Panas
e.l.i.z.@ e.l.i.z.@ August 23, 2010 at 10:58 PM
hehehhe cian darwisy..anak ngamuk, ngan kita skali rasa x best..boleh hilang mood nk shopping

smlm p jln tar, mmg bersesak ngan org..boleh je pegi hari keje tp kebetulan ke kl, terus drop by je la..mls nk g 2,3x..alhamdulilah setel sudah misi mencari baju raya..tggu dapat duit dari langit boleh la carik bju lagi :P
Ena Ena August 24, 2010 at 8:09 AM
alolor... cian kat darwisy.. sampai ternganag mulut dier.. huhu

camtu gak la masa anak2 akak kecik dulu.. hubby la yg kena kendong..

baju melayu hubby dah settle.. tapi baju melayu dak irfan belum dapat lagi.. baju jalan je dah settle.. tapi kasut pun tak cari lagi.. banayk lagi ni benda yg nak kena beli..a deihhh!!
.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. .:iz-AnN a.k.a cOmOt:. August 24, 2010 at 8:21 AM
mak pening nengok rama2 omak kat belakang ni beso sangat...haihhhh
Izan Ishak Izan Ishak August 24, 2010 at 8:34 AM
kalau shopping masa takde org mmg best lah. tapi kalau dah namanya kl mana lah tak sesak kan~~
♥siEha♥ ♥siEha♥ August 24, 2010 at 8:41 AM
ala2...cian nye darwisy...
tu la fiza,ktorng pon dok memikir2 time bl nak p kl gak ni..
tp,baju melayu semua dah siap tmph,tinggal baju casual je...
MrS. F!zA MrS. F!zA August 24, 2010 at 9:47 AM
@syariza09kna shopping wiken je la ek dh cuti krg..
MrS. F!zA MrS. F!zA August 24, 2010 at 9:47 AM
@..nOj..tu lah senang kalo tak sekali bapak pon lemas.
MrS. F!zA MrS. F!zA August 24, 2010 at 9:48 AM
@Iela Fazielahaah igt nk buat camtu la.. oh kepala amik ukuran gak ek..seb awk ckp siap2..
MrS. F!zA MrS. F!zA August 24, 2010 at 9:49 AM
@Damia Aleesyahahaha RATU mana boleh dukung² anak... :p

haishh darwisy tu tak mo duk lam stroller tgk la msa gelombang merah tu tolak stroller dukung anak..haha
MrS. F!zA MrS. F!zA August 24, 2010 at 9:50 AM
@niedaaah jln tar mmg tak sesuai bwk bby
MrS. F!zA MrS. F!zA August 24, 2010 at 9:50 AM
@e.l.i.z.@mak aii!! bape hri dah k.eli ulg alik p KL shopping??
MrS. F!zA MrS. F!zA August 24, 2010 at 9:51 AM
@Enaada jgk yg dh settle..ok la kan..byk nau dgr yg nk dbeli lg tu..hehehe

tk thu mna nk cri bju melayu budak
MrS. F!zA MrS. F!zA August 24, 2010 at 9:51 AM
@Izan Ishaktu lah tu..suping kt kpg pon sesak gak..
MrS. F!zA MrS. F!zA August 24, 2010 at 9:52 AM
@♥siEha♥tempah sng la.. mls nk tmpah bju dak kecik tu..
eima eima August 24, 2010 at 10:16 AM
ala tesian darwisy ....
penat sgt ek ....