Kami dah pulang, emak buat cucur,

mudah saja tambah air, adun sebati, goreng dan sedia tepung cucur adabi rasanya.. hahaha ingat pulak lirik lagu cucur ADABI ni. ekeke.

Hari jumaat berbuka dengan menu yang paling cepat dimasak.Mula plan nak goreng Nasi goreng sepesel sekali sayur, daging habis daa.. Goreng jela nasi goreng koboi( simple dan ringkas)

ikan bilis kisar + telur + carrot

Cucur udang ADABI yang senang dimasak sedap di makan

Ayam goreng tepung RFC

Itu je menu berbuka hari jumaat, petang sabtu berbuka di rumah mak, ada nasi goreng, karipap, agar² gula merah dan roti john( ni 1 je yang dibeli) .Dalam banyak² menu hanya gambar di bawah saja yang diambil.Rugi betol tak da bukti

karipap air tangan mak

Nota Ringkas: Kalo nak makan sedap harus balik rumah mak setiap wiken di bulan posa


{ 21 comments.. read them below or add one }

Dilla Ady Dilla Ady August 16, 2010 at 9:01 AM
btul fiza..dilla kalu nk jadi tembam bam, silala duduk umah mak...makan sampai mengah2 die masak..

tak makan nnti kecik lak ati die da penat2 masak..huhu
sekamar rindu sekamar rindu August 16, 2010 at 9:09 AM
salam..

nasi goreng...nampak sedap sungguh nasi goreng tu...
Fieza79 Fieza79 August 16, 2010 at 9:18 AM
btol kalo rasa nk sedap dn senang balek umah mak..hahaa sama la kita ujung minggu sure berbuka dgn mak...leh rileks...hehee
eima eima August 16, 2010 at 9:21 AM
bleh tiru la nasi goreng simple tuh .. huhu aku mmg suka yg simple dan kering cam tuh ...
~~ciklinn~~ ~~ciklinn~~ August 16, 2010 at 9:42 AM
pagi tadi kita pun makn nasi goreng jerk..
MieZa MieZa August 16, 2010 at 9:43 AM
alah..saya mahu balik jugak makan sedap dirumah tapi rumah mama di melaka, sya d terengganu...jauh..=(
e.l.i.z.@ e.l.i.z.@ August 16, 2010 at 10:05 AM
menyanyi la pulak pagi² ni :P
rajin tul la awak masak..koboi-koboi pun niat nk masak tu ada..

k.eli ni abe syamy bagi tempoh tahun depan lak suh start masak kekeke
MrS. F!zA MrS. F!zA August 16, 2010 at 10:11 AM
@Dilla Adytu lah kan.. tk mkn tak baik jgk kecikkan hati mak :D
MrS. F!zA MrS. F!zA August 16, 2010 at 10:13 AM
@MieZaalamak! jgnla sedih.. melaka tak jauh pon ..hehe
MrS. F!zA MrS. F!zA August 16, 2010 at 10:13 AM
@e.l.i.z.@hahahahaha siap ada tempoh tu.. ada expired date tak ?? ekekeke
nieda nieda August 16, 2010 at 10:41 AM
masak simple mcm tu pun tetap sedap..nasi goreng nmpk menarik
Ena Ena August 16, 2010 at 10:54 AM
k la tu fiza..
ena semalam lagsung 1 lauk pun tak terhasil dari tanagn sendiri nie.. sbb leka melayan citer kat lappy laki bini.. hampeh betul.. nasib baik la memg plan nak makan kat luar.. sekali beli semuanya tapi makna kat umah.. huhu
..nOj.. ..nOj.. August 16, 2010 at 11:05 AM
karipap tu akan sentiasa nampak sedap. rangup je. geram betul la ngan karipap. rupe bentuk pun lawo je. huhuh
mrsboan mrsboan August 16, 2010 at 11:30 AM
aduhai hai...nasi goreng tu nampak sedap...tetiba aje terasa-rasa ni ha...isk teruk betul mak iffah...akak suka karipap! (walaupon hari2 boleh jumpa karipap...bukan seperti kuih2 yg lain yg spesel dibulan ramadhan)
MrS. F!zA MrS. F!zA August 17, 2010 at 7:45 AM
@mrsboankaripap adlh kuih yg plg ramai peminat!! hehehe
MrS. F!zA MrS. F!zA August 17, 2010 at 7:45 AM
@..nOj..hahahaha.. rupa lawa sbb peneyet je ngan acuan..kekeke
MrS. F!zA MrS. F!zA August 17, 2010 at 7:46 AM
@Enaoh.. sekali sekala kak.. beramai baloi beli..kami dua kalo beli kang bazir tkda org lain nk mkn..hehehe