Jangan tengok kalo tidak tahan ^_^

Jangan lepaskan peluang join Giveaway simple!! Untuk join klik SINI
Bulan puasa cam ni dalam fikiran duk terbayang²la makanan yang sedap² kan.Nak berbuka di mana, makan apa.Betol tak? Dalam duk berkira² tu jangan sampai membazir pulak sudahla.hehe Kita harus bersyukur kerana masih mampu berbuka puasa di hotel seperti  hidangan lauk ini(bg yg mampu)



Dan sini walaupon keadaan sesak



begitu juga di sini walaupon ala kadar tapi berbuka beramai² tu yang paling best



Tapi cuba fikirkan macam mana kalo begini



Semua gambar adalah sumber google


Jadi kita yang mampu menikmati kenikmatan hidup ni janganlah membazir pulak kan.ber'ala kadar' itu lebih baik di bulan puasa ni. Peace no war!


Nota Ringkas: Google tengok gambar² makanan sikit pon tak terliur tapi kalo ais krim Mc Flurry kompom telan air liur dah.

SELAMAT BERBUKA PUASA YE KAWAN²


{ 10 comments.. read them below or add one }

Ena Ena August 12, 2010 at 4:26 PM
mrmm.. betul.. kena ala kadar aje.. baru la tidak membazir kan.. kenyang pun tak over.. baru leh slim kan perut.. eheheh.. leh plak lari ke situ.. ;D
Nana Nana August 12, 2010 at 4:29 PM
slamat berbuka utk ari ke-2 hehe
Farra Dhelina Farra Dhelina August 12, 2010 at 4:31 PM
ala kadar adlh yg tbaik kan..membazir tu kan amalan syaitan..

slmt brbuka fiza
mrsboan mrsboan August 12, 2010 at 4:37 PM
hehe selamat berbuka puasa...insaf..insaf..
eima eima August 12, 2010 at 4:45 PM
huh sedey plak ....
alhamdulillah...bersyukur ape Allah bg...

selamat berbuka fiza
Damia Aleesya & Damia Ayunie Damia Aleesya & Damia Ayunie August 12, 2010 at 4:47 PM
gambar last kesian...huhu...berwasatiah dgn mana yg ader..
Ummi Aisyah || Cik Yah Ummi Aisyah || Cik Yah August 12, 2010 at 5:15 PM
betol2..beringat jgan sampai membazir plak:))
BIONIC WOMEN BIONIC WOMEN August 12, 2010 at 5:36 PM
betul sesangat..ala kadar jer..macam kami sekkuarga ni. Hari2 1 juadah dan 1 kuih..dah cukup...kalau makan nasi, hubby kata cukup ler sekadar lauk dan sayur...
Hubby saya sangat tdk cerewet bab makan...ikan goreng cicah kicap perah asam limau.dia sesangat berselera..
Aleyn Aleyn August 12, 2010 at 9:59 PM
Betul tuh...100% agree...lagi pun makan2 kat hotel ni kena berjaga2 juga..tidak sumer ada sijil halal JAKIM....

Tgh plan nak kumpul family sumer makan kat restoran ikan bakar...ada cadangan x kat mana yg best?
sugar2 kapas strawberry sugar2 kapas strawberry August 13, 2010 at 5:53 AM
haihhh..selalu jgkla membazir time bukk pose..ish... xelok btl