Inilah penyebab saya tak ber'blog' di rumah

Banyak sangat sebab dan musabab ai tak update blog dirumah ye kengkawan. Dan penyebab paling besar adalah si budak kecik Darwisy yang semakin aktif dan lasak! Penat mak tau! Minggu depan dah nak masuk 10bulan. Bulan 10 ni genaplah setahun!! weeeee.....

Omak ni eh tak sabar nau nak tunggu anak setahun! Nak buat party sikit untuk celebrate besday Darwisy! Ada rezeki lebih confirm jadi! hehehe.. Tapi sedang berkira² muatkah nak jemput geng² blogger datang rumah kami yang kecik tu!huhuhuhuhu 

Eh jap, nak tanya korang biasa buat birthday party ambik masa berapa lama eh untuk persiapan goodies dan segala bagai lagi???Pastu apa ek goodies yang sesuai dan kat mana yang murah eh? haha nak gak murah tu.Share² lah kat sini ye..

Ok sambung balik cerita budak kecik ni, cer tengok aksi terbaru Darwisy sekarang ni

Step 1

Step 2 (alas meja comei tu dengan kain sarung)

Step 3 (cer tengok muka dia dah dekat dengan sisi meja tu, tu sebab alas dengan kain sarung)

Step 4 (minat sungguh dia dengan lappy)

Step 5 (best jugak eh dapat ngadap lappy mama ni)
tengok tu siap pijak lantai dengan hujung jari! Kita pulak kena jaga pegang dia takut jatuh!

Step 6 ( dia hisap lappy pulak dah)

Step 7 (nak jadi blogger cam papa ngan mama ke)
Seronok sungguh la dia kalo dapat sentuh lappy tu! Geram mama dibuatnya tak boleh nak ber'blog'!

Cakkkkkkkk!!!!!!!
Dia memang suka kalo kita nampak dia buat sesuatu!

W/p Darwisy semakin lasak tapi ai tak marah tau cuma kadang penat la nak kawal dia sebab takut jatuh ke apa kan.haishh.. Tapi bila semakin hari tengok kebolehan anak ni terus hilang sekejap pengalaman ngeri masa bersalin dulu

Tak pela darwisy rela mama tak ber'blog' dirumah.hahaha poyo la mama ni.Yela masa dia tido pulak time tu la nak settlekan keja rumah kan.haishhh banyak tol kan pengorbanan seorang isteri.Macam ni suami kena la selalu bagi hadiah

Nota Ringkas: Anak adalah anugerah Allah yang paling bernilai


{ 34 comments.. read them below or add one }

mama tisya mama tisya August 6, 2010 at 10:49 AM
akak dlu time tisya kecik mcm darwisy mmg tkleh online pn cz skit2 die nk ngaco...cuma skarng die dh beso ok skit la cz die lyn cartoon kt tv...dlu blikan laptop utk die pn tkmo,sibuk nk ngaco laptop mamanye jugak..ehhehehe

brg22 utk busday tu kena survey2 la mn yg murah, list kn brg apa nk bli...kalo 1st time nk buat mmg kena plan awl2 la takut kelam kabut..mcm akk dlu time 1st busday tisya celebrates family je so tkde goodies bagai...:) cuma time 3thn br jemput kwn2...heheheh
eima eima August 6, 2010 at 10:57 AM
nih entry suh suami bg hadiah ke 2 in 1 nih ...hahha

darwisy dah lasak ye ... tp sronok kan tgk perkembangan anak kan fiza ...

goodies aku rasa elok ko bincang ngan mrs.k die pun sebuk nk wat besday party gak tuh ... rasa nye hadif nov kot...
mrsboan mrsboan August 6, 2010 at 11:07 AM
blogger tegar in a making...ihik...
::Mamalyna:: ::Mamalyna:: August 6, 2010 at 11:14 AM
fiza, sameler kita... cik lyna, pantang bukak lappy, sikit2 nak layan youtube berulang kali..

fiza org kedah kan, ari tue ai beli goodies makanan jajan kat pekan cina, sangat2 murah dan banyak pilihan..
BIONIC WOMEN BIONIC WOMEN August 6, 2010 at 11:18 AM
waaaa...comel darwisy..ade minat jd blogger ler tu..hehe. Kita dulu masa 1st yr sambut ngan family gak..wat kat kfc. Anak xleh makan, mak bapak yg makan. Yg kedua, sambut ngan sepupu sepapat sebab baru pindah umah, xleh nak setting umah baik ag..haha..then yg ke3 ni baru nak wat party..goodies tu try ler g mydin, bahagian borong. slalunya murah dan dekat..hehe.
Mai ler ker Mydin USJ yg gedabak ni..leh kita jumpa2..haha
MrS. F!zA MrS. F!zA August 6, 2010 at 11:18 AM
@mama tisyatu lah kak.. mcm kena prepare awl2 kan.. tkut nti tak smpat plk..kalo tak keje tkpela kan..

aah kna survey idok mampu nkbeli yg mahal2.. hehehe
MrS. F!zA MrS. F!zA August 6, 2010 at 11:19 AM
@eimahahah atk lah..kalo nk bg apa salahnya kan :p

ai dulu nk wat so kenalah ai dulu lebih awl prepare..hehehe
MrS. F!zA MrS. F!zA August 6, 2010 at 11:20 AM
@::Mamalyna::aah org kedah.. pekan cina tu kt mana??

tu pon asben dh ajr tgk video..takut nnti asik mintak je jenuhla tak leh terus omak ni tgk blog..hehehe
MrS. F!zA MrS. F!zA August 6, 2010 at 11:22 AM
@BIONIC WOMENhahaha awk duk kt mydin USJ ke?? kita selalu gi sana owh eh mcm la selalu plk pi..mak kita suka soping sakan kat sana.. phewwwww..

aah eh baru teringat mydin sana.. best gak suping sana jimat!!! tp ada tak brg utk goodies birthday??
mamalieyna mamalieyna August 6, 2010 at 11:32 AM
tu la..akak pun kalau si kecik tido barulah boleh layan berblog..kalau tak bukak je lappy, tp dia yg layan..hohoho..^_^

yess...tgk anak membesar, terus hilang pengalamn ngeri dr ingatan..kan3x..hehe..
mamalieyna mamalieyna August 6, 2010 at 11:33 AM
oooh...psl birthday eh?..herm akak dl buat kt kg, byk prepare kt sana la..goodies?..akak beli kt Giant jer, tak survey tmpt lain pun..^_^

pepun, slmt berplanning! ^_^
♥MAMA♥ ♥MAMA♥ August 6, 2010 at 11:36 AM
hihiii standard la tu fiza,bila ank tgh aktif & tgh lasak ni kite mmg kena aware 24jm,tu blom lg dh dpt kaki besok,maunyer mama blari2 ngn ank skali,tp takpe nnt leh la korang jogging2 ngan darwisy skali nnt ;-)

bday ni kalu mcm k.da dulu pun kalu utk 1st n 2nd bday just celebrate sesama family je,kebetulan plak masa tu ada kat kg ;-) 3rd nnt baru plan nk ajak kengkawan seme kot,itupun kena tgk masa sesuai ke tak sbb papa sara ni outstn manjanng,susah nk kidnapped masa dia tu,kekekeee...

a'aa fiza leh try shopping brg2 bday tu kat tesco,mydin ngn giant (utk save bajet) tp kalu bajet yg besar2 takpe mmg byk bday party outlet kat kl tu,kat bangsar village pun ok,byk design2 yg cun melecun ;-) mmg rambang mata kite nk pilih ;-)
MrS. F!zA MrS. F!zA August 6, 2010 at 11:36 AM
@mamalieynaaah eh..agknya kna ada bilik khas utk ber'intenet' la camni..huhuhuhu

giant mahal la kak.. hehehehe
MrS. F!zA MrS. F!zA August 6, 2010 at 11:39 AM
@♥MAMA♥baguslah k.ida ni tau.. byk bg info psl besday.. bajet tak besar sgt kak.. umah tak besar buat kt umah je pstu bajet pon kecil2an je..

dh excited sgt tu yg nk buat jmput kwn2.. kwn lg ramai dr sedar kt kl ni..

owh pap sara selalu otstn pttla susah ye..yela kan takkan akak sorg je kna btgkus lumus..hehehe
MUNIRA AZME MUNIRA AZME August 6, 2010 at 12:20 PM
Best nye..dah besar nak masuk 1 tahun =)
Nana Nana August 6, 2010 at 12:25 PM
owh darwisy dah amek alih lappu mama dia ek heheh damia time dah beso2 gini xsebok dah nk bertenet sama
princess_eryna princess_eryna August 6, 2010 at 1:28 PM
same cam anak sy.... suka sgt usik lappy...
Fieza79 Fieza79 August 6, 2010 at 1:34 PM
mmg sonok tgk keletah anak2 tgh membesar ni..ilang suma kesakitan melahirkan...

penah wt party kecilan je tak penah wt besaran lg...gudis tu just beli kat kedai borong cina je lebih murahh..!
Farra Dhelina Farra Dhelina August 6, 2010 at 2:19 PM
wah dh nk dekat setahun lah ye..

fra setgh thn sblm party dah sibuk2..nk kena rajin wat survey la fiza. list kan ape yg patut..
deena awanis deena awanis August 6, 2010 at 2:28 PM
bukan main sonok si kecik tu dapat lappy yer..
e.l.i.z.@ e.l.i.z.@ August 6, 2010 at 3:02 PM
wah beday party! i like birthday..Once a year,there's a very special.today the day, and its very special day..birthday cake, birthday present, we cant wait! opss ternyanyi lagu playhouse disney la pulak..lirik lintang pukang :P

k.eli suka beli online..skang ni pun k.eli dh start wat preparation utk beday party..tp brg² utk masukkan dlm goodie bag, kena p beli sendiri la..k.eli pun beli kt tesco je pun..dulu k.eli suka bg buku nota, pencil, sharpener n eraser, pastu ada la mknn sikit dlm tu..tahun ni bg mknn je kot..sebab budak² buang la kalu bg benda selain mknn..rugi rugi ekekke kalu bg budak besar ok la
MrS. F!zA MrS. F!zA August 6, 2010 at 3:08 PM
@Nanaalal tgkla nnti kalo dh tahu leh tgk video kompom dia nak :p
MrS. F!zA MrS. F!zA August 6, 2010 at 3:09 PM
@Fieza79fza pon takdela nk wat besar sgt pon..kira tetamu yg dtg tu dapat makan.. hehehe
MrS. F!zA MrS. F!zA August 6, 2010 at 3:10 PM
@Farra Dhelinahuish.. mmg susah gak ek wat besday party..dh mcm bt kenduri kawen gak ek..fza skrg pon tak buat apa lg ni..haiyaaa... tq ya
MrS. F!zA MrS. F!zA August 6, 2010 at 3:11 PM
@e.l.i.z.@pttla igtkan lagu apa la td.. hahaha tk pernah tgk :p

k.eli beli apa online tu?dh mcm beli shawl pulak :p

aah eh kalo budak besar ok la camtu kan.. tp cane nk wat 2 jnis ek?/kang bg tak sama susah plk..sng cita bg benda makan la semua kan????
aZLiNa aZiZ aZLiNa aZiZ August 6, 2010 at 5:19 PM
Cop2! Kalau saya, veragan nak ada cupcakes yang comel2 ni. Design untuk budak2 banyak yang cantik2, jadi harussss lah ada ;p
LiLy @ MumMyQiStInA LiLy @ MumMyQiStInA August 6, 2010 at 5:50 PM
Ada ciri2 nk jd blogger tegar Darwisy ni mcm mama & papa..hehe..mcm2 gelagat dia yer..comel tgk dia senyum..sonok gak melayan kerenah anak2 ni.. :)
Damia Aleesya & Damia Ayunie Damia Aleesya & Damia Ayunie August 7, 2010 at 12:42 PM
kalau nak citerkan pengalaman buat birthday party...hhehehe...aleesya dah 2 kali sambut + ayyunie 1 kali sambut..

utk aleesya 2 kali kak ayu sambut kat rumah..boleh dikatakan meriah jugaklah sebab jemputan seramai 200 org then siap ader khemah....main food memang kak ayu masak sendiri, tapi ader upah kendarat sebab kak ayu tema tiap2 tahun buat BBQ....goodies pulak better cari sendiri...kalau boleh something yg sesuai utk budak2 lah..

ayyunie pulak first time sambut kat restoran...kes bizi sgt..so bayar catering jer lah....tu pun buat BBQ jugak...hehe..itu jer tema yg kak ayu suka...kalau buat kat restoran, kebaikannya tak yah susah2 kita kemas rumah hehehe..

masa first2 nak buat party ...better buat perancangan awal...tulis siap2 apa planning kita...dah buat tulis DONE..hehehe...
ibu WaWa ibu WaWa August 7, 2010 at 4:41 PM
sekejap je rasanye Darwisy dah beso...
Naza system Naza system August 8, 2010 at 9:26 AM
Assalamualikum, saya ingin mejemput anda ke program kami. Program kami berfungsi dimana kami akan menyenaraikan blog anda, dan kita bersama2 klik iklan rakan2 yang lain. dan secara tidak langsung rakan anda akan klik iklan anda juga. Program ini PERCUMA buat masa ini kerana saya ingin mengetahui sambutan kpd kami. Terima Kasih kerana membaca dan kami minta maaf jika kami post komen tnpa izin anda. salam. http://www.nazasystem.com/