Gardenia Chicken Burger (GCB)!!!

Jangan lepaskan peluang join Giveaway simple!! Untuk join klik SINI
Salam. Alhamdulillah hari ni bertemu kembali di hari ke7 puasa.Fuhh dah seminggu la..sekejap je masa kan.Sepanjang puasa ni tak pernah lagi tak sedar time sahur.Tak dapat la nak bayang cana keadaan kalo tak bersahur ni.Dah hari kedua tak senang nak sediakan makanan untuk bersahur sebab Darwisy dah mula boleh rasa mamanya tak da kat tepi.Dia pun sibuk nangis pagi² kul 5 dah bangun cari mama.aduila..

Eh melalut pulak ni, kembali kepada tajuk entri sebenar, nak memperkenalkan produk baru Gardenia, tapi bukan keluaran gardenia sepenuhnya tau! Tak caya? Tengok lah ni!

daging RAMLI Burger di jamin HALAL!

eh cita pasal RAMLI ni kan dulu pernah jalan² kat Selayang ke Gombak tak ingat pulak sekali terjumpa rumah RAMLI tokey burger ni. Gila besar punya banglo.. hehehe

Napa burger ni di beri nama Gardenia Chicken Burger??Nak tahu? Tengok ni






















































ha! tudia!roti je Gardenia yang punya! siap meleleh lagi sos black pepper dan sos cili!


Menu berbuka semalam cukuplah burger sorang sebijik dan Bihun Goreng sendiri.Fyi ni kali pertama ai goreng bihun menjadi!Siap goreng basah² lagi!
Bihun kan susah sikit.. Koew teow ngan mee memang dah lama ai teror!



Naman cakap ' sedap la bihun goreng ni dah pandai dah ni boleh masak jamu orang' weeeeeeeee~ terangkat weh suami puji!


Nota Ringkas : Janganla korang terliur pulak..Tak de niat dan tak bermaksud pon nak buat korang meleleh



{ 33 comments.. read them below or add one }

syawalsimpsons syawalsimpsons August 17, 2010 at 8:42 AM
pehhhh..tengok gardenia chicken burger 2...melelh air liuq...adooiii....lagi best dari grill chicken burger 2...adoooiiii
MrS. F!zA MrS. F!zA August 17, 2010 at 8:48 AM
@syawalsimpsonshehehehehe.. posa ni..mana blk terliuq..
Ena Ena August 17, 2010 at 8:50 AM
eheheh.. cam sama ulak ngan n3 izan.. burger dan citer pasal anak bangun pagi.. heheh..

akak semalam pun terpk kalo nak buat burger guna roti camtu jekk.. heheh sekali fiza dah buat dulu.. lalala.. sedap juga nampaknya tu fiza...
a'a bihun tu nampak basah & sedap.. leh la ajak akak p berbuka kat umah kan fiza.. ;D
MrS. F!zA MrS. F!zA August 17, 2010 at 8:52 AM
@Enaeh anak izan tak pe dh besar.. hehehehe

hehehe mau ka?ckpla bila nak mai berbuka kat sini :p
.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. .:iz-AnN a.k.a cOmOt:. August 17, 2010 at 9:10 AM
ehem ehem...bila nak ajak berbuka kat umah ni...ekekkee
hyazz hyazz August 17, 2010 at 9:13 AM
best tu fiza...jarang2 sekali berbka ngan burger... tp boleh ker... hehehe
MrS. F!zA MrS. F!zA August 17, 2010 at 9:16 AM
@.:iz-AnN a.k.a cOmOt:.hahhaha akak masak lg sedap la.. teringin nk mkn makaroni greng akak masak :p
MrS. F!zA MrS. F!zA August 17, 2010 at 9:17 AM
@hyazzbolehla kya..kenyang sampai pagi :D
Fieza79 Fieza79 August 17, 2010 at 9:31 AM
ehh sedap je nmpk burger roti tu..kat sini tak penah da lg owg jual..wt sniri nnti la hehee...

buleh dh la tu jamu owg pastu dh leh buka restoran lak...
♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ ♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ August 17, 2010 at 9:31 AM
wah sedapnyer...kita dah 4 hari berbuka makan murtabak je semata2...tak selera nak makan makanan lain
eima eima August 17, 2010 at 9:50 AM
wahhh .. cantek arr gambo mknan ko .. wat aku nyum..nyum je .. eeiii

umah tokey RAMLI BURGER tu kat TAMAN BATU MUDA TAMBAHAN ....
umah warna biru ... ade byk cermin ....
masuk kot trafik lite simpang 3 jalan sentul - batu cave. land mark sekolah kebangsaan(sekolah ape aku lupa)
mamalieyna mamalieyna August 17, 2010 at 9:58 AM
huh seb baik semalam berbuka ngn bihun goreng mabeles camni gak..takla rasa terliur..hehe..tp akaknye made in PARAM..ekeke..sbbnye takdan nak msk kt umah balik kije..lalala...alasan! =P
♥MAMA♥ ♥MAMA♥ August 17, 2010 at 10:22 AM
waaa nampak mmg best ni GCB fiza tu ;-)haaaa,apa lg dh leh sgt tu kalu nk jamu org bday darwisy nnt,menu tambhnnya ialah bihun special ngn GCB spesel tu la,hihiii...

**psstt,dh plan ke bday tu camna nnt?lepas raya kn?alang2 buat skali ngn open house raya terus la,kekekeee..k.da ni nk mkn2 sokmo ;-)
~~*Lady Salwa*~~ ~~*Lady Salwa*~~ August 17, 2010 at 10:54 AM
Pagi2 lagi perut dah berbunyi tengok gambar ni... hehe
MrS. F!zA MrS. F!zA August 17, 2010 at 11:03 AM
@eimahaiya! terus bg alamat rumah dia.. ha batu cave eh??xigt dah la masa pi tu.. tetiba je lalu.. tu pon sbb org yg bwk kan. hehehe
MrS. F!zA MrS. F!zA August 17, 2010 at 11:04 AM
@mamalieynaalasan tk smpt hari keje blh diterima kak :D
MrS. F!zA MrS. F!zA August 17, 2010 at 11:05 AM
@♥MAMA♥hahahha tak molah jamu air tgn sendiri..malu kak oi! hehehehe

haiya kalo raya sekali malu lah sbb kuih raya tak de.. kekekeke mayb bt 15 lah hari besday darwisy.
Dilla Ady Dilla Ady August 17, 2010 at 11:19 AM
waaa fiza ade resepi baru la ye..nmpk sedap jek tu..leh try nih..huhu

mee hoon tu pun nampak mabeles..basah2, dilla suke cammtu..

mmg kembang setaman bile hubby puji kite masak sedap kan!
Farra Dhelina Farra Dhelina August 17, 2010 at 11:29 AM
mak aiii...ketaq lutut cek no..hiks..

papepon bege gadenia tu sgt menarik perhatian shaye!!
♥MAMA♥ ♥MAMA♥ August 17, 2010 at 11:51 AM
kueh tunjuk kan byk,kekekeee...ok apa fiza air tgn sendiri,blom cuba blom tauuuu,ntah2 terus terangkat tamu ;-) 15?insyallah akak akn sampai,kakakakaaaaa kelakar tul mama sara ni padahal org x ajak pun ;-p
MrS. F!zA MrS. F!zA August 17, 2010 at 11:56 AM
@♥MAMA♥eh kak! mmg kompom jemput akak punya!!! hehehe nak knl lebih haruslah bersua muka kan.. hehehe
MrS. F!zA MrS. F!zA August 17, 2010 at 11:57 AM
@Dilla Adybetul betul.. somi sndiri puji kan..bkn senang tu..hehe
♥MAMA♥ ♥MAMA♥ August 17, 2010 at 12:04 PM
hihiiiii *wink* insyallah daku akan mjejakkn kakiku ini ke singgahsana dikau dputrajaya itu ye ;-)
MrS. F!zA MrS. F!zA August 17, 2010 at 12:06 PM
@♥MAMA♥alamak mcm jauh je bunyi nye kan. akak kt kelatan ke? kt mana? mayb raya thun ni di sana.. umah mentua.
eima eima August 17, 2010 at 12:18 PM
fiza
gombak batu caves kan sebelah² je ... lebih kurang la tuh ...
aku dulu dok sentul .. hehe umah SIL kat batu muda tuh yg terer tuh ...hahha
MrS. F!zA MrS. F!zA August 17, 2010 at 12:28 PM
@eimaaah mmg sebelah.. tu yg tak pasan kt mana batu caves kt mana gombak..kekeke
Damia Aleesya & Damia Ayunie Damia Aleesya & Damia Ayunie August 17, 2010 at 2:19 PM
heheh...kak ayu memang kalau tak der roti burger tu, guna gardenia pun jalan...asalkan sedap...hehehe....feveret Aleesya ngan ayah damia tu...
MrS. F!zA MrS. F!zA August 17, 2010 at 2:21 PM
@Damia Aleesya wakaka ingtkan kami je yg buat camtu.. kekeke