Cekodok pisang pon sodap!

Salam Jumaat.

Yehhhhaaaaa bestnya dah jumaat..Makanya sok diumumkan cuti².. Bolehla berehat sepuas²nya.Wiken ada la peluang nak masak best² sikit untuk berbuka.Kalo hari keja idok la teman nak masak ober².mana sempat dua tangan ni nak berperang kat dapur.huhu

Kami berdua lebih suka berbuka puasa ala kadar saja.Pernah tahun lepas, bernapsu nak makan itu ini beli la macam² kuih kat PARAM nun last² ke tong sampah jawapnya sebab tak dapat nak sambung makan disiang hari.Jadi tahun ni napsu makan berlebihan sudah tak da.Jadi masak² simple jadilah buat mengisi perut yang penat berpuasa disiang hari. Makanya menu berbuka semalam adalah seperti kat bawah ni

cekodok pisang

koe teow goreng sorang sepinggan

W/p berbuka dengan dua menu ni je kenyangnya sampai ke pagi.hahaha mana taknya kul 9.15malam dah lena sampai la sahur.Bulan posa ni cepat sangat la pulak mata ni nak pejam!

Sok wiken berbuka posa dirumah mak yang dekat nun.Katanya duk dekat je dah sebulan lebih tak balik.hahaha jadi keputusan diambil untuk balik esok leh la berbuka lebih cikit kalo kat sana.


nota ringkas: eh korang tak terliur pon kan.Menu biasa je.Kalo sphagetti ke kot la korang terliur siang hari ni


{ 23 comments.. read them below or add one }

mummysyafie mummysyafie August 13, 2010 at 8:38 AM
tahun ni tak pergi PARAM lagi eventho dah puasa ketiga. makan apa yang ada..lauk beli kat RASA alamanda je. kuih muih pun sikit je..so tak la membazir sgt
deena awanis deena awanis August 13, 2010 at 8:41 AM
kitorang pun buka ala kadar je..makan berdua, x seronok..huhuhu..
MrS. F!zA MrS. F!zA August 13, 2010 at 8:43 AM
@mummysyafierasa ada jual kuih ke?bestnye.. tulah lbih baik ala kadar je..
MrS. F!zA MrS. F!zA August 13, 2010 at 8:43 AM
@deena awanistu la mkn berdua ni mana seronok deena.. kalo ramai2 nak2 plk mknn sedap fuhhh mmg selera la kan..
.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. .:iz-AnN a.k.a cOmOt:. August 13, 2010 at 8:50 AM
giler tul...mak dok dekat nun...tapi sebulan tak balik???jauh benor bunyiknya...hehehe
MrS. F!zA MrS. F!zA August 13, 2010 at 8:59 AM
@.:iz-AnN a.k.a cOmOt:.hahaha malas la balik kerap pon..mak pon malas layan..dia sibuk wiken.. menjahit.. huhu
fantaghirolynn fantaghirolynn August 13, 2010 at 9:02 AM
izan, mak dekat balik selalu nanti xde rasa rindu.. kan fiza kan..
MrS. F!zA MrS. F!zA August 13, 2010 at 9:05 AM
@fantaghirolynnbetol..betol..betol.. ha k.izan, tu org mak dekat dah bersuara
cik panadol cik panadol August 13, 2010 at 9:14 AM
perh..terlior tgk cekodok tu...feberet sy tu!ade gak yg blk kg weken ni nnt nk mintak ayah tolong buatkan cekodok! ayah sy nye cekodok mmg the best!
MrS. F!zA MrS. F!zA August 13, 2010 at 9:19 AM
@cik panadolwow! ayah yg buatkan bkn awk ek yg buat :p
syawalsimpsons syawalsimpsons August 13, 2010 at 9:31 AM
adooiii memang tertarik arrr tgk cekodok...cekodok je pun...tp nmpk memang best...lagi lak time panas...ngah berasap lagi 2...addoooiii...memang terbaek...
Ena Ena August 13, 2010 at 9:36 AM
betul tu fiza,
biar simple asal sedap & habis di makan..
atty's atty's August 13, 2010 at 9:46 AM
tengok cekodok..jadik lapor hah..huhuuhhu
..nOj.. ..nOj.. August 13, 2010 at 9:50 AM
terliur. sebab cekodok. hehehe. kt umh ade dh pisang yg sesuai dibuat cekodok. bole la buat petang kang.
MrS. F!zA MrS. F!zA August 13, 2010 at 10:02 AM
@syawalsimpsonshhahahaha nmpk sgt penggemar cekodok siap imagine lgi tu :p
MrS. F!zA MrS. F!zA August 13, 2010 at 10:03 AM
@..nOj..ni pon perabis pisang yg bertimbun tu la..ekeke
mamalieyna mamalieyna August 13, 2010 at 10:23 AM
ok dah tu..dr membazir2 kan...tu la haus lebih dr lapar sebenarnya..dh masuk mkanan sikit+air..kenyang sampai sahur! ^_^
MrS. F!zA MrS. F!zA August 13, 2010 at 10:38 AM
@mamalieynahahaha betol kak..dahaga menguasai segalanya :p
Fieza79 Fieza79 August 13, 2010 at 11:20 AM
blom terliur lg sbb masih awal huhuu..
btol tu kak fiea pon msk simple2 je pose kali ni tanak membazir mcm tahun lepas2...
Farra Dhelina Farra Dhelina August 13, 2010 at 11:29 AM
hikhikhik amboi spgthi ye..ala sama je terliur fiza..

telan air liur gak tgok k.teow tu..huhuhu..

sam alah bln pose ni..mata ni cpt nau mgantok..sbb dh kekenyangan kot kan..dh mcm ular..hahaha
ZACK ENTRY ZACK ENTRY August 15, 2010 at 12:49 AM
time2 puasa, tengok lolipop pun dah terliur..inikan cekodok pisang..hehe




latest entry Main Bowling Di Bulan Puasa