Ter'minat' kain cotton

'Nak cakap pasal blogspot dulu lah. Geram + hangin je ni bila tengok jumlah komen ada 12 tapi bila nak view je ada la setengah je komen.pastu kurang lagi pastu tambah balik! demam Wolrd Cup ke blogspot ni! aduiiiiii tak best la cam ni! seb komen leh masuk email leh gak tengok komen² korang.. '

Sejak akhir² sana sini orang jual baju 'ready made' kain cotton ni. Sekali tengok cam pelik, 2 kali tengok  cam kain langsir 3 kali tengok cam suweettt pulak bunga² dia .. ekeke biarlah janji bila pakai diri sendiri rasa selesa, suweeettt gitu!.. ahahaha.

pastu pulak jenis kain dia jenis senang iron pastu tak dela jenis cotton mudah renyuk tu yang bila iron pon masih degil! haha seyes memang geram je hangin 1 badan kalo jenis cotton yang iron pon tak jadi apa! haha

Bulan ni je dah terbeli 3 pasang baju 'ready made' kain cotton ni! Boleh la buat pakai gi opis! Boring dah asik duk ulang baju yang sama ja kan.. (padahal banyak baju tapi ada ja yang tak kena tang size dan tak sedap pakai) ekeke

Tiga helai 'ready made' cotton senang tak payah nak fikir mana mau cari tailor!

yang kiri bunga kecik tu beli kat staff ofis RM60, yang dua lagi beli kat Suri textile Bangi,  RM55 sepasang!


Kalo korang teringin atau nak try terjah kedai Suri Textile boleh la pi di alamat ni:

Senang cita kedai Suri Textile deretan kedai belakang Butik ARIANI Bangi

Memang banyak gila baju ready made dan kain pasang. Tak mahal sangat tak murah sangat! Berbaloi² la dari beli kain pastu nak tempah lagi 1 hal. hehe Pastu boleh dapat harga jauh lebih murah kalo buat belian borong.

Ni pulak kad ape eh nak kata, kira bila kita beli dapat la cop kumpul dah cukup sepuluh cop tu dapatla kain free.. hehe

Nota Hati : Pakai baju bunga, bertambah bunga² dalam taman.. hahahaha


{ 35 comments.. read them below or add one }

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. .:iz-AnN a.k.a cOmOt:. July 7, 2010 at 9:37 AM
hehehe...kalu akak p sana, meh kad ko...dapat cop free nanti...:p
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy July 7, 2010 at 9:44 AM
weh! tu dia bg la kad tu! bila kita beli.. ahahaha
Fieza79 Fieza79 July 7, 2010 at 9:47 AM
ha btol la mmg skang ramai yg layan kain cotton kan...kita pon terminat gak tp lom jumpa yg btol2 bekenan...!
LiLy @ MumMyQiStInA LiLy @ MumMyQiStInA July 7, 2010 at 10:00 AM
Btul tu..beli yg ready made mmg berbaloi..
Harga lg murah..tp klu kita ni mmg x dptlah nk beli yg ready made..X de Size..hehe.. ;)
deena awanis deena awanis July 7, 2010 at 10:33 AM
sweet laa kak fiza yang bunga kecik tu..teringin gak biler tengok baju cotton comel2 tu..tunggu lepas bersalin nanti ler nampaknyer..
eima eima July 7, 2010 at 10:44 AM
aku mmg dah lama minat cotton since waktu study lagi ...
dah keja memula pakai org penah tanya kat aku .. nih baje lama ke ?? diorg pelik ingat aku pakai bj zaman kanak² aku(ingat bdk² je pakai cotton) .. nih cite 4-5 tahun lepas ... tgk skrg dah jd fesyen ...
mama_izz mama_izz July 7, 2010 at 10:59 AM
hahhaa.. saya suka pakai cotton polka dot gitu.. nampak ala-ala remaja.. kekke..
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy July 7, 2010 at 11:03 AM
@Fieza79 aah kan.. fiza pon..memilih gak nak beli bukan main beli je..nak pon yg bunga byk tak nak la yg simple..ti cam kain lgsir pulak.ekeke
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy July 7, 2010 at 11:04 AM
@deena awanismcm tula akak dulu masa pegnen..gila tahan napsu jeles tgk org bergaya sakan! tahun ni tahun membalas dendam =D
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy July 7, 2010 at 11:05 AM
@eimala..cam tu pulak..tgk! skrg kan dah jd fesyen kegilaan.. huhu
nursarah nursarah July 7, 2010 at 11:58 AM
sedang berkira2 gak nak beli ready made cotton tuk raya nanti. heheh
Ena Ena July 7, 2010 at 12:00 PM
cantek..

akak pun berminat tapi setakat nie belum berpeluang lagi nak beli.. huhu
iman iman July 7, 2010 at 12:05 PM
wao,dah lame nak cari baju cotton readymade yang murah2..lepas ni bawak 1family pegi terjah..dapat cop banyak2..hehe
Mama Hanim Mama Hanim July 7, 2010 at 1:07 PM
oohhh cantiknya semua tu..nak jugak la..hehe..
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy July 7, 2010 at 1:18 PM
@imansila terjah! harus! kompom cepat penuh 10cop! hehe
mrsboan mrsboan July 7, 2010 at 3:06 PM
erm...betulla...reganya sgt ok...kalo upah tailor je dah bape...
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy July 7, 2010 at 3:15 PM
@mrsboantu lah..upah tailor tak pasal kos baju kain murah tapi upah yg terlbih..hehe
E.L.I.Z.A E.L.I.Z.A July 7, 2010 at 3:15 PM
hurmmm betul²..k.eli stil lg berpendapat mcm awak
"Sekali tengok cam pelik, 2 kali tengok cam kain langsir" 3x tgk pun stil x cair jugak hati ini :P

mungkin tahun depan kot br k.eli berminat nk beli hehehhe atau mungkin bila k.eli p terjah kedai tu, terus jatuh chenta.who knows
atty's atty's July 7, 2010 at 3:16 PM
sekarang musim orang minat kain cotton ..pulak..
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy July 7, 2010 at 3:18 PM
@E.L.I.Z.A k.eli, baju cotton ni je yg murah..blh la wat pakai keja..

ingat lagi raya tahun lps preggy, bli ready made sepasang tu harga Rm169. smpai skrg tak pakai2 pon lagi..harga pon tak buang.

mslh beli mahal sbb syg pulak pkai gi opis..ahahahaha
Farra Dhelina Farra Dhelina July 7, 2010 at 5:30 PM
kain lgsir?? hehe kt pernah terkena sekali, ade org tego, bj kita mcm kain lgsr rmh dia.mm gkuang ajaq betul..skt je ht dgr, tp pastu gelak sorang2..haha..

tp skng ni mmg tren dh kan..mn2 ade je org jual kain koten ni.ade yg semeter smpai 60hengget pon ado! dushh
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy July 7, 2010 at 5:39 PM
farra~ahahhaha jahat nau eh org yg tegur tu..tp kelakar pon ade..

aah dia byk jnis..yg tu mahai punya kot..
Damia Aleesya & Damia Ayunie Damia Aleesya & Damia Ayunie July 7, 2010 at 6:06 PM
kak ayu pun tak der lagi baju kurung cotton ni..tapi sekarang dah trend dah,....mana2 pun ader jual ready made cotton ni.....
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy July 8, 2010 at 10:20 AM
@Damia Aleesya pakai keja ja teringin sbb murah..hehe

kalo raya tak nak la pakai.. aah mmg merata pi org jual
**sHiKinn** **sHiKinn** July 8, 2010 at 1:47 PM
kain cotton mmg best..pastu nmpak sweet jer kalo bunga2 halus..
e.l.i.z.@ e.l.i.z.@ July 9, 2010 at 5:17 PM
hah? xpakai lg? rugi la beli...baik awak pakai p opis bju tu heheh drp duk terbiar dlm almari je
Kakfiza Kakfiza March 13, 2011 at 9:15 AM
baju ready made biasenyer kene alter kalo terlabuh baju @ ter panjang tangan kan... akak pun jait baju jugak :)
Cotton Polka Dot Stripe Cotton Polka Dot Stripe October 29, 2011 at 8:46 AM
kat sini ada jual kain cotton corak polka dot dan stripe. Jemputlah tengok kalau2 ada yg berkenan. Dijamin kualiti TINGGI dan berbaloi. xkan menyesal.
http://www.facebook.com/pages/Musleemah-Fashion/110366732332276

copy link kt atas dan search.