Sop Buntut

Salam pagi yang agak Blues

Sampai² opis macam biasa la on Pc tengok blog sendiri pastu masuk la blog follower baru untuk follow balik sekali terjumpa gambar ini daaa..


Agaknya kalo kat Malaysia keluar bungkusan makan perisa cam gini ada ke orang nak makan eh??Kat Jakarta tu maksud perkataan Buntut tu apa?

Macam geli je nak makan kalo tengok tulis camtu.. haishh.. kalo la perkataan tu sama macam kat Malaysia tak kan diorang makan kot

Setakat ni belom pernah jumpa lagi kat negara kita ni orang jual makanan nama pelik². Tapi tak tahu la kalo korang pernah jumpa.

Nota ringkas: eh Fid, akak pinjam gambar ni tau saja buat panaskan enjin pagi² ni..



{ 16 comments.. read them below or add one }

eima eima July 26, 2010 at 8:27 AM
sup ekor lembu tuh ..
penggemar mknan exotic penguat batin cam ariel peterporn tuh suka kot .. hahaha

smlm dah dpt tgk luna nye butterfly ....
Fieza79 Fieza79 July 26, 2010 at 8:36 AM
pe dia sup bontot tu...bontot tu pa yg dimaksudkan ehh...

tp kdg2 pkataan indonesia ni mmg pelik2 kan..?
.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. .:iz-AnN a.k.a cOmOt:. July 26, 2010 at 8:53 AM
buntut lembu kut???ekor leh layan...lalala
mamalieyna mamalieyna July 26, 2010 at 9:51 AM
issh pelik bebenor, klu kt M'sia..bontot ayam ada la..yg goreng tu, kt psr mlm glamer lah..itu sure best..hehe..
ArELeEz ArELeEz July 26, 2010 at 10:13 AM
buntut tu = tongkeng ayam kot! he3..
LiLy @ MumMyQiStInA LiLy @ MumMyQiStInA July 26, 2010 at 10:46 AM
Buntut Ayam kut..adik akak suka mkn tu.. :)
Ena Ena July 26, 2010 at 10:53 AM
a'a la fiza.. 1st time tau nie.. pelik benor bunyi nyer.. huhu
Farra Dhelina Farra Dhelina July 26, 2010 at 11:29 AM
hahahaha..adei..tak blh blah nama dia
firahadifa firahadifa July 26, 2010 at 11:41 AM
ahahaha.. ade gak nsup nie.. dulu masa gaduh ngan kakak ngan adik ayah selalu kata , kalau gaduh lagi ayah bagi bontot lembu , so kami x gaduh lagi.. kekeke
BIONIC WOMEN BIONIC WOMEN July 26, 2010 at 12:13 PM
buntut tu ekor lembu bahasa indon, dulu maid bos kita pernah guna perkataan ni...hehehe
dia pelik naper org Malaysia panggil buntut, sedangkan kat sana ekor lembu..huahuahhua..
e.l.i.z.@ e.l.i.z.@ July 26, 2010 at 1:00 PM
eiiiii xmo lah makan...geli weehhhhh hahaha
MUNIRA AZME MUNIRA AZME July 26, 2010 at 1:15 PM
bunyi pelik lah ramai yang suka nak beli..he he..sup ekoQ instant..best tu... ^_^
fe3za fe3za July 26, 2010 at 6:44 PM
bahasa sane mmg byk yang tak same ngan bahasa sini.
mase feeza pegi bandung tahun lepas, ktrg makan nasi liwat.
before makan tu, gelak puas2 dulu. hikhik
Nys Zairee Nys Zairee June 4, 2011 at 11:47 PM
oxtail soup flavour..
oxtail tu ekor lembu laa