Restoran Wong Solo, Bangi

Ahad lepas tengok Floria terus jalan² cari makan kat Bangi kata Bangi syurga makan..huhu.Tetiba rasa nak try makan kat Restoran Wong Solo konsep jawa ni.Wong Solo tak silap maksud dia Orang cukur eh betol ke tak tak ingat rasa betol sebab ada tanya kat cashier tu


Restoran ni leh makan duduk di kerusi atau duduk bersila dibawah.huhu duduk bersila lagi senang!

Kami order nasi sorang sepinggan ngan 2 jenis lauk je.kata makan dua orang je.hehe

sup ayam

ayam penyet(sedap gak ek ayam penyet ni sebelom ni asyik dengar je tak pernah tengok rupa rasa apatah lagi)


tengok tu memang konsep jawa habis! pakaian waiter pon kain orang jawa.

Tapi yang best restoran ni pekerja dia semua berbaju kurung pastu semua bertudung termasuk tukang masak kat dapur tu.Yang laki pulak siap bersongkok.Jadi susah la kita nak jumpa urat² rambut dalam makanan ni kan..

ni gaya orang makan dengan kusyuk!sekali tengok macam datang makan sorang² pulak

Pastu dah sampai situ haruslah naik kedai Baju She Qeen kat tingkat atas Restoran tu. Kedai baju ni jual baju ready made English Cotton! huhu sebelom ni sudah terjah dengan opis mate, tapi tak beli apa kan. Balik rumah terbayang² terkenang² pulak

Kali kedua terjah tak kan nak pulang dengan tangan kosong nanti balik bukan terkenang takut duk berzikir time tido pulak pompuan ni kan lain sikit. haha

2 pasang ready made English Cotton! Kalo ada duit berketui² ni mau borong setiap jenis corak yang ada

Sekian, sawadikap makan karipap memang sedap!

{ 24 comments.. read them below or add one }

MRS. K MRS. K July 20, 2010 at 9:47 AM
eh, beli jugak kain mahal tu? hehehe...

kite dah makang kat situ 2 kali dah kot! tapi makan nasi ng ayam je coz sambal die takleh masuk kat tekak! pedasssssssssss giles
atty's atty's July 20, 2010 at 9:48 AM
kty suka makan ayam penyet kat situ
MrS. F!zA MrS. F!zA July 20, 2010 at 9:48 AM
@MRS. Kahahahaha.. aritu gi sendiri.. gi ngan banker haruslah rembat! hahahaha

aah memang pedas sile.. nsi greng dia sepinggan RM14.. gilossss!!!
.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. .:iz-AnN a.k.a cOmOt:. July 20, 2010 at 9:49 AM
hahahaa...susah tul jadi pompuan ni...lalala...
jom jalan2 khamis ni...ate gaji kan...:p
MrS. F!zA MrS. F!zA July 20, 2010 at 9:51 AM
@.:iz-AnN a.k.a cOmOt:.hahahaha.. pompuan ni kdg susah nak ditafsir:p

jalan² mana? hehehe
MrS. F!zA MrS. F!zA July 20, 2010 at 9:51 AM
@atty'smesti pengunjung tegar kan kty ni :)
mamalieyna mamalieyna July 20, 2010 at 10:04 AM
cantik kain tu..sure mahal tuh..makan2 pun mahai, apatah la kain2..hehe..pepun janji puas hati n tidak lg, terbayang2 bila dh balik tu..ihiks..^_^
rose --{@ ibuRafiq @}-- rose --{@ ibuRafiq @}-- July 20, 2010 at 10:12 AM
fiza, kat shah alam ni pon sy dah try
mmg mabeles ayam dia kan?
bes2 nak2 lagi sos sia..pergghh..alamak lapar plak
poser nih! uhuhu
MrS. F!zA MrS. F!zA July 20, 2010 at 10:14 AM
@mamalieynaKak, kalo makal sgt sy tak beli.pk 5kali gak tu.hehe..

aah utk raya blh la rembat mahal cikit dr yg gi opis..hehe
MrS. F!zA MrS. F!zA July 20, 2010 at 10:14 AM
@rose --{@ ibuRafiq @}--haish.. pose ke.. mau tertelan air liur..aah mmg sedap ayam dia.. sambal dia yg paling perggghhh tu :D
mrs.ecam mrs.ecam July 20, 2010 at 10:44 AM
hala hala halaaaaa..harus ku terjah nih...
Farra Dhelina Farra Dhelina July 20, 2010 at 11:12 AM
kain tu dh siap jht ke?? mesti mahal kn??

wa aym penyet! suka3! sy suka!! mmm terigt lak kat smbal dia yg ala2 smbal belacan tuh..adeii
MrS. F!zA MrS. F!zA July 20, 2010 at 11:30 AM
@Farra Dhelinatak la.. sepsg rm110 je.. kekeke

aah kan..smbal dia tu nmpk cam malas kisar je..hahaha tp sodap!!w/p pedas
LiLy @ MumMyQiStInA LiLy @ MumMyQiStInA July 20, 2010 at 12:06 PM
cantik kain tu..mesti mahalkan..yg pentng puas hati kan..ada rupa..ada harga.. :)
Mama Hanim Mama Hanim July 20, 2010 at 12:28 PM
best nya tgk ayam tu.. terus lapar..huhu
Fieza79 Fieza79 July 20, 2010 at 12:47 PM
sedapnya mkn kat Wong Solo..yg masok jln2 cari mkn tu kan..?

mmg cantek la kain cotton tu..bekenan fieza..kat sini takda jumpa pon..! tolonn nk kain tu..!
MrS. F!zA MrS. F!zA July 20, 2010 at 12:52 PM
@Fieza79aah masuk jalan2 cari mkan..lup aplk nk mention kt entri tadi..hehe

nak ke?mau ke?kalo mau blh tlg belikan..hehehe
e.l.i.z.@ e.l.i.z.@ July 20, 2010 at 2:11 PM
k.eli pun xpenah lg try ayam penyet tu..asyik baca kt blog org je..nnt leh gak p try nih..

aiyaa minat benar dia ngan english cotton nih..suka la tu dah beli tu hehehhe ni mesti penah ngigau ni ekkekek
MrS. F!zA MrS. F!zA July 20, 2010 at 2:23 PM
@e.l.i.z.@aah tu la selalu tgk kt blog org je kan..huhu

hahahaha ni pestime bli la..sblm ni bkn english cotton..hehehe
lawo geram tgk! lawo k.eli bkn cm bunga cotton biasa tu..ekekeke
Damia Aleesya & Damia Ayunie Damia Aleesya & Damia Ayunie July 20, 2010 at 8:10 PM
dulu kak ayu ayam penyet kurang gemar...sebab may be terbayang2 makanan dari indonesia kan..sekali ader tu ratah ayam penyet jer...sedap gak..

cantik baju tu
sue-sama sue-sama July 22, 2010 at 4:15 PM
saya penah makan sini jugak, best duduk bangi :)