Newborn~Muhammad Qhalif Harraz

Cubaan mengambil gambar new born pulak.Gambar ni diambil atas permintaan ibunya sebab kamera digital kompak dia kebetulan rosak masa baby ni lahir.Masa melawat ibu kepada baby ni selaku jiran paling rapat dia mintak ambilkan gambar anak dia.

Try la naman selaku photographer amatur dan ai selaku tukang bagi idea untuk baby posing! huhuhuhu. Idea tak banyak sebabnya tak sempat nak tengok website² photographer handalan.Kot² leh tiru cara diorang amik gambar baby.

Meh tengok baby merah pink ni! geram! tapi langsung tak pegang sebab rasa seriau nya nak pegang baby kecik! Darwisy dulu kuar tak dela kecik sangat.






Amacam? ok la kan..photog amatur..tak pernah attend mana² kursus fotografi Kalo ada sesiapa nak bagi pendapat atau pandangan di alu²kan

Untuk tengok lagi klik SINI


{ 31 comments.. read them below or add one }

Ena Ena July 27, 2010 at 9:31 AM
cute nyerrrrrr..

tengok baby rasa nak baby lagi tapi bila kenangkan masa nak lalui tu.. adeihhh!! kusss semangat! eh terkeluar topik plak.. ;D
cantik ok la nie.. tapi tgk baby dok atas kabinet tu cam seriau pulak..
deena awanis deena awanis July 27, 2010 at 9:47 AM
cantik dah ni..baby je pun..bukan nye senang nak suh dia posing2..hihihi
Fieza79 Fieza79 July 27, 2010 at 9:52 AM
adeihhh cantek la foto2 tu...pandai fiza ehh mcm dh expered tau...guna camera pa meh citer sket..
MrS. F!zA MrS. F!zA July 27, 2010 at 9:57 AM
@Enahahahaha mak dia tggu kt sebelah tu :)
MrS. F!zA MrS. F!zA July 27, 2010 at 9:58 AM
@Fieza79 eh jauh sgt nk gi ke expered tu. 50% je tahap capaian nk shoot.. hehehe byk kna belajar tu. Im a CANONIAN.. hehehe
.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. .:iz-AnN a.k.a cOmOt:. July 27, 2010 at 10:24 AM
ok dah ni...naper tak letakkan baby tu lam almari...kuarkan muka jek...hehehe
MrS. F!zA MrS. F!zA July 27, 2010 at 10:29 AM
@.:iz-AnN a.k.a cOmOt:.hahahaha awat tak kata letak dlm almari pastu kuarkan tgn ke kaki je? :p
Nana Nana July 27, 2010 at 10:53 AM
ala comei nye bb...
cantik la gamba2...
Farra Dhelina Farra Dhelina July 27, 2010 at 11:00 AM
nice shoot babe!! suka tgok!!

terangakt naluri keibuaan i ,uuuuu ;-)

sies ctk!!
LiLy @ MumMyQiStInA LiLy @ MumMyQiStInA July 27, 2010 at 11:09 AM
Comel BB tu..& pic ni semua pon cantik2..
Nice..!!
MrS. F!zA MrS. F!zA July 27, 2010 at 11:14 AM
@Farra Dhelinammg keibuan kalo tgk bby tido comei je!!
mamalieyna mamalieyna July 27, 2010 at 12:23 PM
bertuahnya baby ni, kuar2 je terus jd model =P!

weeii cam seriau lak tgk baby2 kecik ni eh, pinky lg..arif dl, kuar2 cam budak besar =P

nak tgk lagiiiiiiiiii..nak jengok kt situ!

sgt2 cunlah cara pengambilan gambar2 tu!
MrS. F!zA MrS. F!zA July 27, 2010 at 12:32 PM
@mamalieynatu lah..darwisy kuar ritu pon mcm budak besar... muka pon matured.. hahahaha
Ummi Aisyah || Cik Yah Ummi Aisyah || Cik Yah July 27, 2010 at 4:03 PM
memng cun gambar ni..kecik je baby ni yek.merah sangat lagi.
e.l.i.z.@ e.l.i.z.@ July 28, 2010 at 4:44 PM
ok doh tu naman amik =) opss terkuar bahasa ibunda la pulak :P
ibu WaWa ibu WaWa July 28, 2010 at 6:51 PM
okeylah tu! walaupun amatur, gambar2 yang diambil tetap csntik dipandang.

ni mesti guna kamera SLR digital.
kak wa teringin nak beli TAPI tak tahu bila lagi agaknya...
aZLiNa aZiZ aZLiNa aZiZ July 28, 2010 at 11:00 PM
Kak Fiza, posing sangat cun ok. Pic no 1 paling sweet sangat. Terserlah baby kaler merah pink ;p Paling tak tahan, pic no. 4. Ngeri kalau betul2, sayang baby kalau jatuh. Keep it up, kak.
nieda nieda July 29, 2010 at 9:36 AM
cantik, mmg mcm profesional ambil..
MrS. F!zA MrS. F!zA July 29, 2010 at 10:17 AM
@ibu WaWaaah SLR..akak nk beli ea..ok la tu tp belila sblm raya..blh posing sakan raya ni..hehehe
MrS. F!zA MrS. F!zA July 29, 2010 at 10:17 AM
@aZLiNa aZiZhehehe awak, ibu bby tu ada kt tepi.. mana boleh tggl anak cmtu.. hehe

tp almari tu besar.. bby bru lahir mana pndai golek lg :p
Damia Aleesya & Damia Ayunie Damia Aleesya & Damia Ayunie July 30, 2010 at 11:54 AM
dah cun dah ni....cuma sharpness dia tu kureng sikit...tak pe2...kita sama2 belajar ok..

better ader style sendiri...supaya tak terikut2 ngan trademark photographer yg ader dipasaran....

good job!!! usaha tangga kejayaan