Mari kawan² saya jamu sate! ☺

Dah tengah hari ni mesti korang nak makan kan.. jom me jamu mata dan selera dengan sate samuri nak??

Best gak sekali sekala makan sate kan

30 cucuk cukup tak?? Ala dua orang makan je! Habisla tak tau berapa cucuk aku makan  rasa macam lagi banyak pada naman! Habis lagi sekali diet ku!

Kuah semangkuk besar dah terlebih cukup ni

Nasi impit sikit je takpela makan sate jela ye tak minat sangat dgn nasi impit

tapi tiga gelas air ni untuk kami bertiga.. kekeke Satu tu untuk Darwisy

Ni cerita Sabtu, lepas jalan² cuci mata lepas tengok Sofa Idaman terus terjah Samuri Tiba terasa nak makan sate. Biasa makan Sate Samuri ni kat Taman Warisan Putrajaya je, sekali sekala makan kat Samuri Kajang ni best cikit

Sesetengah orang cakap makan kat kajang la best! Kat tempat lain w.p sate dia jugak tapi rasa tak sama! eh ye ke tak sama?? macam sama je rasa..


{ 22 comments.. read them below or add one }

cik puan akish cik puan akish July 12, 2010 at 2:10 PM
huh..mmg menarik....lapo balik..:)
Farra Dhelina Farra Dhelina July 12, 2010 at 2:16 PM
wallahhh..sedap tu satay!! lama dah tak mkn satay!

* fiza, thnx eyh utk link yg maybank2u tu.mmg entry tu lah yg sy baca dulu..menakotkan kan??syukur lah..ishh
MrS. F!zA MrS. F!zA July 12, 2010 at 2:19 PM
@Farra Dhelina sekali sekala mkn mmg sodappp!!

tp kami dh mcm tiap2 bulan msti makan :D

ok..
Raisah @ echah Raisah @ echah July 12, 2010 at 2:20 PM
teringat masa mengandung teringin sate kajang! terpaksa cik abg tapau bwk balik naik bas.. aduh la...
MrS. F!zA MrS. F!zA July 12, 2010 at 2:27 PM
Raisah~ uish dasatnya ngidam.. kita pregnant tak de ngidam lgsg.. pelik gak.. hehehe

dh sampai sana sate tu msti sejuk pastu panaskan balik kan.. ehehe
.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. .:iz-AnN a.k.a cOmOt:. July 12, 2010 at 2:47 PM
sama jek kut rasa dia...takde beza pung...
[-suziey-] [-suziey-] July 12, 2010 at 3:11 PM
eh dh lama xp sate kt kajang tu..dulu masa sek men slalu la gi..hehe..
Ena Ena July 12, 2010 at 4:15 PM
wallamakkkk..

dah lama sangat tak makan sate.. huhu.. tetiba rasa nak makan jugak... camner ni fiza.. adeihhh!!

ahkak pong kompius gak la ngan 3 gelas air tu.. ekekekeke..
mamalieyna mamalieyna July 12, 2010 at 4:26 PM
fisrt time singgh sini..cantik umah nie..sukee ^_^

herm..lama tak mkn sate ni, time study @ ukm dl,ada la gak jln2 mkn kt sana,,skrg..non ado..huhu..
MrS. F!zA MrS. F!zA July 12, 2010 at 4:27 PM
@Enaahahaha sebab cashier tu kan die salah paham.. kena order dulu pastu byr pastu baru sate sampai.. bila dh dpt byr tgk ada 3 gelas air.. hampeh tol..
MrS. F!zA MrS. F!zA July 12, 2010 at 4:28 PM
@mamalieyna

hehe tq :)

sedap kan.. eh dulu study ukm ea?
asben pon student ukm dulu.. suma tmpt bangi dia tau.. tu yg banyak makan kt bangi je kitorg ni..kekeke
Damia Aleesya & Damia Ayunie Damia Aleesya & Damia Ayunie July 13, 2010 at 12:12 AM
paling last pi sate kajang...aleesya pun tak wujud lagi...harus gi ni kalau gi KL...
miemiey miemiey July 13, 2010 at 8:45 AM
salam kenal...sy follow erk...
cantiknya wife naman ..hehehe...

mmg best makan sate kan ...saya kl 30 cucuk tu mmg tak cukup..tengok pic pun dah terliur..huhuhu..
MrS. F!zA MrS. F!zA July 13, 2010 at 8:50 AM
@miemieyeh kawan naman ke ni?? huhu

fuhh tak cukup?? dasatnya.. I 10 pon dah out dh.. tu sbb makan kt samuri selera lebih sikit...kekeke
Nana Nana July 13, 2010 at 9:22 AM
fiza, bg kita pon sate mana2 pon sama je...sebab kajang tu pemes ngan sate kan tu psl org kata sate kajang sedap...cuba la klw kita bli sate kat mana2 pastu ckp ni sate kajang ni...sure org ckp sedap..hahha...
MrS. F!zA MrS. F!zA July 13, 2010 at 9:41 AM
Nana~ ahahahaha lawokla.. tp kan betoi gak try beli kt pasar malam pastu ckp ni satay samuri sure jilat habis jari..
e.l.i.z.@ e.l.i.z.@ July 14, 2010 at 1:15 PM
30cucuk utk 2org? byk tu fiza oii..naman mkn brapa, awak mkn brapa? biasa k.eli tgk org laki mkn sate,dlm 15cucuk la..k.eli lak 5cucuk je..

k.eli kureng samuri..agaknya ms awal² duk kjg dulu selalu mkn kot..k.eli prefer sate biasa yg negeri lain buat hahha kira buka samuri buat la dia punye kuah tu
MrS. F!zA MrS. F!zA July 14, 2010 at 1:19 PM
@e.l.i.z.@haishhh.. awat 5 je??ahahha fiza mkn byk giler..tak tahu bape..kira2 batang tu dh lebih 10..huhuhuhu

aik?rasa setakat ni kuah samuri plg best.