Kasut Diamond yang merosakkan feel Blind Date ku

Tadaaaaa ni la kasutnya!


Kasut Diamond yang sudah tidak muat kaki

Ceritanya begini, kasut ni dibeli sebelom ai kawen! Kasut yang paling ai sayang! Sebab nampak cam suweeettt giler bila kat kaki ai pon beli. Ingat lagi pestime dating ngan naman masa tu ngah jalan² kat Alamanda sekali ada sorang pakcik jalan pastu tersepak kaki ai terus tercabut sebutir diamond! Terus naik angin ai maki hamun(bebel mulut je dengan naman) baru pestime dating dah tunjuk fiil buruk.

Pastu sambil bebel² sambil cari atas lantai depan Kedai baju Nicole tu.Cari tak jumpa² ai rasa nak nangis! Bencila kalo sebutir diamond hilang terus rasa macam buruk giler kasut tu! Ni yang malas beli kasut atau jam tangan ber'diamond' ni.Balik rumah ai amik Diamond kat kerongsang yang tercabut tu tempek kat kasut! pandai tak

Kasut Primavera kesayangan!

Kasut kedua mahal yang ai ada selepas kasut Scholl.Kalo kasut ni nak beli mahal² macam tak sanggup! yela beli mahal² pastu letak kat kaki nak² pulak terputus ke koyak ke kan mau nangis. Kasut ni sekarang ai dah tak pakai buat penghias rak kasut je. Dah bapa kali ai pernah tergelincir gara² kasut high heel.Nak gi keje kena dukung darwisy pastu nak panjat tangga pulak hantar ke taska jadi semua sebab tu buatkan ai malas nak pakai kasut² bertumit.

Kalo dulu feel nak pakai kasut tebal², bertumit tinggi time jalan² window suping, sekarang ada anak kalo boleh semua nak tukar!haha Kasut tebal ni sekarang jadi penghias rak kasut je. Langsung tak pandang dah!

Ni kasut terbaru ai untuk jalan²

Masa muda² zaman berpoya² dulu tak de pulak teringin nak pakai kasut rugget! Dah kawen ada anak feel nak rugget pulak tapi hanya dikaki saja ok! Kalo tengok orang pakai kasut tali banyak² zip sampai atas dah rasa macam 'apa la best sgt pakai kasut tu' tapi tak sangka pulak sekarang ni teringin nak pakai! Entah apa² la kan selalu beralih angin orang tua² cakap!

Dulu ai pernah join contest koleksi kasut Ni bukti koleksi kasut ai! hehehe



Nota Ringkas : Kalo korang mesti jalan² pakai high heel boleh la feel ala princess
Bestla anak dah besar tak payah nak berdukung senang nak melaram apa saja.. huhu


{ 27 comments.. read them below or add one }

♥ Xett Hereen ♥ ♥ Xett Hereen ♥ July 23, 2010 at 10:48 AM
bagi saye jela kasut primavera tuh!
muahaha!
Ena Ena July 23, 2010 at 10:50 AM
banayaknyer koleksi kasut fiza tu.. akak tak de la simpan banyak2 sbb saiz kaki susah nak cari.. jd beli & pakai selagi boleh.. cantik2 kasut fiza tu..
MrS. F!zA MrS. F!zA July 23, 2010 at 10:59 AM
@♥ Xett Hereen ♥mana boleh :p ti anak dah boleh jalan mau pakai balik.. hehehe
MrS. F!zA MrS. F!zA July 23, 2010 at 11:00 AM
@Enak.ena sbnrnya byk dh dh nak rosak tp syg nak buang..fza mmg cm ni..selagi tak betol2 rosak takkan buang barang tu..hehehe
Anje a.k.a Mama_Balqis Anje a.k.a Mama_Balqis July 23, 2010 at 11:03 AM
mak ai banyaknyer kasut suka wat koleksi ek...cantik semuanyer..
MrS. F!zA MrS. F!zA July 23, 2010 at 11:09 AM
@Anje a.k.a Mama_Balqistaklah bkn bt koleksi tp takleh tgk kasut je nak beli..susah tol nk kawal napsu bazir ni.pastu dh mcm buruk teruk pon syg plk nk buang tu yg simpan..hehhe
Tina Farhana Tina Farhana July 23, 2010 at 11:18 AM
comelnya kasut blind date tu. hiks.. :D
atty's atty's July 23, 2010 at 11:41 AM
kty lama dah tak pakai heel..sejak dah gebus nie

itulah kasut ade diamond nie sweet ..tp kalo ilang diamondnya ..mcm tak lengkap je..
adianiez AIDA adianiez AIDA July 23, 2010 at 11:42 AM
wow. byk nyer koleksi kasut! aida pernah byk koleksi gitu waktu belajar hingga before bersalin anak pertama. then onwards, 2-3 pasang jer yg aktif. ganti kasut lama. hi hi...
MrS. F!zA MrS. F!zA July 23, 2010 at 11:48 AM
@atty'stu lah..buat cantik skejap je yg berdiamond ni
Fieza79 Fieza79 July 23, 2010 at 11:48 AM
mak aiii byk nya koleksi kasut...

kak fieza pon walau ank dh besar2 pon selesa pki sandal cam Fiza tu...pki heel utk g opis je..
MrS. F!zA MrS. F!zA July 23, 2010 at 11:48 AM
@adianiez AIDAkan..bila ada ank ni semua terbatas sikit kalo nak melawa.. takkan sggup sakit demi cantik kan..hehehe nk dukung pastu nk berkasut tinggi pulak..hehe
MrS. F!zA MrS. F!zA July 23, 2010 at 11:49 AM
@Fieza79aah gi opis jela blh kan kak..time mak sorang je blh melawa..hehehe
deena awanis deena awanis July 23, 2010 at 11:54 AM
dina ni pun mmg giler kasut..especially heels!!sejak preggy ni kena stop from wearing heels..hubby pujuk2 nak beli kasut pun, memang xde selera lah skrg ni..yer laa..takat kasut scholl tu kan..pe sangat laa pilihan nye..sob..sob..

x sabar nak tunggu abes pantang..nak kuarkan balik stok heels!!!baby biar ayah dia laa yang dokong nanti..mummy nak pakai kasut cantik!!hihii
.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. .:iz-AnN a.k.a cOmOt:. July 23, 2010 at 11:57 AM
hehehe...ai pakai selipar jepun sahaja...sob...sob...
MrS. F!zA MrS. F!zA July 23, 2010 at 12:02 PM
@deena awanishahahaha kelakar ar deena ni..smpai ati nak suh hubby dukung..

semata nk pakai heels..hehehehe..tulahkan..sob..sob..terpaksa korbankan semua kasut cantik
MrS. F!zA MrS. F!zA July 23, 2010 at 12:03 PM
@.:iz-AnN a.k.a cOmOt:.lg sonang mak! tp takut tergelincir la pulak kan..hehehe
Farra Dhelina Farra Dhelina July 23, 2010 at 12:20 PM
ank kecik takde can nak pakai tumit tgi! mau terpeleot di buat nya!!

* gile kentang, byknyaaaaaaaaaa kasut!! ;-)
mamalieyna mamalieyna July 23, 2010 at 12:39 PM
huwaaaaa manyaknye kasut fieza..semalam nmpk pembaziran berlaku ke atas tudung ariani..today...tengok pembaziran berlaku ke atas kasut pulaks...hiks...itulah pompuan kan..kalau dh berkenan ^_^..kalau mampu apa salahnya ada koleksi camni..lalala...syok tul jamu mata dgn kasut2 fieza ni..akak takde ler..hehe..
BIONIC WOMEN BIONIC WOMEN July 23, 2010 at 1:06 PM
kita pun lebih kurang ler..giler kasut..kahkahkah
e.l.i.z.@ e.l.i.z.@ July 23, 2010 at 1:24 PM
ehehhehe tunjuk peel buruk ye ..normal la tu :P kalu k.eli bengang gak, br beli dh tercabut diamond..betul tuh, k.eli pun jadi kureng suka dh beli brg ada diamond..mcm jam k.eli, pun ada yg tercabut gak diamond..nk hantar repair, rs malas huhuhu

mmg awak ratu kasut lah kekeke..bagus gak ada rak tinggi mcm tu kan..leh letak semua kasut kt situ
MrS. F!zA MrS. F!zA July 23, 2010 at 3:00 PM
@Farra Dhelinahahhahahaha.. byk tp tak leh pakai suma
MrS. F!zA MrS. F!zA July 23, 2010 at 3:01 PM
@mamalieynammg byk bazir.. huhu tp kasut ni kasut yg dah lama giler kak..blh katakan 80% dr kasut tu tak leh pakai pon. tp syg nk buang :)
MrS. F!zA MrS. F!zA July 23, 2010 at 3:02 PM
@e.l.i.z.@so, kita jgn beli dh brg berdiamond. buat sakit mata je kalo rosak..hehehe


rak tu ai beli kt jusco..hehehe
eima eima July 26, 2010 at 8:39 AM
aku byk dah buang high heel aku ...
tgal comfort ngan flat toe je ...
tak pakai dah pun ..
payah .. keadaan boss aku nih yg slalu mintak aku bermarathon dlm opis ...lari pecut ....
anak aku makin pantas berlari ...dan jugak makin senget aku nk berdukong....