Jalan2 cari kain langsuir eh langsir

Yezzzaa.. Sabtu pagi ke Nagoya Subang alasan nak cari kain langsuir langsir..Makcik tak kayo nak tempah2 kain kat tempat grand². huhu. Dapatla kain 25meter untuk menutup semua lubang yang ado kat rumah tu! haha macam la rumah berlubang pulak kan! agagaga~

Watpa nak beli kain langsir mahal² sedangkan rumah tu hak milik kerajaan.ecehh statement tak boleh blah ngaku je ko tak kayo! eh² awal² lagi dah ngaku tadi! kah2x.

simple! kaler dirahsiakan! ekeke

Kain langsir tu sudah siap dihantar kepada tailor a.k.a mak sendiri! ahaha jangan ingat mak I tu tailor ye! Mak I pon pekerja gomen bak kata ayah mak, kakak² semua gomen! ha! jangan nak cari kabel elektrik disini pulak ye! ehehe

Lepas dapat langsuir langsir terus ke Sunway Piramid! Jalan² cuci poket mata dapat rembat barang 2,3 jadi la lepas gian setelah bermingguan tak keluar cuci mata! agaga~ Sambil² tu ada jugak la aksi yang memang hobi kami ni! layan la sat naa..

darwisy moncong je baru bangun tido!

Asyik gambar anak ngan bapak, omak ngan anak! gambar bertiga nan ado kalo keluar! ekeke

Belakang tu Sunway lagoon tu yang sudah menjadi bokeh! ahaha

Darwisy akan tahan je bila sapa² kiss dia! suka kot bila dapat kiss! ahahaha

paksaan duk dalam baby chair w/p hakikatnya darwisy belom boleh pandai duduk

protes ni! sebab tak kasi dia capai sudu, pinggan, cawan yang atas meja tu! ehehe

eh²! ni hanya gambar selingan ye bukan henpon Me! Saja test² kat Nokia Centre! (^_*)




{ 31 comments.. read them below or add one }

cheqna cheqna July 5, 2010 at 9:26 AM
salam
wah..beli langsir tuk raya ke kak???
=)
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy July 5, 2010 at 9:31 AM
@cheqna hikhik..aah posa belom dah kalut nk raya ni..ehehehe
Fieza79 Fieza79 July 5, 2010 at 9:41 AM
wahh cantek je kain langsir tu...ehh nape taknak tunjuk kaler....le kat nagoya ekk
bekenan la plak...

nice sumer gamba tu...i loike..!
firahadifa firahadifa July 5, 2010 at 9:52 AM
cantik la combination kain langsir dia.. i likeee :)
adianiez AIDA adianiez AIDA July 5, 2010 at 10:04 AM
tahun ni aida x tukar langsir :-( plan nak cat pun batal... selagi aida x dpt transfer melaka, selagi tu semua hubby x nak usik huhu ...
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy July 5, 2010 at 11:12 AM
@Fieza79 hikhik.. kain biasa je kak.. tp tak sgka plk gabungan tu jd lawo! mamat india kt nagoya tu pon ckp lawo! ahaha
LiLy @ MumMyQiStInA LiLy @ MumMyQiStInA July 5, 2010 at 11:29 AM
Tahun ni kita x tuko langsir..X raya kat sini..koz balik KG..yehaa..x sabar nk balik.. ;)
juelee juelee July 5, 2010 at 11:46 AM
huyoo dah beli langsir raya.. kiter tahun ni tak beraya la, tengah sarat.... menghitung hari huhu
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy July 5, 2010 at 11:48 AM
@LiLy @ MumMyQiStInAkita pon raya kt kpg..tp kita dh 2tahun tk tukar lgsir! yehhhhaaa lgsir baru
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy July 5, 2010 at 11:48 AM
@jueleethun lps saya raya tgh preggy gak..semua tak bertukar.tak dak smngt..ekeke..tahun ni raya sakan cikit..ekeke
deena awanis deena awanis July 5, 2010 at 1:26 PM
dah berjaya x kak fiza beli booster seat untuk darwisy??
Nana Nana July 5, 2010 at 1:46 PM
kita langsir yg ada kt umah rembat mak punya je heheh xpenah beli kekekke
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy July 5, 2010 at 2:12 PM
@Nanalagi senang! tak habis duit! ala kita pon beli ygmurah je..ekeke
E.L.I.Z.A E.L.I.Z.A July 5, 2010 at 3:29 PM
wah langsir raya! xpenah pk utk langsir sbb x raya kt umah pun kekek raya kt kg :P

raya nnt balik kelantan ke kedah? nak jemput p party nih cewahh.org 1st dijemput pdhal x prepare ape pun lg :P
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy July 5, 2010 at 3:32 PM
@E.L.I.Z.A ahahaha kita tak raya sini gak tp langsir baru suasana raya dirumah sendiri kena ada maaa.. nanti balik dr kpg tgk suram daa..ahahahahaha

btw, nnti nak selebret besday darwisy dirumah..harusla tukar serba serbi yg dahlama..ahahahaha.. kalo ikutkan semua nak tukar tapi sayang..tak dak duit berketui2x mcm abe syarmy. ahahahaha
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy July 5, 2010 at 3:33 PM
@E.L.I.Z.A ops lupa..myb raya pertama di kedah..agaga~ mesti sentap mr naman tgk jawapan ni!

myb kelantan kalo jadi..agagag~ party apa ni??
Damia Aleesya & Damia Ayunie Damia Aleesya & Damia Ayunie July 5, 2010 at 5:12 PM
wahh...lawanya langsir tu...last week kak ayu pun ader survey2 langsir jugak...tapi kat kedai langsir lah..that's mean kena beli dan jahit kat situ jugak....

ader jugak nampak cam pattern fiza tu...yg corak2 tu baldu kan....kak ayu pun macam berkenan kat hitam putih gak....

siap jahit sliding door sahaja RM 560....tak masuk tingkap2 lain tu...sabar jer lah....kalau fullhouse RM1560...HURMM...tgh ejas hubby kak ayu ni...minta2 lah dapat...
syafawani syafawani July 5, 2010 at 7:30 PM
wahhh suda semangat mao raya ehh..hehe
aZuRa AhMaD aZuRa AhMaD July 5, 2010 at 7:37 PM
cantik la langsir tu...nak kena cari kat nagoya sg petani la..kebetulan asben minta cari warna grey lak...warna cam langsir tu la..
MRS. K MRS. K July 6, 2010 at 8:57 AM
boleh la datang umah tengok langsir baru
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy July 6, 2010 at 9:06 AM
@Damia Aleesya fuhh semangat dasatnya kos buat lgsir.. tapi kalo jd k.ayu, umah sendiri pon berbaloi buat mahal2.. ni umah kerajaan buat mahal2 nanti kalo pindah rugi pulak tak leh pakai dah..sbb kalo umah sendiri tak nak ar pkai besi2 tu..

umah kjaan dia siap psg dh besi lgsir..so kena la ikut cara tu jgk..ekeke

lgsir fiza ni murah je k.ayu.. yg bunga tu bukan baldu la.. gambar tu tipu je nmpk cam baldu..hehe
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy July 6, 2010 at 9:06 AM
@aZuRa AhMaDeh2 org sg petani.. kita org kulim :p

ni bukan grey..
e.l.i.z.@ e.l.i.z.@ July 9, 2010 at 6:07 PM
haah kan..betul jgk..semangat raya..kalu wat open house, harus la ber-langsir baru..

wah beday darwisy! xsabar nih..

harus naman sentap baca raya 1st kt kedah hahaha..

k.eli nk wat beday party..raya ke 3..ape² hal nnt k.eli bitau awak

p/s: jenuh k.eli carik balik entri ni heheh sbb k.eli xdpt notification..so main agak je la awk dh reply heheh
MrS. F!zA MrS. F!zA July 9, 2010 at 7:01 PM
@e.l.i.z.@

ahahah..lawokla k.eli ni smpai gigih cari tau! TERHARU :p

besday party riri ngn eiyman eh?
raya ke3?? raya2 bkn ke jalan jam kelantan tu..huhuhu

aah bday party darwisy..bt kt rumah jela jmput kwn blogger, kwn opis cikit dhla kan..hehe