Jakel, jumpa lagi di lain Promosi

Jakel sekarang ada sale lagi, baru plan nak gi sabtu ni cari baju raya lain! Nak cari yang sedondon la anak beranak! Call tailor peberet dia kata sudah tutup tempahan maaaa... haruskah Nak pi jugak Jakel??Kalo pi pon alamatnya simpan dulu la baju tu wat pekasam..Aduiii!! Menyesal betol hari tu tak beli yang betol² untuk raya.

Macam ni la jadinya kalo sengsorang cari kain dalam kedai yang ramai orang camtu sedangkan suami, anak di dalam kereta menunggu omak ni mencari kain sorang². Haruslah beli untuk diri sendiri dah tu main rembat je mana yang nampak!Sekarang fikir mau pakai untuk gi opis je.

Bila dah hantar tailor, baru fikir nak cari baju raya lain. Dah bapa minggu asyik duk berangan je nak pi Jakel asyik tertangguh, ha kan dah tak de tailor nak jahit! huhu

tengok jela gambar bangunan Jakel ni buat pengubat luka!

gambar dicilok dari blog Izan

tak pela di lain jualan besar²an kita jumpa lagi! sob..sob..

Sebenarnya sudah ada sepasang baju raya ready made kaler purple! tapi mau cari lagi ready made yang bersulam bagai + baju papa dan anak la pulak.Mana mau cari baju yang banyak pilihan dan affordable eh??Dulu yela tak de anak senang la pi beli kat mana² pon.Nak cari baju papa dan anak yang sedondon yang lawa² kain Butik mana yang ada jual ek?Tapi tak mo la yang sehelai harga sampai RM200 lebih.. habislah niat nak beli sofa baru

Kalo 2tahun lepas beli ready made kain segulung terus kat Gene Martino, Semua House.. Suka butik² cam gitu untuk beli baju ready made.Kain dia elok cikit!Tapi rasanya takde kot jual untuk budak kecik cam darwisy. Excited mau tengok anak teruna kecik tu pakai baju melayu!

Raya 2008, Kain segulung Gene Martino, Semua House

Kalo korang tahu butik² mana yang ada jual baju ready made yang lawa² anak beranak sila bagitahu ye!

p/s : Kak izan, nasib tak jadi nak beli kain sedondon ngan family korang


{ 24 comments.. read them below or add one }

firahadifa firahadifa July 15, 2010 at 11:04 AM
sweet la warna ocean blue tue.. masa tue da kawen ke belm ek? cam anak dara je fiza.. ahaha
MrS. F!zA MrS. F!zA July 15, 2010 at 11:05 AM
@firahadifaeh² dah kawen la.. kita kawen 8.8.08 sebelom raya :p
.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. .:iz-AnN a.k.a cOmOt:. July 15, 2010 at 11:18 AM
huhuhu...fikir dulu sebelum beli...lalala...
Farra Dhelina Farra Dhelina July 15, 2010 at 11:20 AM
oh jakel mmg tak sale ke?? mm gtak pnh tau pon..sbb mmg beli bj dah siap.

fiza, nnti klu ade info kat mn ade jual bj ready md tu bgtau ye ;) tq!
MrS. F!zA MrS. F!zA July 15, 2010 at 11:22 AM
@Farra Dhelinaeh sale lg.. cuma tailor tak mo dah.. malas la nk beli lag..hehehe

aah ok..
Fieza79 Fieza79 July 15, 2010 at 12:16 PM
kita pon tak beli pape lg...rasanya pon kena cari yg ready made gak...

lawa je sedondon biru tu dr atas smpai bwh...cun2..!
mamalieyna mamalieyna July 15, 2010 at 12:38 PM
excited bab baju2 raya sedondon ni kan...tp tu la ye..dh terlewat sudahhh...akak pun takde idea kedai mana, sbb tak pernah beli..sllu buat sendiri jer..lalala..tapi tahun ni, lum start menjahit lg, huwaaa malasnye!
Nana Nana July 15, 2010 at 1:35 PM
haih seme pakat dah nganto tailot jait baju raya ek..kita ni rs xde mood je nk cr baju raya ahahah..lagi2 plak amrul koje raya tahun ni..jwbnye mmg cari bj raya lst mnt je la mcm thn2 sudah bli ready made
Ena Ena July 15, 2010 at 1:40 PM
akak pun aritu ada gak singgah kononnya nak acri kain utk raya la.. sekali bila dah pusing2 terus rambang mata.. udahnyerr... akak kuorr je tanpa bawak kain apa2.. huhu..

lgpun kain utk budak2 rasa macam tak sesuai jekkk.. mcm lawa sngat pulak.. ekekekeke.. ada camtu pulak kan akak nie.. kui kui kui
deena awanis deena awanis July 15, 2010 at 3:54 PM
alaa..kak fiza beli kain lain, pastu cakap ngan tailor, tukar laa..yang dah hantar ari tu, simpan utk pasa raya..yang baru beli ni untuk pakai raya..hehhe
MrS. F!zA MrS. F!zA July 15, 2010 at 4:19 PM
@Fieza79eh belom lg?mmg raya beli siap eh?
MrS. F!zA MrS. F!zA July 15, 2010 at 4:20 PM
@mamalieynafuiyoo..akak pandai jahit... save bajet la camtu.. :D
MrS. F!zA MrS. F!zA July 15, 2010 at 4:21 PM
@Nanala keje pulak.. lg la tak de smgt raya kan.. beli siap jela camtu..
MrS. F!zA MrS. F!zA July 15, 2010 at 4:21 PM
@Nanala keje pulak.. lg la tak de smgt raya kan.. beli siap jela camtu..
MrS. F!zA MrS. F!zA July 15, 2010 at 4:22 PM
@Enala...lawakla akak ni tau :p

kena lawa la utk anis..anis dah la lawa.. bg pakai lawa lg tambah lawa dia.. hehe

bistu tak beli lg ke?tgk2 beli ready made sedondon 1 family
Damia Aleesya & Damia Ayunie Damia Aleesya & Damia Ayunie July 15, 2010 at 4:30 PM
sekarang ready made banyak...tapi kena gi kat butik2 rasanya...kalau yg biasa2 tu kat kamdar ader...

kak ayu pun beli ready made sedondon gak...
kak ina kl kak ina kl July 15, 2010 at 6:46 PM
salam..org umah cikgu naman rupernya..

nasib baik gi segamat dah selamat beli kain raya kat sana..murah sikit dari sini.

akak tak tahulah sebab kami memang tak pernah pakai sedondon..
MrS. F!zA MrS. F!zA July 16, 2010 at 8:00 AM
@Damia Aleesya wah! tak sabar nk tgk hepi family ni sedondon tau :)

kamdar?mcm tak best je kain dia :p
MrS. F!zA MrS. F!zA July 16, 2010 at 8:01 AM
@kak ina klaah kak..

kalo tak pkai sedondon lg sng tak pyh pening cam saya ni.. posa belom smngt raya lebih..hehehe
e.l.i.z.@ e.l.i.z.@ July 16, 2010 at 3:29 PM
larrrrrrrrr...igt kan pegi haitu target utk raya..astaga..mmg dh xsempat la nk hantar tailor..k.eli pun mmg pegi tu utk raya terus..

nnt k.eli nk p beli bju ready made gak, utk eiymann ngan papa..cousin kt eli sokmo beli situ..BAT tailor,kt area masjid india tu jgk..biasanya dia start ada stok bju seminggu b4 puasa..nnt try la p.
MrS. F!zA MrS. F!zA July 16, 2010 at 9:32 PM
aah la..mmg tak target utk raya pon..main terjah je..uwaaaa....

eh ada ke?mmg nk pi nti cari utk papa ngan anak.