tupai-tupai di Bangi

Selalu dengar orang makan kat tupai². Teringin nak try haruslah terjah kan.W/p pada awalnya dah makan nasi goreng+ketupat. Sampai Bangi cari la Restoran tupai² tu ingatkan macam restoran klasik tengok2 dalam bangunan kedai daa.. Ntah cane boleh ingatkan restoran ni hak milik BOB LOKMAN. hahaha siap tanya cashier lagi, rupanya bukan daa.Gambar kedai lupa amik pulak!


Siap ada sejarah asal² keturunan tupai, ni 1 je sempat ni snap. TUPAI ALBINO!

tempat habuk rokok pon tupai jugak! memang minat tupai sungguh pemilik restoran ni sbb tu kot dia pilih dekorasi tupai. haha!

Ayam masak blackpepper
 RM13

kangkung goreng belacan
  RM8

telur bistik
 RM12

air strawberi
RM3.80

siap ada buah strawberi lagi!

air carrot susu
 RM3.80

menu tu makan ngan nasik! gambar nasik tak amik pulak..ekeke. 2 pinggan nasi beharga RM3




Semua yang diorder sedap!

Nota : Teringin nak tengok rupa kedai je bukan teringin nak makan sangat.Selalu tengok orang pi amik gambar siap ada macam dekorasi kain putih.. ni apa pasal tak dak?w/p sikit je menu yang kitorang makan, tapi sumpah kenyang sampai malam! haha yela sebab sebelom pi makan dah sental kat rumah dah. hehe  


{ 24 comments.. read them below or add one }

firahadifa firahadifa June 29, 2010 at 10:45 AM
tak tau plak ade tupai2 kat bangi.. yg slelau pi kat kl jer.. same company ker??
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy June 29, 2010 at 10:47 AM
ntah.. sama la kot.. kalo tak blh ke daftar perniagaan nama sama?eekeke
.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. .:iz-AnN a.k.a cOmOt:. June 29, 2010 at 10:49 AM
hehehe...akak suka makan kat cempaka rimba...sambil duduk bersila...makanan nya pun sedap...rege tak membebankan..ermm...tetiba nak makan siakap tiga rasa la plak...haihh
deena awanis deena awanis June 29, 2010 at 11:08 AM
pernah gak dengar..tapi x pernah pergi..
♥siEha♥ ♥siEha♥ June 29, 2010 at 11:24 AM
xtau pon ade kat bangi...yg penah p kat KL je..kat KL tu kedai die cantek..leh dok bersila lg mkn..ade steambot lg..
Ena Ena June 29, 2010 at 11:28 AM
cam best je fiza tempat tu.. owh.. milik bob lokman rupanya.. nampak nau akak nie tak amik tahu kan!.. yerla.. kangkalo teringin nak p kan tak dapat pulak.. tu yg buat tak tahu jekk.. huhu.. sobn sob sob..


kalo sedap leh la p lagi kan fiza.. eheheh
ajjah ajjah June 29, 2010 at 11:30 AM
tupai-tupai bangi ni kat mana eh? selalu dengar yang kat kl je.. tapi bangi memang banyak kedai makan yang best, unlike shah alam...

jemput join giveaway kat blog ajjah ya, tie rack scarves untuk 4 pemenang.. :)
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy June 29, 2010 at 11:40 AM
@.:iz-AnN a.k.a cOmOt:.kalo camtu cepat ajak habi pi wiken ni! kang mengidam! hehe
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy June 29, 2010 at 11:41 AM
@♥siEha♥ aah mmg ada steamboat! satu kepala Rm25 tp malam je la!
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy June 29, 2010 at 11:41 AM
@Enahaish! bukanla..kan kata igtkan dia punya rupanya bukan..hahaha
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy June 29, 2010 at 11:42 AM
@ajjahyup! bangi mmg syurga makan!

malui UKM terus je smpai jumpa kedai besar YAMAHA sebelah dia ada la tupai ni..hehe
Mama Hanim Mama Hanim June 29, 2010 at 12:11 PM
alahai semua best je nmpk menu fiza tu..terliur nih..hehe..

bila tupai2 tu nk buka kt SP plak..kui3..
LiLy @ MumMyQiStInA LiLy @ MumMyQiStInA June 29, 2010 at 12:27 PM
Mmg nampak sedap semua mknan tu..
Harga pon blh tahan gak.. ;)
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy June 29, 2010 at 12:34 PM
@LiLy @ MumMyQiStInA aah kalo pasal rege ni nak komen cikit mmg mahal le suma makanan dia.. huhuhuhuhu
Nyetok Nyetok June 29, 2010 at 1:23 PM
xpenah dengar lagi restoran tupai2 tadi.. mula2 baca td ingatkan restoran exotic jual masakan tupai heehehhehe
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy June 29, 2010 at 1:30 PM
nyetok~ hikhik ada ka masakan tupai? hehe
Damia Aleesya & Damia Ayunie Damia Aleesya & Damia Ayunie June 29, 2010 at 6:09 PM
kat bangi pun ader tupai2 ker...sama tak ngan tupai2 kat KL tu?? kalau sama, maju setapak lah tu..

makanan semua nampak best...dah lah akak tgh menanti saat2 berbuka puasa ni...
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy June 30, 2010 at 7:45 AM
damia aleesya~owh puasa ye kak

ntah. kat KL tak pnh sm[pai lg tupai2 tu.. agak2 sama kot sbb ada jgk steamboat utk malam yg RM25/head
E.L.I.Z.A E.L.I.Z.A June 30, 2010 at 2:21 PM
wah dh pegi dh...k.eli ada nampak signboard tupai² tu kt roundabout..nnt nk try gak la..sampai leh kenyang ke malam yg best tu ekkeke

erkk mmg minat tupai betul la owner dia tu..nk bukak kedai mkn kucing² boleh tak? kami anak banak suka kucing ekekke
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy June 30, 2010 at 2:29 PM
ELIZA~ k.eli msti dh try kan yg kt KL.. hehehe

wah!! ok gak tu! ltk naman kedai malu2 kucing ke, hehe..
Ummi Aisyah || Cik Yah Ummi Aisyah || Cik Yah June 30, 2010 at 4:48 PM
pernah lalu. tapi tak pernah try..boleh try skali ni.
Nana Nana July 2, 2010 at 9:48 AM
bila ntah nk try tupai2 kt bangi ni plak hehe asik2 g kt kl ni je