Meet Uncle BOB!

Haha! tak dapat jumpa  Pak Hussin jumpa ayam Uncle Bob jadila! kwank3x.. Selalu asyik dengar je opismate duk cita pasal ayam Uncle Bob kat Pasar Tani Putrajaya. Baru semalam dapat try! Dah lama giler tak jejakkan kaki kat pasar tani tu..Last pi pasar malam tu masa pregnant! Cuba bayangkan bapa lama dah! hahaha padahal pasar tani tu dekat sangat ngan umah ni.

Baru nak try terus beli 2 bungkus! RM5 sebungkus!


Boleh tahan gak rasa dia ek. Memang sedap la.Kira tekak ni boleh terima. ekeke.. Tapi tak leh makan selalu banyak PAK AJI! hehe. Mula ingatkan ayam ni buatan Malaysia rupanya import daa.. Nasib ada halal JAKIM yang menghilangkan rasa was-was! =D

Banner website Uncle BOB! Asal Taiwan daa ayam tu..untuk maklumat lanjut klik SINI

Niat asal nak beli benda ni sebenarnya! Dah lama cari, ni yang paling murah pernah jumpa 2 ni harga RM39. Masa jumpa kat ikea hari tu tak terfikir penting jugak benda ni! hehe orang giler beli tudung harusla ada benda ni kan =D
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Tadaaaa!!!

Cantik dan kemas! Ni je yang sempat di gantung semalam. hehe

Ok tu je.. :-))))


{ 33 comments.. read them below or add one }

Fieza79 Fieza79 June 30, 2010 at 9:11 AM
sedap ke ayam tu pe rasa...? tak penah mkn hukk..

cantek hanger tudung tu...btol owg gila beli tudung mmg harus dptkan menda tu...hehee..sama la kita...
deena awanis deena awanis June 30, 2010 at 9:11 AM
interesting gak ek hanger tu..practical utk simpan tudung n neck tie..
LiLy @ MumMyQiStInA LiLy @ MumMyQiStInA June 30, 2010 at 9:21 AM
Owh..ayam uncle Bob pon ada erk..x pernah tau.. :)

Cantik hanger tu..mmg sesuai utk org yg giler kan tudung & byk koleksi tudung..senang nnt nk pilih tudung tu..dh sedia di gantung..x yah nk selongkar2 lemari klu nk guna.. ;)
.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. .:iz-AnN a.k.a cOmOt:. June 30, 2010 at 9:38 AM
hahha...terpengaruh...banyaknya tie chekgu...
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy June 30, 2010 at 10:53 AM
@Fieza79 hehehehe.. betoi2x.. jd wajib lagi harus! sng nak simpan kan.. hehe
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy June 30, 2010 at 10:54 AM
@LiLy @ MumMyQiStInA tula..plg leceh lipat shawl...dhla licin pastu asik terbukak je..bek gantung sng.. tie pon sng nak simpan kalo tak pakai hanger biasa je..
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy June 30, 2010 at 10:55 AM
@.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. hahaha banyak tapi pkai nya hanya hari isnin.. assembly lah katakan =D
eima eima June 30, 2010 at 10:58 AM
aku nk beli jugak la ... aku main hentam campak dlm raga besar semua tudung² bawal+shawl aku ...mls lipat ... harus beli!!

uncle bob tak penah makan lagi ....
mamayaya mamayaya June 30, 2010 at 10:58 AM
Salam Fiza,
lama sungguh K.Sally tak ke sini. Sekali dtg d hidang dgn ayam goreng..hehe..langkah kanan ni..
Dulu masa musim tudung bawal, main simpul je kat hanger biasa2 tu. Skrg ni musim tudung ala2 Ariani(padahal x de selai pun Ariani..hehe) pun masih guna hanger biasa tu. Tp tertarik le tgk..utk gntung tie..hmm..nak kena beli ni.
mama tisya mama tisya June 30, 2010 at 10:59 AM
ayam tu nmpk menarik...

tmpt gantung tudung tu akak ada gk, mil bg bli kt ikea rm25
Nazz@Purple Nazz@Purple June 30, 2010 at 10:59 AM
ayam tande tulang kan..sedap..sedap
Fara Fara June 30, 2010 at 11:00 AM
mmg praktikal....harus ku rembat juga
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy June 30, 2010 at 11:00 AM
@eimaha! kalo main hentam campak je harus beli cam ni! senang! tak pyh ober nak jaga lipat bagai! cepat grab 1 nanti! =D

sedap!
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy June 30, 2010 at 11:01 AM
@mamayaya hye kak! ha! lgkah kanan tu dapat rasa ayam ni! hehe

betol sng nk jga tak pyh susah2 buang masa lipat! tudung ariani pon sng sangkut je. tp tu je sempat fiza gantung semalam..hehe
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy June 30, 2010 at 11:02 AM
@mama tisya aah kat ikea ada kan.. tu la rugi tak beli ritu.. ikea nya cam lagi best kot.. tali dia besar lagi..
Damia Aleesya & Damia Ayunie Damia Aleesya & Damia Ayunie June 30, 2010 at 11:51 AM
alamak...cam mana tak tau pasal ayam uncle bob ni...huhuhu..ketinggalan..

kat Ikea pun ader gak tempat gantung tudung tu kan...akak klip kat hanger biasa jer..nanti2 nak beli gak lah..
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy June 30, 2010 at 12:00 PM
@Damia Aleesya aah fiza pon dulu klip2 je.. mmg tu je cara nak sng kan dr lipat..hehehe..

tp nak lg sng tu yg susah pyh pi cari gak.. kalo kat ikea lagi lawo..mcm tegap lagi..
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy June 30, 2010 at 12:01 PM
@Damia Aleesya aah fiza pon dulu klip2 je.. mmg tu je cara nak sng kan dr lipat..hehehe..

tp nak lg sng tu yg susah pyh pi cari gak.. kalo kat ikea lagi lawo..mcm tegap lagi..
jfook jfook June 30, 2010 at 1:23 PM
Yummmss I love Uncle Bob too..
E.L.I.Z.A E.L.I.Z.A June 30, 2010 at 2:14 PM
ayam uncle bob la pulak ekekke..packaging menarik..bijak bisnes! erkk mana awak tahu byk pak aji ek? xreti nk beza heheh

wowiee..terus beli 2 ke hanger tu? k.eli beli 1 rm25 inclusive postage..tp k.eli x gantung shawl pakai hanger tu..hanger tu k.eli gantung tudung ber-awning hehehe
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy June 30, 2010 at 2:24 PM
ELIZA~biasala perencah dia yg spicy tu msti pak aji.. KFC pon.. huhu..

aah terus rembat 2.. kang tak cukup nak kena pi beli lg..sgt malas owh nak pi byk kali even pasar tani tu 5min je ngan umah..hehe

aah tudung awning pon nak gnatung dekat yg satu lagi tu la..hehehe tak nak cmpur takut rosak plk.ekeke
Ena Ena June 30, 2010 at 2:43 PM
akak peernah gak makan ayam uncle bob tu.. ok la rasanye..

akak pun dah lama nak beli tapi tak terbeli lagi sbb tak jumpa pilak.. huhu

manyaknye tie.. hehe
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy June 30, 2010 at 2:45 PM
Ena~owh dh pnh rasa.. hehehe..

tu pon dh byk yg buang sbb dh buruk..hehehe
mama zharfan mama zharfan July 1, 2010 at 1:52 PM
pls vote for my lil ariff
u need to write 'vote 02' at this link:
http://damiaqish.blogspot.com/2010/07/top-8-green-cutest-baby-cute-contest.html
mrs.ecam mrs.ecam July 1, 2010 at 4:21 PM
salam knal

eh yeke ayam uncle bob tu asal import??? lah matik2 ingt org msia yg buat...pnah mkn...mmg sdap gak la...heeeeeeee
jaya jr jaya jr July 2, 2010 at 10:54 AM
lepas ni klo jumpe uncle bob boleh laa try pasnih..haha
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy July 2, 2010 at 11:46 AM
@jaya jr try ape tuh?cam pelik je munyik nya..ahahahaha
adianiez AIDA adianiez AIDA July 5, 2010 at 11:20 AM
berkenan nyer aida tempat sangkut tudung tu. nak carik juga la :-D