Bezanya dulu dan sekarang!! ;(

Pagi2 ngadap pc tetiba teringat nak tgk balik gambar2 lama dalam pendrive, lama pon tak lama mana cuma setahun lebih yang lepas.. Gila terkezuttt tgk. 'oh! lainnya aku kini dan dulu'! terus tersentap sendiri! terasa buruk dan selekeh gila penampilan sekarang.. ahaha poyos gila! Bukan buruk la tapi dah macam rupa mak beranak 5.

Kalo keluar jalan2 tu, pakai baju yang mana tak payah iron! tudung pulak yg mana mudah nak pakai tu yang beli ARIANI banyak gile pastu nyesal duit habis semata beli tudung mahal! fadan muka!( peringatan utk diri sendiri) ;p

Mentang2 dah ada anak sorang terus tak fikir dah nak melawa. macam la kau cun macam erra fazira! kah3x!tak kisah la asal lawa di mata suami. huhu kalo telek gambar lama ni terus rasa macam hari ni jugak nak kurus! help! help! aduiiiiiiii

kalo dulu rajin nak pakai macam ni, sekarang ni ntah muat ke tak!

see! 2,2 kurus gilak! ni kalo naman tengok gambar lama ni harus dia kecewa! ahahaha

pinggang ku yang ramping macam kerengga! ahahaha

kalo dulu rajin nak lilit2 tudung cam gini! sekarang main rembat tudung apa yg senang sarung. baju tu lagi la dah try tersangkut! :D

alamak! kecik molek je badan dulu kalo sekarang ambik gambar pinggang dan perut yang orang nampak dulu! kah3x gelak syaiton utk diri sendiri!


fyi, gambar2 tu masa berat 45-46kg.Harus sedih, kecewa, nangis tengok perubahan diri! macam mana nak kurus cepat ni! tak kan nak ambik risiko makan pil kurus?? takut ooo kang effect ke lain pulak.. huhu Baru nak masuk 2 tahun kahwin dah banyak gila perubahan fizikal!

Hati Berkata: minggu ni harap leh full diet! kot2 boleh turun lemak 5kg dan kembali ke berat asal dalam seminggu! :p



{ 26 comments.. read them below or add one }

deena awanis deena awanis June 23, 2010 at 9:50 AM
sekarang pun masih cun jugak laa kak fiza..=)
Izan Ishak Izan Ishak June 23, 2010 at 10:01 AM
fiza...perubahan bila dah jadi mama ni biasa.
mcm izan plak...dulu2 sgt berisi. lepas dpt twin baru dapat pakai baju dan seluar saiz M.
~fiza still BF kan darwisy kan...xpelah makan byk2...masih cun dan menawan apa~
Damia Aleesya & Damia Ayunie Damia Aleesya & Damia Ayunie June 23, 2010 at 10:03 AM
ngeh ngeh ngeh...memang kebanyakan cam tu lah fiza..kalau dah kawen tu seharusnya lah body figure tu lari sikit...

kalau tgk balik gambar2 lama kan, memang rasa cam kurus giler kan...siap ari tu masa kak ayu balik kg, MIL kak ayu cakap dulu2 macam ader penyakit kecacingan jer, sebab kurus sgt...hehehe

tak pe lah diet slow2...asalkan berdiet yg betul..kak ayu jer ni mula2 dulu diet gak...lama2..hurmm..malas..
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy June 23, 2010 at 10:05 AM
@Izan Ishak bestla kalo dah kawin jadi kurus! tak pyh nak diet2 kan kak.. sng nak maintain badan jgk kalo anak lasak.. hehe
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy June 23, 2010 at 10:06 AM
@Damia Aleesya MIL akak suka badan sekarang la kalo gitu.. ehehehe

byk lari dah ni..kena ukur dan pahat balik.. sadis sungguh!
Ogy Ogy June 23, 2010 at 10:08 AM
perubahan yg setiap org akan alaminya...
akak plak suka badan berisi mcm ni...baru sedap skit pelok...opsss...tapi..........
tak ske dgn lemak2 berlebihan tang pipi, pewot dan peha tu....huaaaaaaaaaa
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy June 23, 2010 at 10:13 AM
@Ogy
fiza tak suka lemak parasit kat perot ngan pinggang.. kalo kena pelokkss cam sensitif sgt sebab lemak tebal.. ekeke
jaya jr jaya jr June 23, 2010 at 10:19 AM
patut laa bleh pergi jauh jd penggaya tudung fareeda..
miahaha..
gelak lepas bangun tido
Ena Ena June 23, 2010 at 10:21 AM
fiza,

alahai.. idok ler ketara maner pong...
cun apa fiza skrg nie.. lebih terserlah kematanagn & seri wajah..

akak pun dulu cenggitu.. skrg.. muka nampak dulu dari jauh.. chubby semacam jekk.. eheheh.. tapi tak pe la.. en. hubby suka sbb katanya tak de la dier nemuk sowang2.. muahahha.. hampeh kan!..

selamat berpuasa ye fiza.. :)
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy June 23, 2010 at 10:23 AM
@Ena hikhik sampai ati asben akak ajak nemok sesama.. hehe

mana ada cung dah mcm matured dr usia sebenar. i dun loike! ngeh3x.. kena polish ni..

k.ena tak pela maintain sweet 17!! i loike hokey!
LiLy @ MumMyQiStInA LiLy @ MumMyQiStInA June 23, 2010 at 10:42 AM
Tp masih lawa & cun gak..
Skrg ni tgk body Fiza pon OK ape.. ;)
IdzaLia IdzaLia June 23, 2010 at 11:12 AM
hehe.. tulah.. Lia ni pun br anak sorang tp alignment dah lari rata dah.. hahahaa... sedih2..
Anje a.k.a Mama_Balqis Anje a.k.a Mama_Balqis June 23, 2010 at 11:16 AM
biasalah...cam tak pecaya je kan sekarang ni kiter semua dah semakin menigkat usia..anak dah besaq...rasa sedey je mengingatkan kembali kenangan2 dulu
Intan Intan June 23, 2010 at 12:38 PM
K.Intan pon sedih gak bila terkenangkan zaman dolu2...hu hu...tapi takpelah den redha je lah skrg nie coz nak kuruskan badan cara biasa amatlah susah bcoz of my PCOS :(

BTW, comei kecik molek tul ye mama darwisy dolu2, skrg pon apa org kata dah nampak keibuaan gitu, sweet aper :)
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy June 23, 2010 at 1:13 PM
@Anje a.k.a Mama_Balqis napa sedih?ade kisah tak best ke?

tu la kan..takut nk jejak 30an..huhu
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy June 23, 2010 at 1:14 PM
@Intan aah redha je lah kan k.intan.. asal somi dan anak syg kita! hehe
firahadifa firahadifa June 23, 2010 at 5:53 PM
la dear.. kurusnyer u dulu.. i suke lain skrg nie.. kurus berisi .. lagi cantiks tawww.. hehe
E.L.I.Z.A E.L.I.Z.A June 24, 2010 at 9:12 AM
whoaaa fizaaaaaaaaaa...tolong laaa..k.eli suka sgt awak time ni...serius! tak tipuuuuu...comel gileeeeeeeeee.........k.eli paling suka gambar ke 4 & 5...xpe xpe, k.eli yakin awak boleh punye dpt balik figure ni, dgn syarat awak rajin..jgn malas ok..sikit je lg awak nk dpt figure camni balik..kalu dpt mcm ni, confirmed org tak tahu awak ada anak!

chiayo²!
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy June 24, 2010 at 9:24 AM
@firahadifa skrg bukan kurus berisi tapi gemuk berlemak parasit..ehehehe
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy June 24, 2010 at 9:25 AM
@E.L.I.Z.A alamak! kata2 k.eli ni bikin gua semangat kental nak diet dan perbetuil balik alignment yg dah lari.. huhu

blh jd pakar motibasi kat gua ni! :D

p/s: tenkiuk!! ♥♥