Sudah hari ke 6 Darwisy demam

Salam.. Rindu 'gila baby' nak hapdet blog..tapi tak menyempat sbb anak demam..mana nak sempatnya, tido pon tak selesa, asyik nangis je.yela budak2 kalo demam memang la merap je kan..kalo kita demam pon camtu jgk..

lama pulak Darwisy demam..hari ni dah hari ke6..memang silap me lambat kasi antibiotik(lambat gi klinik) hanya makan ubat demam yg kebetulan memang banyak lagi masa demam baru ni.Bukan saja2 lambat gi klinik tapi salah mentafsir napa dia demam..kebetulan gigi pon nak naik ingatkan demam sbb nak tumbuh gigi..adui cane la omak ni boleh fikir camtu..(kesal sungguh)

Minggu ni langsung tak gi opis lagi(kira bercuti la) anaksakit mana la mc nya kan!huhu..Sempatla hapdet pagi ni mungkin badannya dah ok cikit kot lama pulak tido kalo tak 5minit je jaga, 5 minit tido je nangis..

Badan dan muka pon dah tak bulat dah, mata tu dah tentu la kesan macam lebam kan bila tak sihat..sedih sungguh tengok keadaan anak camtu.Pipi bulat Darwisy dah hilang..uwaaaa...kurus pulak tengok anak mama ni!


bila kena tuam je terus diam

nampak tu dah kurus!hari ke5 baru nak senyum..tu pon puas diacah..rindu nak tengok dia senyum2 sambil main2 tengok mama!

Semalam gi klinik kesihatan pulak amik darah sebab tetiba terfikir takut denggi ke, tapi alhamdulliah tak da..cuma demam jangkitan je..ye la klinik private anak demam tak amik darah pon..

Nota: Masa di klinik An-Nur tanya Doc napa budak nak tumbuh gigi akan demam.. Jawapan: ntahla mana saya tau..kuasa Allah.(ayat mana tau tu tak pernah lagi dengar dari Doc.. hehe)tp jawapan kuasa Allah mmg betoila kan..:)



{ 24 comments.. read them below or add one }

Nana Nana May 19, 2010 at 10:33 AM
sian darwishy...cepat baik ye sayang
risau klw anak demam kan nk wat keje pun rs seme xkena je
atty's atty's May 19, 2010 at 10:36 AM
semoga darwishy cepat sembuh ye
.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. .:iz-AnN a.k.a cOmOt:. May 19, 2010 at 10:43 AM
lor...sian darwisy...moga cepat sembuh ek...akak kalu anak2 demam ke apa suka p klinik pakar kanak2 dr wong...doc tu pompuan sangat peramah dan baik...sukalah..
rose --{@ ibuRafiq @}-- rose --{@ ibuRafiq @}-- May 19, 2010 at 11:08 AM
adui..susut nampak
tampe..pas ni sure nafsu makan dia membuak2..cam rafiq..ehehe..kdg2 naik seriau bila si rafiq tu nak makan je keje!

fiza, sy kan rafiq tu if demam lebih 2 hari tak kebah2 bila dah bagi ubat yg sedia ade..sy akan terus jumpa paed dia..kene bagi antibiotik!

ape2 pon..semoga darwishy cepat sembuh k..

eheh..betul la tu kate doc tu..kuasa Allah..:-P
MRS. K MRS. K May 19, 2010 at 11:10 AM
yep, masa kami dok putrajaya dulu pon bawak hadif pi klinik wong kat kajang...skang dah pindah ni, hadif lom demam teruk lagi..
Liya Liya May 19, 2010 at 11:10 AM
Semoga Darwisy cepat sembuh...doktor bertauliah ke tak main jawab cam tu? hehehehe...nasib baik dia ada sebut semua tu kuasa Allah...
suzie suzie May 19, 2010 at 11:42 AM
siannyer darwisy demam..ada baby kalo nak tumbuh gigi pn demam juga. darwisy penah kene chicken pox? kalo wawa & bihah dulu mmg demam seminggu dulu pastu kuar chicken pox terus baik demam. semoga cpt sembuh darwisy..
Mama  Adli Mama Adli May 19, 2010 at 11:49 AM
salam perkenalan.
semoga darwisy cepat sembuh ...
anak klu demam, mama mmg risau sesangat...tido malam pun tak lena..

nway..i follow u...
Damia Aleesya & Damia Ayunie Damia Aleesya & Damia Ayunie May 19, 2010 at 12:53 PM
ah ah lah...nampak darwisy makin kurus...siannya...

semoga darwisy cepat sembuh..

eeee...apalah dr. tu...adr ke cakap cam tu...
deena awanis deena awanis May 19, 2010 at 1:00 PM
shiannyer darwisy..get well soon boy!!!
Ena Ena May 19, 2010 at 1:00 PM
ciannyer darwisy..

lamer gak tu kalo tak baik2.. fiza bawak la p sptal balik.. tak leh biarkan camtu.. siannye..
siannye kat fiza juge.. letih kan jg anak yg tak sihat..
,moge tabah ye fiza..
mazlyna mazlyna May 19, 2010 at 1:02 PM
sian nyer darwisy...cengkung muka...
LiLy @ MumMyQiStInA LiLy @ MumMyQiStInA May 19, 2010 at 1:08 PM
Alahai..sian tgk Darwisy..
masih x kebah2 lg yer demam dia..
Mmg x sanggup tgk anak demam..
Badan pon dh susut..
Hope..Darwisy cepat sembuh yer!!
Ju@Lucky^Mummy Ju@Lucky^Mummy May 19, 2010 at 2:33 PM
sian nye... cepat2 la sembuh ye Darwisy..
Adik & abang kalo demam lelama mesti kena demam campak.. masa tu lagi la kesian.. ngan badan nya yg merah..
Anyway.. hope Darwisy x de apa2..
Sabar ye..
Raisah @ echah Raisah @ echah May 19, 2010 at 2:35 PM
salam fiza....kot2 Darwisy nak kena campak mcm Rayyan hari tu tak? kesiannya Darwisy.... cepat sembuh ye nak...
maszmadi maszmadi May 19, 2010 at 2:57 PM
ciannyer darwisy deman yerk.. jgn lp mkn ubat yer sayang..
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy May 19, 2010 at 4:16 PM
To all comento~thanxs ya!! alhamdulillah demam dia dah kebah..cuma masih tak larat nak main..nak tido je..
teratakhoneyz teratakhoneyz May 19, 2010 at 4:29 PM
Honeyz pun kesian tengok darwisy tu..Semoga cepat sembuh dan ceria kembali..Honeyz teringat masa anak honeyz yang 2nd kena demam. macam tu lah dia. sampai berkampung di hospital sbb masuk air dlm badan...mana taknye anak honeyz ada sakit jantung...bila demam je mesti duk hospital masuk air.. tapi skang dah 12 tahun dah. Dan jarang kena demam. cuma last year aje dia weak sekejap sebab demam...
E.L.I.Z.A E.L.I.Z.A May 19, 2010 at 6:04 PM
harap darwisy cepat recover..amin ♥
Mashii Mashii May 19, 2010 at 11:21 PM
darwisy cepat sihat..cian mama..eh..cian darwisy sekali...
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy May 20, 2010 at 10:29 AM
@teratakhoneyz alhamdulillah la kan dia dah sihat.. dah besar dah ye.. susah demam tu kita pon tak riso sgt kan
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy May 20, 2010 at 10:31 AM
ELIZA & Mashi~ toche..toche.. aunty berdua
aLyNnZ aLyNnZ May 25, 2010 at 1:10 PM
anak alin lau demam sgt susah lar doc nk bg antibiotik..knapa eh?
eima eima May 25, 2010 at 3:50 PM
alhamdulillah ...dah lega demam die ek ...
anak aku pun demam jg ..so seminggu aku cuti ... tonsilitis...
budak baru nk besar nih mmg slalu akan demam ...

next time klu demam tak kebah suhu lebih dr 39'c tak turun2 berhari2 better bw gi spital ...admit je...risau gak kot kena jangkit virus or bacteria ... check darah biasa tak leh nk kesan ...