Sambutan Hari Mama yg agak menyedihkan..

Sabtu awal2 pagi lagi naman sudah meninggalkan kami berdua..atas sbb utk bertugas..haha. poyos gila.Biasala cikgu kerjanya lebih hari dalam seminggu.Kalo kita 5hari seminggu, cikgu 6hari seminggu.. Cana ek dulu2 masa kerja kita 6hari seminggu iaitu bekerja pada hari sabtu dan cutinya hanya hari ahad.Kalo cikgu pulak tak da cuti ka??paham tak ayat ni??hehe

Jadi malamnya dah tentu la tido ditemani Darwisy saja kan..huhu.Seb baik pagi ahad naman dah balik.Memang niat asalnya plan nak Celebrate ala kadar sempena hari mama kan.huhu.. Jadi tgh harinya menuju ke Bangi dan memilih Village View lokasi utk makan2..macam best sangat tempat tu

siang hari pon bukak lampu! See! mmg kampung tol kan!

nmpk cam best je menu ni! jgn tgk pada kulit! huhu

kasi chance kat Darwisy pilih menu

wanita yg dirai.. haha poyonya!

mahal ni gambar papa dan anak kan susah dapat!

lobak susu tapi gelasnya terbalik

hepi pada awalnya.dah dirai mestila hepi kan??


Darwisy yg leka tgk ikan dalam kolam tu!


Ikan siakap tiga rasa beratnya 900gm RM4.00segram.Nampak kecik dalam gambar tapi besar woo.. boleh 4org makan. Nampak macam sedap kan!

kailan ikan masin

telur bistik.. ni mmg sedap!

tomyam ayam. apakah??

Masa tengah makan.. dah rasa pelik ngan rasa ikan tiga rasa tu.garing semacam je. Tapi cubaan utk makan berkali2 gak. Last terasa pahit2.. ah agak mmg hangit.. sekali terbalik ikan tu sebelah satu lagi

hangit kan! yg boleh makannya sikit je! dah la ikan ni yg paling mahal dalam menu yg dipilih! sadis tol.. sob..sob.. terus hlg selera makan.


Masa nak bayar, bagitahu cashier pasal ikan hangit tu, mmg plan nak bayar separuh je dari harga ikan tu! sbb dah complain sebelum tu pasal ikan hangit, tp cam tak da respon balik.nekad!mmg nak byr separuh je! Kita sebagai pelanggan ada hak! kita bayar apa yg kita makan kan? kalo kita dah bayar dah tentu la nak makanan yg menjadi masakannya.. Tak sedap boleh diterima(tak semua org masak sedap) tapi kalo makan tu jadi lain rupanya, apa kes? emosi di situ..

Tapi disebabkan cashier yg mmg berbudi bahasa, so tak payah la nak bergaduh, bertengkar atau apa2 nak protes tak puas hati, cashier tu jwp : ya, saya dah tahu..tak pe saya tolak harga ikan..saya tahu hangit, dah gi check minyak kat dapur.. (check minyak) hehe

see! harga ikan yg paling mahal tu! makannya ciput! huhu

Otw balik, pi tapau satay kajang versi Putrajaya pulak utk sedapkan hati. haha!

20cucuk pon jadikla. beli byk2 pon bukan larat habis kan!



{ 14 comments.. read them below or add one }

iz-AnN عبداللطيف iz-AnN عبداللطيف May 10, 2010 at 9:49 AM
mahalnnya ikan tu...tapi sure ikut pasaran kan...akak suka makan kat cempaka rimba dalam pkns bangi tu...siakap sekor baru rm25 rasanya...tapi sedaappp..makan hingga ke titisan yang terakhir...hehehe
Intan Intan May 10, 2010 at 10:02 AM
Alaaa takmo lah sedih2 ye mama wisy :)

Happy Mother's Day to u dear!
Happy 1st birthday to ur blog!
Happy 1st birthday to ur hubby's blog!
Damia Aleesya & Damia Ayunie Damia Aleesya & Damia Ayunie May 10, 2010 at 10:17 AM
spoil pulak yer nak celebrated mother's day tu..

tak pe lah...yg penting dapat spent quality time bersama family...

happy mother's day to you too...
Ju@Lucky^Mummy Ju@Lucky^Mummy May 10, 2010 at 10:22 AM
Ok lah kan.. cashier tu boleh bertolak ansuk.. kalo kena gado2 lg.. mesti jadi lg x seronok..
ape2 pon ..

Selamat Hari Ibu ~!
mama tisya mama tisya May 10, 2010 at 11:13 AM
so tkpyh byr la ikan tu ye...naper air tu terbalik..darwisy tarik ke?
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy May 10, 2010 at 11:30 AM
@Ju@Lucky^Mummy

aah seb dia bertolak ansur.. rupanya mmg dah tau.. hehe
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy May 10, 2010 at 11:31 AM
@mama tisya tak da lah kak.. bentuk gelasnya mcm terbalik.. hehehe
Nana Nana May 10, 2010 at 2:21 PM
eh fiza murah la makanan tu nampak sedap je
LiLy @ MumMyQiStInA LiLy @ MumMyQiStInA May 10, 2010 at 2:27 PM
"selamat Hari Ibu Fiza"...

Nasiblah ikan tu x dibayarkan...klu x mmg hanginlah...dh lah mahal tp hangit plak..nk mkn pon dh x der selera jadinyer..
atty's atty's May 10, 2010 at 3:26 PM
village view dkt je ngn umah kty..lama dah tak pegi makan kat situ ..
selamat hari ibu fiza.
Ena Ena May 10, 2010 at 10:56 PM
alahai ciannye.. baru nak bermood gumbira ye fiza.. tak pe la.. tu namenyer bukan rezeki aritu.. len kali cube lg kat tmpat kain ye.. :)

nasib baik dapat cover ngan satay tu.. hehehe


selamat hari ibu ye fiza.. :)
aLyNnZ aLyNnZ May 11, 2010 at 10:30 AM
iyer larr fiza ikan tu cam terlebih goreng..abis kecut smua isinyer..tp yg menu yg lain tuu nampak cam sgt best..pic yg diambil pun cantik..