Puasa pon belom dah kalut nak raya!

Sabtu petang kononnya nak pi I-City.. Tapi memang dah sampai I-City pon! Sekali hujan gerimis daa.. Pergi pulak siang hari.Langsung tak best! mana nak ada lampu2 pasang. Dah la tak turun kereta 1keping gambar pon tak ambik.haha ruginya tak dak bukti dah pi! hahahaha

Rasa malas pulak nak turun sebab kawasan tu macam tak siap takut pulak kang apa pulak jadi kat Darwisy ye la budak kecik kan. Lepas tu keluar dari kawasan I-City menuju ke Bangunan Jakel yg baru bukak kat Shah Alam tu.Dekat je rupanya ngan I-City.Terus masuk berseorangan tinggal darwisy dalam keta ngan naman sebab tengok dalam kedai tu giler punya ramai orang dah macam pasar malam!

Masuk terus pandang kiri, depan, belakang nampak la gulung2 kain yang RM 100 utk 3helai yang harga asal JAKEL jual RM60 sehelai camtu.Malas+nak cepat terus sambar je yang tu malas dah nak tengok yang lain.Mata dah terpukau kain yg 'kalerful' cam ni! kononnya raya ni nak pakai kaler terang2 pulak asyik kaler malap2 je! Sebelom ni rasa cam takut ah nak pakai kaler striking! hehe..

Amik!Semua kaler terang2! 2 helai dari tu utk wan di kedah dan mentua! 4helai utk diri sendiri.

Ni ha bukti harga kain 6helai RM200.. Ok la tu nak pakai kain ratus2 sehelai masih belom mampu! hehe


Hati Berkata: Rasa cam frust giler tak dapat bergambar kat I-City tapi nasib dapat kain :p

{ 17 comments.. read them below or add one }

deena awanis deena awanis May 31, 2010 at 11:12 AM
dina pun baru pas wat entry pasal Jakel..hahhaha..pergi last Friday.memang berbaloi2 lah kan kak fiza...=)
SuZiE SuZiE May 31, 2010 at 11:18 AM
wow.. bestnye dia dah shopiing tuk baju raye.. skg ni mcm jd trend je baju kalerful..
mama tisya mama tisya May 31, 2010 at 11:34 AM
tkpe nanti leh p i-city lg..p time mlm ler..awat tk p mlm?akak pn tringin nk p i-city tp tula..bila ntah nk smp...

akak p jakel kt jlntar jumaat lps..sempt la borong 3pasang :)
Izan Ishak Izan Ishak May 31, 2010 at 11:42 AM
fiza...
dah shopping baju raye ye?
izan pun baru je berangan2 nak pi jakel kat batu pahat. ntah bila nak pegi.

oklah baju yg 3 pasang rm100 tu. cantik2 semua...!
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy May 31, 2010 at 11:45 AM
@SuZiEtakut nanti xde tailor nak dah..hehehehe nanes kang tak da baju raya :)
LiLy @ MumMyQiStInA LiLy @ MumMyQiStInA May 31, 2010 at 11:46 AM
Mmg rambang mata lah tgk kain2 kat Jakel nih..klu blh cam semua je nk amik..hehe.. :)
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy May 31, 2010 at 11:46 AM
@mama tisya jalan tar mesti lg meriah kan.. huhu soping gak ye..

darwisy tak bapa sihat riso melarat pulak kalo jalan malam2.. mencabar ada ank kecik ni tak leh nak jln malam sgt..hehe
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy May 31, 2010 at 12:16 PM
@Izan Ishak hehe..gi la cpt kak! kang habis org lain borong..aah beli awl kang tailor tak nak amik dah kang nanes pulak..hehe
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy May 31, 2010 at 12:16 PM
@LiLy @ MumMyQiStInA mmg bahaya! kalo lama duk lam tu habis kopak poket nak borong je kejenya..hehe
princeduyong princeduyong May 31, 2010 at 12:24 PM
ermm...kain untuk raya apa tu...
Raisah @ echah Raisah @ echah May 31, 2010 at 3:15 PM
fiza, gi malam sana...tp jam betul nak masuk tu...
igt raya, teringat puasa tak ganti lg...bersalin bulan puasa, byk la nak ganti...huhuk
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy May 31, 2010 at 3:37 PM
echah~hahahaha.. bila nak ganti ni?? fiza lega tahun ni tak pyh ganti posa :p
E.L.I.Z.A E.L.I.Z.A May 31, 2010 at 10:57 PM
alamak tukar header lain la pulak ekkek tp xpe, menten melet0p..

whoaaaa ni buat k.eli gabra gak ni..ishh bulan dpn la kot nk kena p carik kain jgk..riso la pulak kan..tkt xde tailor

mmg murah gile ar 6pasang kain dpt rm200..thn lps k.eli 1st time beli kain 6meter harga rm200+..kira bju kurung utk k.eli n riri la..igt mcm best la kan kain mahal..hampeh ade ah..kain terlalu nipis, nk kena buat lining 1 hal..part nk basuh pulak leceh..nk jln pun hati2 sbb tkt benang tercabut..tailor nk jahit pun kena yg pandai jahit, kalu tak, rosak kain..byr tempah pun mhl sbb leceh nk jahit..pengajaran: xmo beli kain mhl lg :P
E.L.I.Z.A E.L.I.Z.A May 31, 2010 at 10:59 PM
This comment has been removed by the author.
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy June 1, 2010 at 7:56 AM
@E.L.I.Z.A

kena pi terjah cptla k.eli.. kang takd ak tailor nak jahit kang kena la beli readymade je..hehe

fuiyooo.. beli mahal nye kain tu.. aah kalo mahal pon tapi jnis kain susah jaga mmg leceh ar..yg tu ar plg benci tu.. nak pi raya2 kat umah org pon asik nk tgk kain, control2 takut terkoyak.. dah mmg ada pglmn dah.. huhu..:p

kna plk hantar kt tailor yg tgh period dia jhit kain kita habisla musnah rupa baju tu.. hahahaha