Mama yg makan pedas Darwisy yg cirit birit!

Pagi semalam dgn nikmatnya makan soto..Secara tak sengaja me terlupa utk elak dari makan pedas..Syiok ja duk tuang kicap bercili tu dalam kuah sup.. Sampai rasa mcm berasap telinga neh!fyi, pas bersalin mmg tak pernah lagi makan sepedas tu..w.p me mmg antu makanan pedas ni!Entah mcm mana boleh terlupa semalam..hoho


DI rumah haruslah Darwisy nenen direct terus kan.. Jadi effect dari akibat makan pedas tu terus ke Darwisy la..Start malam tadi dia asyik duk poo..poo.. je.Sampai kul2 pagi pon poo..poo..Pagi ni pas mandi hantar pi taska, Sampai je me kat opis dah siap punch card, on pc segala bagai tiba terbaca mesej dari pihak taska suruh amik Darwisy sbb cirit birit.huhu..

Jadi haruslah balik ke rumah bersama Darwisy..Dia sihat je tak demam apa pon cuma disebabkan cirit pihak taska mmg minta parents ambik bwk gi klinik..hehe.tapi me balik rumah dulu.tunggu naman balik kerja t.ari ni la pi klinik.hehe.Boleh pulak gitu!


P/S : pas ni beringat la kan kalo makan pedas2 tu kesannya bawak ke anak! hehe


{ 30 comments.. read them below or add one }

iz-AnN عبداللطيف iz-AnN عبداللطيف May 6, 2010 at 10:29 AM
ha...pasni kena beringat tau...tapi akak sib baik...akak makan apa pun irfan tak de dapat kesannya...sib baik...
Ross... Ross... May 6, 2010 at 10:34 AM
ala sian nyer darwisy..nnt kang melecet bontot dia asik cirit jer..

f'za n izan..,kalo susu tu di pam dn simpan, nnt2 baru bbe minum, cirit juga ke agak nyer?atau direct jer yg kena cirit yer??
mama tisya mama tisya May 6, 2010 at 10:42 AM
mmg kena jg mkn utk ibu2 yg BF kn ank yg kena..hehehe..akak dlu minum horlick pastu tisya kena kembung..tp mmg akk tk mkn pedas sgt cz akk gastrik
MRS. K MRS. K May 6, 2010 at 10:48 AM
kita saksi fiza makan smpai telinga berasap! mihahaha
LiLy @ MumMyQiStInA LiLy @ MumMyQiStInA May 6, 2010 at 10:51 AM
Sian Darwisy...
Pasni mmg kena beringatlah.. :)
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy May 6, 2010 at 11:13 AM
@iz-AnN عبداللطيف

tu la.. cian betoi.asik duk berak lg ni..cair gilak..
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy May 6, 2010 at 11:14 AM
@Ross...

ntah..tak tahu plk..kalo camtu gamaknya nanti cirit lg la dah susu tu di pam semalam..adui yai..

dah melecet dah pon..cian betol la..
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy May 6, 2010 at 11:15 AM
@mama tisya

owh horlicks kembung plk ek..kmbung ngan cirit sama ja kesannya kan...cian kat anak2 la kan.. mencabar gak BF ni..
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy May 6, 2010 at 11:16 AM
@LiLy @ MumMyQiStInA

ntah mcm mana boleh tak beringat..teruk btol mama ni kan.. cian anak.. ;(
rose --{@ ibuRafiq @}-- rose --{@ ibuRafiq @}-- May 6, 2010 at 11:20 AM
heheh..rafiq masa kecik2 dulu selalu la kene if sy salah makan pedas..skang dah tak lagi..alhamdulillah

agaknye sy selalu sgt makan pedas kot..dia dah immune..uhuhu
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy May 6, 2010 at 11:22 AM
@rose --{@ ibuRafiq @}--

cam tu ek??tapi cian plk kalo nak biar selalu cirit.. hehe..
Zimah's Depart Zimah's Depart May 6, 2010 at 11:49 AM
fiza, so far skrg ni kalo akak mkn pedas..mmg xde effect kat adam..sib baik..alhamdulillah..so akak bleh mkn ape saje..
Mama Hanim Mama Hanim May 6, 2010 at 12:14 PM
alahai sian si cute darwisy tu.. mmg kata org pedas agak mengganggu bgi ibu yg BF..

moga cepat sembuh darwisy..
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy May 6, 2010 at 12:32 PM
@Mama Hanim

tu la kan..nak wat cane saya ibu baru.. tak da pglmn..hehe.. kena beringat pas ni..
♥siEha♥ ♥siEha♥ May 6, 2010 at 1:04 PM
ala cian nye darwisy..
nasib baik siha mkn pedas amie xde kena cirit birit..hehe
so dgn sronoknye blh mkn pedas..hehe
Ietams Ietams May 6, 2010 at 1:28 PM
kene sentiasa beringat la lenkali yer..
siyan juga kan tengok baby cirit birit
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy May 6, 2010 at 1:31 PM
@♥siEha♥

wah bestnye!! sng la kalo camtu sieha!!jeles tol! hehe
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy May 6, 2010 at 1:32 PM
@Ietams

tu la cian kan.. dah melecet merah2 bontot dia.. :(
deena awanis deena awanis May 6, 2010 at 1:51 PM
susah gak ek nak BF ni..selain x ley makan pedas, ape lagi x ley yang x ley makan??
syariza09 syariza09 May 6, 2010 at 2:46 PM
alahai..sian ngan darwisy & mamanya. pasni kena bringat tau! jgn lupa lagi
eima eima May 6, 2010 at 2:53 PM
ala kesian nye darwisy ...
tak pe .. lain kali kena tahan nafsu lg la...
so maknanye fiza kena stop BF kejap la ek ..
bg botoi (die nk ke botoi klu mama die ade??)

mmg kesian ngan baby also mak die asek nk basuh berak je .. klu budak cirit nih ..
atty's atty's May 6, 2010 at 4:20 PM
fiza..lepas ni jgn buat lagi .sian darwisy
Ena Ena May 6, 2010 at 11:04 PM
Alahai..

ciannye kat darwisy.. huhu..
tp tu la.. betul kate fiza.. kdg terlupe kejap.. hope pasni darwisy dah ok la kan!..
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy May 7, 2010 at 8:56 AM
@deena awanis

benda yg leh kmbung..byk gak la..kena tanya pd yg pakar.. huhu
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy May 7, 2010 at 8:57 AM
@syariza09

cana la leh terlupa!! anak yg jd mgsa.. adui.. bek kak! :p
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy May 7, 2010 at 8:57 AM
@eima

dia nak ajer botoi.. tak kisah pon fiza ada ke tak.. tapi kan riso gak susu yg di pam tu.. takut nanti kena lg la bila dia minum.. tak kan nk bunag kan.. tak tntu ada ke tak..adui..
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy May 7, 2010 at 8:58 AM
@Ena
7 kali berak semalam ooo.. cian sgt kat dia.. hope hari ni ok..