Selalu budak demam orang kata nak boleh sesuatu....betoi ka?

Org tua2 selalu cakap 'demam sebab nak boleh buat kerja ni'. Buat kerja tu maksudnya boleh merangkak, berjalan, meniarap.. camtu la lebih kurang. tapi darwisy ni lain cikit.. baru perasan dari lahir sampai sekarang setiap awal bulan je mesti fiil dia berubah..

tapi perubahan dia lain dari orang lain..tapi tak tahu lah kebetulan, kenyataan, atau disebabkan perkara lain..Allah saja yg tahu..Bila masuk bulan baru dia mesti meragam, asyik nak menangis je..malam2 tido meragam, menjerit..tapi dia jadi macam demam tau tak..on off..huhu..

Kebetulan khamis ni darwisy cukup 6bulan tapi hari ni dia demam..Tadi tengah hari balik rumah dan bawak dia pi klinik.Sebelom pi klinik sempat lagi naman duk acah dia..tiba-tiba dia menjerit panggil suruh cepat tengok..masa tu me dalam bilik air.. apa dia, jom tengok!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


sila tekan pause bagi dia loading habis dulu

ha! tudia! tak pernah2 macam ni! sangat teruja ok! suka sangat tengok! rasa terhibur! (macam tula perasaan seorang ibu)

Hati Berkata: harap darwisy cepat sembuh dan demam pon sebab nak boleh buat sesuatu! :)



{ 9 comments.. read them below or add one }

iz-AnN عبداللطيف iz-AnN عبداللطيف April 6, 2010 at 3:58 PM
arghhh mengang ni...tak pat nengok gambo ni...ishhh...teruklah intim ni...hahaha
n@m@n n@m@n April 6, 2010 at 4:33 PM
This comment has been removed by the author.
LiLy @ MumMyQiStInA LiLy @ MumMyQiStInA April 6, 2010 at 5:06 PM
Alalala..gelak sakan dia...
Demam nk dpt akal baru.. :)
Hope Darwisy cepat sembuh yer!!
sonata anak kancil sonata anak kancil April 6, 2010 at 8:23 PM
begitu la masa akak membesarkan 2 puteri 3 putera yang agak rapat jugak ...
macam2 ragam...alhamdullilah sekarang dah besar...boleh lah bernafas.....bersabar la membesarkan anugerah Illahi ini
Intan Intan April 7, 2010 at 4:13 AM
Pernah dgr gak org ckp pasal "peralihan bulan" nie spi umur baby tu setahun...mmg dia akan meragam and sometimes demam etc.

Maybe sesetengah budak je yg kena kot.

Hopes that he'll recover soon...
MiSz MaNja MiSz MaNja April 7, 2010 at 1:14 PM
akak.. kite pun budak gak.. tapi selalu kalau time exam.. yang kita baca last2 tu lah soalan akan kua dari situ..

kawan kite plak.. kalau time die baca sebelum time exam tetibe ade cicak berbunyi "cak cak cak" macam cicakman tu.. dia akan spot soalan tu. sebab dia kata dah banyak kali dah terkena macam tu. heheh.. lawak plak lau pk2 balik nih..
E.L.I.Z.A E.L.I.Z.A April 7, 2010 at 3:28 PM
hehehe ni bukan darwisy je nk gelak mengekek..k.eli dgr naman nyanyi pun nk gelak..ni haa eiymann pun tergelak sama dgr cak cak cak heheh
Nana Nana April 7, 2010 at 7:52 PM
mak pun selalu ckp mcm tu
time damia kecik2 asal nk beralih bulan sure dema
pastu bila demam dah baik mula la dia pandai wat sesuatu
contoh: demam nk pandai mengiring, merangkak, tumbuh gigi, nak jalan
tp bila di perhatikan mmg btol bila damia nk pandai sesuatu sure dia demam dlu
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy April 8, 2010 at 8:35 AM
To all~TQ byk2!! :)

Intan~aah ramai gak tengok cmtu..tp xsemua kan..hehe tq ye kak!

E.L.I.Z.A~haha lawok! apaknya yg lebih2 nyanyi!mana anak xgelak..kui2x..smpai eiyman pon leh gelak..haha

Nana~maknanya damia kerap gak la demam.. tp demam nak boley sesuatu biasanya tak bahaya kan?