Radix Fried Chicken!!

Hpa lagi..huhu.. kalo tak nak baca jgn menyampah terus klik butang X je! huhu

Utk pengetahuan kawan2ku HPA ada jgk jual tepung herba utk goreng ayam ye kawan2!hehe. Bukan jual tepung camtu je tau!Ada kedai lagi macam KFC jugak! Ini bukan nak promote suruh uols beli kat me ok.. nak pi beli kat mana2 pon terpulang la pada kawan2..

Just nak berkongsi.apa salahnya kan?Benda sedap kita kongsi la.Boleh tengok website dia di SINI .Ni contoh kedai RFC yg sudah di buka

caw. bandar laguna merbok, sg. petani

caw. shahab perdana alor setar

RFC lagenda height, Sg. Petani

Ni pulak rupa sekotak RFC yg boleh jgk kita beli di cawangan HPA ataupon stokis.Tapi yg ni kena la goreng sendiri..huhu

Oren lagi!huhu

ada 3 bungkus dalam ni. satu bungkus 300gm x setiap bungkus

ni pulak cara kitorang buat.baru dua kali try mula2 try cam kedekut nak buh tepung banyak2..haha.

siap utk dimakan! nyam! nyam!


Nota : Rasa malas nak goreng kunyit gorengla ngan tepung ni..muahahaha



{ 15 comments.. read them below or add one }

Ena Ena April 22, 2010 at 10:23 AM
yum yummmyy..

sedapnyerr..
akak nie late ly dah dapat selera hubby akak yg sgt suke makan ayam goreng.. huhu.. bahaye nie.. nanti jenuh nak turunkan lemak kat perut nie..

btw, nak kene beli juge la tepung RFC tu..

mrmm.. 1st time akak tgk restoran RFC tu.. kat SP jer ker ada? kat KL tak der yeh? kalo ade nak gak terjah.. nak ke SP tu jauh bebenor.. huhu
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy April 22, 2010 at 10:25 AM
Ena~dgr cita nak buka kt s.alam..tp tak tau plk betoi dah wujud atau dlm proses.. tp kat melaka mmg dah ada..huhu.. kat website tak complete tu caw. yg dah ada.
LiLy @ MumMyQiStInA LiLy @ MumMyQiStInA April 22, 2010 at 10:38 AM
Owh..Radix pon ada Kedai cam KFC yer..
Kat JB maybe blum buka kan..

Nnt nk cuba gak lah tepung Radix tue..
Mesti sedap..
Mama Hanim Mama Hanim April 22, 2010 at 11:26 AM
mmg RFC pn best.. kt SP ni org slalu ramai lgpn ayam RFC jenis organik kan. Jumaat je mesti full lah.. kami dh byk kali makan kt situ since opening last year.. best2..
eima eima April 22, 2010 at 12:29 PM
aku pun dah try .. sedap ...
ayam dijamin halal ... dijamin bersih ... dan organik tu yg penting ....
utk kesihatan kite bersama....
nanti nk beli tepung aku order ngan ko je la ....
Izan Ishak Izan Ishak April 22, 2010 at 1:08 PM
izan pun selalu je beli tepung rfc nih. senang nak grg ayam ke..udang ke..sotong ke..

rfc ada juga kat kluang, johor...best!!!
Ross... Ross... April 22, 2010 at 2:27 PM
ish nk kena try ni..akak suka ayam goreng tepung..mcm2 tepung akak guna..yg ni blom pernah guna...
ShazlinaSaad ShazlinaSaad April 22, 2010 at 2:42 PM
saya dah penah makan RFC kat shahab perdana..yg da jadi ahli, leh ar tambah points.Sedap ar..sos dia pon sedap ^_^
alynn malynna alynn malynna April 22, 2010 at 3:15 PM
ye..ye...ye..kat kluang hometown kte ade da RFC....yummy...
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy April 22, 2010 at 3:16 PM
Lily_betoi la sedap..hehe

mama hanim~oh dah pnh try ka..hehe

eima~boleh saja dong!

izan~betoi kan kak..mmg best!

Ross~try la..mana tau kot jatuh cinta!

shazlina~makan sambil menyokong barangan keluaran islam! ;)
Nana Nana April 22, 2010 at 10:36 PM
wah dapnye...tak pegi lagi tgk kedai HPA kat dpn opis tu
E.L.I.Z.A E.L.I.Z.A April 26, 2010 at 12:56 AM
wah bagus nya radix nihh...lama² nnt leh replace KFC...ni tetiba lapa mlm2 buta nih...haishhhh im on diet :P
gooseberries gooseberries April 27, 2010 at 10:29 AM
salam..
penah gak tgk iklan radix nie kat paper.. siap da jd cm kfc lak.. gud2.
nmpak mcm best gak =))