Nyam! Nyam! sedap hingga menjilat jari!

Lepas pantang 6bulan terus ngap ais krim!!huhu nikmatnya! tapi bukan ais ketul..yg tu belom try lagi..ekeke.. semalam try ais krim perisa vanila campur koko ripple..perisa kopi radix dah try! mmg ngancem! sedap! betoi tak tipu.. kalo korang nak try boleh beli kat caw HPA..tak pon stokis mana2 yg berhampiran! ais krim dia serius tak muak sbb tak manis sgt tak rasa macam apa tak tahu nak cita.hehe

Kalo ais krim lain kadang makan byk terus rasa muak2 jgk sbb mgkin bahan yg digunakan kot dalam ais krim tu. tapi ni ok la.. tak sangka gak sebenarnya baru tahu yg HPA pon jual ais krim! hehe nama ais krim dia toyyibah! halal toyyib lagi..

macam2 perisa ada contohnya perisa vanilla, jagung, kopi radix, keladi, dan vanilla roselle ripple..try la bukan mahal pon!mahal lagi baskin robinns(camtu ke ejaan nya malas nak google)huhu

ni la rupa bekas besar..yg ni vanilla campur koko ripple


nak makan pon ada org ambil gambar! haha

yg ni perisa koko radix! ni lagi sedap! memang kaw! hehe

tengok tangan siapa ni! dia pon sibuk nak kaco!

bekas dia mmg besar! tapi kualiti bekas dia tak sama dengan bekas ais krim walls..sbbnya bekas ais krim toyyibah ni tebal..dah boleh wat bekas makan..haha

Nota: bila dah try makan ais ni rasa cam nak makan hari2...huhuhuhu




{ 18 comments.. read them below or add one }

iz-AnN عبداللطيف iz-AnN عبداللطيف April 14, 2010 at 3:29 PM
WAHH...ni memang betul2 duta hpa ni...ritu akak terpandang hpa teringat kat fiza...ekekek
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy April 14, 2010 at 3:35 PM
ak.izan~ huhuhu..thanxs sbb igt akan daku w/p semasa terpandang HPA sahaja! hahaha
mama_izz mama_izz April 14, 2010 at 3:35 PM
hahhaa... saya tau..produk ais krim HPA di buat kat ipoh.. dulu suami ada keje kat kilang aiskrim ni.. bertong2 dpt ais krim free tapi suami dah benti coz kena tipu.. ckp jadik manager kat sana tapi keje mcm operator jek.. huhuhu.. opss melalut lak.. hehhe..
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy April 14, 2010 at 3:37 PM
mama izz~aiyak! yg tu no komen..hehe.. mgkin pengurusan kat situ tak betoi kot!huhu
mama_izz mama_izz April 14, 2010 at 3:39 PM
hahah.. ye la kot.. heheh.. tapi ais krim dia memang sedap.. tak muak makan.. saya suka vanilla.. sedap ooo
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy April 14, 2010 at 3:41 PM
mama_izz~hehe..betoi.. mmg sedap kan! i suka koko radix
mama tisya mama tisya April 14, 2010 at 3:50 PM
kalo panas2 dpt mkn eskrem mmg nikmat...ehhehe
LiLy @ MumMyQiStInA LiLy @ MumMyQiStInA April 14, 2010 at 3:58 PM
Comeii tgn kecik tue..
Darwisy pon nk mamam Aiskrim.. :)
X pernah rasa aiskrim ni..
Biasa mkn yg aiskrim walls biasa tu jer..
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy April 14, 2010 at 3:59 PM
mama tisya~nikmat kalo ais tu betoi2 sejuk!huhu

Lily~try la..betoi sedap..
alynn malynna alynn malynna April 14, 2010 at 5:30 PM
gambar2 tu buat orang terliur jek..nak kene try nie...
Nana Nana April 14, 2010 at 6:24 PM
xtau plak HPA ada aiskem nk carik la ada kedai HPA depan opis je
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy April 14, 2010 at 6:29 PM
alynn~hehehe

Nana~tryla..mcm2 la produk dia..

munira~try jgn tak try..hehe
Ena Ena April 14, 2010 at 8:02 PM
hoh..
dasyat tol la fiz nie.. memg bebetul HPA nye bisness nie..
tp memg nampak sedap gak..
akak lom cube lagikkk!! kene cube gak tu..heheh
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy April 14, 2010 at 8:25 PM
Ena~akak kalo dah jd stokis kena la setia dan guna brg2 dia..huhu yg penting halal toyyibb..mencari yg halal itu harus!!huhu
Mama Hanim Mama Hanim April 14, 2010 at 10:46 PM
tahniah fiza..terrer btul bisnes kan.. saya pn blom try la produk tu.. nk kena cari nih coz ramai yg kata sedap tu kan..hehe..
Izan Ishak Izan Ishak April 15, 2010 at 9:30 AM
fiza...izan pun baru je try yg eskrem kopi radix tu. mmg THUMBS UP!
**kalau anak2 makan mmg kejap je abis!
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy April 15, 2010 at 9:37 AM
Mama hanim~ HPA dah ada kt sg petani kedai RFC(radix fried chicken) pon dah ada.. boleh makan c2..

izan~kan?kan? sedap kan kak! nyam!nyam!