memang berkesan!!

SHARING IS CARING

Saja nak share dgn ibu2 yg fully BF.. macam mana yg dikatakan dalam entri di SINI pasal habbatus sauda yg meningkatkan pengaliran air susu ibu.

Nak tunjuk cikit bukti perubahan sebelom dan selepas amalkan makan habbatus sauda

SEBELUM MAKAN



HASIL MENGEPAM PADA WAKTU YG SAMA DAN KEADAAN YG SAMA (lepas darwisy hisap)


SELEPAS AMALKAN MAKAN HABBATUS SAUDA dan MADU ASLI


HASIL MENGEPAM PADA WAKTU YG SAMA DAN KEADAAN YG SAMA(lepas darwisy hisap)

Ni la madu asli yg me amalkan!

habbatus sauda softgel


STOK DALAM PETI AIS



abaikan ais yg berketul2 tu..huhu


ok la kan.. masa start kerja lepas pantang langsung tak da stok dalam peti..pernah 2,3 kali tension sebab hasil perahan utk hari ini tak dapat utk cukupkan stok Darwisy di taska keesokkan harinya. Tu la masa pregnant tak nak belajar macam mana org buat stok susu.Yela lagi 1 hari nak kerja baru pi beli pam.huhu

Pastu setiap hari nak kelam kabut pam utk esok punya stok memangla agak sukar kalo susu ni tak banyak sgt! lain la kalo ibu2 yg memang susu badan dia banyak. Tapi me tak pernah putus asa! Usaha jgk macam2 cara nak tambahkan susu.Last terjumpa Habbatus Sauda dan Madu Asli. Dan tu la hasil perahan yg bertambah 2 oz dari sebelumnya.Syukur sgt2 w/p tak banyak susu macam org lain tapi still boleh cukupkan utk darwisy.. Alhamdulillah :)


{ 19 comments.. read them below or add one }

Ena Ena April 9, 2010 at 8:56 AM
Alhamdulillah..

syok la darwisy pasnie.. kenyang jekk la deri kan!. heheh
mama tisya mama tisya April 9, 2010 at 9:03 AM
yg penting jgn putus asa..tahniah2...truskan insya allah susu tu cukup utk darwisy
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy April 9, 2010 at 9:24 AM
Ena~mesti syiok punya..hehehe

mama tisya~tq... alhamdulillah kak..amin..
Ietams Ietams April 9, 2010 at 9:52 AM
best kan bile pam susu byk..
tengok botol penuh lagi la terasa best
Zimah's Depart Zimah's Depart April 9, 2010 at 10:16 AM
waa..lumayan..mau try la mkn..skrg ni susu mcm susut sket..psal tah..***malas ngepam pun ye..huhue..harap susuku mewah seperti dulu..fiza, thanks kongsi pengalaman susu tu..hehe..
rose --{@ ibuRafiq @}-- rose --{@ ibuRafiq @}-- April 9, 2010 at 10:34 AM
besnye..kita pon pernah makan..tapi stop makan sbb syik nak membuang je..wakakakka..

takpe2..pas ni nak mkn balik lah
caiyok!
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy April 9, 2010 at 10:51 AM
Ietams~betoi..feeling owh..

Zimah's Depart~huhu..mls plk ye..try la..jgn takut!

rose --{@ ibuRafiq @}--~aik?membuang?xde la pon..
Zimah's Depart Zimah's Depart April 9, 2010 at 11:30 AM
fiza : bkn xmo try..tp skrg tgh mkn alfafa..bleh ke campur²?
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy April 9, 2010 at 11:39 AM
k.zimah~rsa tak da masalah.. bukan pi khas susu.. utk kesihatan samping tambah susu.. dah tgk ke khasiat dia kt entri fiza tu?fiza dah jd stokis.. lps aktif ni boleh beli terus ngn fiza.. tungguuuuu.. jd ahli leh jimat byk la kak!!
Nana Nana April 9, 2010 at 12:22 PM
wow...terbaek dari ladang moekekek..
bagus nih..tp skang xleh nk amalkan sebab mmg nk stopkan damia bf uhuhu cedey!

xpe nxt bb bole try la hehe ntah bila pojek mega nk start hahahahha
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy April 9, 2010 at 1:29 PM
Nana~bila2 dah bersedia projek mega boleh cpt start..hehe

chaiyok!chaiyok! respek ah kt nana badan tecik pon leh bf damia sampai 2tahun..huhu
deena awanis deena awanis April 9, 2010 at 4:49 PM
wah!!!hebat..sangat mempunyai impian to bf my baby at least sampai 2 years old..boley r menuntut ilmu ngan kak fiza pasneh..=)
Delima Delima April 9, 2010 at 4:51 PM
wah! banyak tu hasilnyeeeee.....
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy April 9, 2010 at 8:58 PM
deena~akak mama baru..masih dalam proses mempelajari..echehh..

delima~hehehe
Ross... Ross... April 15, 2010 at 11:55 AM
seronok nyer tgk member2 ada wat stock susu..k.ros xda lg pengalaman mcmtu..nnt ajar k.ros lak yer..apa yg nk kena buat..heheh...
Ross... Ross... April 15, 2010 at 11:55 AM
seronok nyer tgk member2 ada wat stock susu..k.ros xda lg pengalaman mcmtu..nnt ajar k.ros lak yer..apa yg nk kena buat..heheh...
Nadimah Mahmood Nadimah Mahmood April 27, 2010 at 8:14 PM
hai...salam kenal....just to share Fenugreek Capsules juga dpt boost up breast milk.my fren said susu badan jadi makin pekat,wow weee mmg kenyang lah baby.if u interested, can contact me.