Gambar Darwisy di temui di facebook milik siapa kah ini???

Tajuk.. memang merisaukan.hoho.tambah2 kalo jumpa gambar family kita kt mana2 page dalam cyber ni..Ok tak da apa pon sebenarnya. Cuma ingin berkongsi sejuta kegembiraan yg terpahat di wajah seorang yg bergelar ibu kepada seorang anak ni la yakni aku la @ me.. haha.

Semalam tengah syok2 ber'fesbuk' buka la page TASKA.... iaitu taska baru Darwisy..Jangan memain Taska pon ada fesbuk ok! ok what?? leh gak mama2, ibu2, mummy2 ni tahu apa anak buat kat sana kan..ermm..sedikit teruja di situ bila dapat tgk anak dalam taska tu melalui fesbuk sajok!

Agak2nya taska lama Darwisy pon kena ada 'fesbuk' kot!! boleh la diorg tau cerita2 panas parents plk..ekeke..elok cikit dari duk dgr cerita melalui mulut org je kan.. ermm...

'fesbuk' milik taska baru Darwisy.nampak tu Darwisy tengah tido.


close up cikit.....

sejuk hati mama tgk anak baik2 disana


Sepanjang 3hari Darwisy di taska baru :
  • bila ambik time balik mata dia tak bengkak dah pon
  • Darwisy dah tido tanpa berbedung
  • Tido dengan sendiri tanpa perlu nangis mintak org tepuk

Di Taska lama:
  • Bila tengok dia time lunch dan amik waktu balik mesti mata bengkak teruk akibat menangis. sebab apa?? pengasuh mmg biar je kalo budak jenis nangis ni.sampai la budak tu nangis tak keluar suara!Bukan nak tolong tepuk ke dukung jap ke.Ape ingat nangis sehingga 'selak' tak boleh sebabkan kematian ke???
  • tido berbedung ketat-ketat sampai badan tak boleh bengkok langsung
  • Kejap2 nangis sebab bosan..tak da org nak layan.Bukannya sibuk mana pon.Asyik duk bersembang, bergosip, berkumpul ramai2 makan berjemaah.


Nota Hati : Anak adalah anugerah paling bernilai buat kami.

{ 14 comments.. read them below or add one }

mamaaerish : mamaaerish : April 29, 2010 at 9:08 AM
ishhh... takotnyer... adoi.... dh la nk kena antar aerish ngan junior sok... hu3... camnola?.... hmmmmm
mazlyna mazlyna April 29, 2010 at 9:59 AM
wah best nyer fiza...;)...tapi kan...klu kat sana punader fb...akak rasa lagi teruk budak terabai kot....takat buat ketupat kat blkg tu pun leh buat pekak budak nangis....bg can ber fb....lg rancak lah diorang....silap2 leh buat blog sorang satu.....hahhahaah
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy April 29, 2010 at 10:04 AM
mamaaerish~hati2 nanti tau..

mazlyna~aah kak! telinga allah dah kurniakan tak pekak, tapi boleh wat2 pekak..cane tu??ye la kan selama ni asyik duk tnya kat org ja pasal parents itu ini.. sibuk je tau diorg ni.
iz-AnN عبداللطيف iz-AnN عبداللطيف April 29, 2010 at 10:04 AM
fiza
sana panas ek darwisy tido tak berbaju...tapi nengok dia tido lena gitu senang hati kan...hehehe...

kak lyn
wahhh pas ni kaya ar pengasuh2 tu sebab ada blog...seme isu panas derang up...lalala...
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy April 29, 2010 at 10:07 AM
iz-Ann~aah panas.. berkipas je..tu pon panas gak.pastu biasala skrg kan cuaca panas..

tp takpela dari ber'ekon' t asyik selesema n demam je.. hehehe

tgh hari je diorg bogelkan budak if panas..darwisy kan kuat berpeluh pehtu nek ruam..
mazlyna mazlyna April 29, 2010 at 10:17 AM
tu lah zan.....hahhaha...konpem hit lagi tinggi dari blog ciput kita...;)

best takde ekon...fiera skang pun taska tak ber ekon...takdelah selesema jer....

akak dulu selalu pelik nape diorang wat pekak klu budak nangis.....alasan takmo mak lain terasa klu dukung budak lain.....dah budak nangis....kenalah tenangkan....blajar psikologi katner tah yg buat camtu....patutlah pandai sgt psiko orang...
Ross... Ross... April 29, 2010 at 10:55 AM
syukur darwisy dh xnangis2..dh selesa ler tu.tu yg nmpk tido lena bleh gerak2 badan kalo lenguh..

biasa la taska lama..keje mcm xder je..anak2 dibiar je nangis2..dh bertahun2 mcmtu..

opss bahaya tulis kat sini..kang ada lak yg print pi tunjuk kat taska..
safiyyahosman safiyyahosman April 29, 2010 at 11:01 AM
eee..
tkut btol..
lega la skang ei akak..
taska baru darwisy da better dari b4 nih:)
Damia Aleesya & Damia Ayunie Damia Aleesya & Damia Ayunie April 29, 2010 at 11:15 AM
ngeri pulak rasanya baca cara tska lama jaga darwisy tu..ingat kalau biarkan budak2 nangis lama2 tak bahaya ke..nasib baik fiza cepat2 bertindak..

ayorkk...ni nak buat keje ke bergosipping kat taska lama ni...
Ena Ena April 29, 2010 at 11:54 AM
Tu la masalahnyer fiza, bile anata anak ke taska yg punyer pekerja yg berlagai lebih dari bos.. huhu..

comei la darwisy tido cenggitu.. hehe
Raisah @ echah Raisah @ echah April 29, 2010 at 12:08 PM
sedapnye Darwisy titon...lena betul! tgk Darwisy tdo gtu, sebijik mcm Rayyan. body pon lbey kurang sama jer.. dasyat tol taska lama tu yer. cite lah lagi fiza..(boleh tak menyebok? hehe)...geram nih org suke2 buat anak gtu!
mazlyna mazlyna April 29, 2010 at 12:12 PM
fiza...best nyer kat tempat baru....teruja akak nengok....cam nak tukarkan fiera jer...huhuhuu
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy April 29, 2010 at 1:24 PM
mazlyna~alal diorg tu malas kak..bergosip cita pasal parents psl artis rajin la..

Ross~opps hati2..huhu

Ena~betol2..diorg plk yg berlagak ngn parents..apa kes?

ecah~meh ar turun cini leh cita pjg2..hehehe

mazlyna~heheh jom la join..ekeke
E.L.I.Z.A E.L.I.Z.A April 29, 2010 at 7:36 PM
bagus nya taska ni..lega tgk darwisy dh tenang..

hampeh tul taska lama tu..ada ke tak layan budak nangis? dh keje ko jaga budak.org byr gaji ko.ko kena la buat keje..pastu dibedungnya budak yg dh besar..kalu bby baru lahir tu logik la weh..gilo lah!

ter-emosi pulak :P