Dah lama berdiam diri memendam rasa akhirnya aku kini tenang..

Alhamdullillah Darwisy sudah selamat me tukarkan taskanya..semalam waktu lunch gi tgk2 dia.semua ok.nampak mcm selesa di tempat baru.Rasa lega hati bila tengok anak berada dalam keadaan baik kan!kalo tak nak senang nak buat kerja..Setiap masa duk memikirkan keadaan anak je..hehe.. Walaupon taska ni jauh cikit dari opis dan tak dapatlah nak tengok dia setiap waktu lunch tapi cukup wat mamanya senang hati sebab dah tahu keadaan di sana..

Banyak sungguh kejadian dan perkara yg tak disangka berlaku sepanjang 4bulan Darwisy di taska lama.Apabila timbul isu baru me tahu mcm mana Anak kecil yg tak bersalah tu diperlakukan.Sungguh malas utk bercerita lebih2 di blog ni.Cukupla sekadar kami ibu2 berkenaan saja yg tahu al-kisahnya.

Kepada silent reader atau lebih tepat di panggil penyampai bermulut becok (bukan penyampai radio @ televisyen) buatla apa anda suka!masuklah blog ku hari2 pon tak pa utk korang cari cerita panas dan sampaikan pada pengasuh a.k.a cikgu tak bertauliah.Masuk la setiap hari boleh up kan trafik ku dan boleh gak tambah nilai yg tak seberapa tu(w/p korang tak tahu apa nilai tu) huhu.tak guna korang berbuat baik apa ingat anak korg akan di jaga dengan baik ke bila cita hal org?

Kepada pengasuh2 terhebat yg mulut tak tau nak control tu, ingatla kita pon ada anak.Kita pon akan lalui zaman2 membesarkan anak2..janganla kerjanya asyik nak membusuk2kan nama orang dan menceritakan keburukan atau kekurangan anak orang kepada orang lain!sedarla kita ada anak tak mustahil kalo anak kita juga menerima nasib yg sama seperti anak org lain atas kesilapan mulut jahat kita!


Nota hati: sangat sedih bila hari2 memandang keadaan anak yg dikandung selama 10bulan diperlakukan sebegitu rupa dan di hina pulak atas kekurangan fiil yg sedikit kuat menangis.



{ 28 comments.. read them below or add one }

MRS. K MRS. K April 27, 2010 at 8:45 AM
uih.. penyampai tu dah elaun dari cikgu kot.. mihahaha
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy April 27, 2010 at 8:48 AM
besar sgt ke gaji pengasuh smpai nak bg elaun kat penyampai??dtg taska makan pon tak berbayar..sapa yg byr?kita yg anta anak ni ha..huhu
::Mamalyna:: ::Mamalyna:: April 27, 2010 at 8:53 AM
Sabarler fiza, ada hikmahnyer tukar taska tue... akak nasib baik cepat bertindak..akak dah tukarkan lyna ke taska generasi since bulan jan 2010
iz-AnN عبداللطيف iz-AnN عبداللطيف April 27, 2010 at 8:53 AM
sob..sob...menitis airmata keibuan ku bila baca part last tu...sedih kan...tapi pepun skang akak pun rasa sangat tenang fiza...hurmm...yang berlalu biarlah berlalu...takkan ku ingin ianya kembali lagi...hoh...
Ross... Ross... April 27, 2010 at 8:54 AM
bagus la fiza..asalkan kita snang dn rasa ank kita selamat, jauh skit pon xpe..la byk rupanya kisah kat sana yer..tp masih ada mulut jahat yg mcmtu bleh sampai2 kat cikgu..nak tunggu mulut dia senget kot baru senyap..sudah la tu..elok ke buat mcmtu? kot2 esok lusa dpt plak balasan keatas anak sendiri..time tu baru nyesal..

emm mcm2 perangai manusia yg memeningkan kpala...bwk2 ler bertaubat..abis2 nk jd silent reader tuk dpt maklumat..
Ogy Ogy April 27, 2010 at 8:59 AM
huitt fiza pun kena mangsa penyampai radio tak bertauliah ni ek...sabar jelah fiza..org ni mmg takleh tgk kita senang..ade je nk dikorek2nya..seronokkan bercerita pasal org ni....

baguslah dawisy dh dianta ke nursery lain...derang ni buat kerja mcm tak ikelas je..kalo malas nk jaga budak2, layan karenah budak2 takyah buka taska lah..buka library je..senyap sunyi...
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy April 27, 2010 at 9:01 AM
mamalyna~dulu tasaka mana kak?

iz-Ann~sedih sgguh bila mengenangkan nasib anak.. :'( alhamdulillah dah tenang skrg..

Ross~susah kalo mulut org ni mulut tempayan sng ja p tutup ni mulut org rasa nak stapler ja kalo boleh..hehe..
hati2la nanti kalo nak anta baby kat c2..
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy April 27, 2010 at 9:02 AM
Ogy~biasala org ni bukan sng tgk kita jatuh bangun kaya miskin semua nak diceritakan..sampai dalam kain org pon kalo boleh nak tahu..

sedih sungguh hidup berdekatan dgn org2 camni..
LiLy @ MumMyQiStInA LiLy @ MumMyQiStInA April 27, 2010 at 9:06 AM
Biarlah jauh..asalkan Darwisy selamat di sana..
Sabar je lah ngan org mulut cam tu..
mama tisya mama tisya April 27, 2010 at 9:07 AM
dugaan mcm2 utk ibu2 yg antar ank ke nursery,taska,pengasuh...tp tula kalo dh tkde tmpt terpaksa jugak kn..kena tawakal tp sedih la kalo ank kita diperlakukn yg tk sepatutnya..smoga ank2 kita dilindungi
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy April 27, 2010 at 9:11 AM
Lily~alhamdulillah tenang..

mamatisya~moga2 anak kita selamat semasa dibawah jagaan org..
deena awanis deena awanis April 27, 2010 at 9:14 AM
hurmm...risaunye nak kena antar baby pergi nursery nnt..=(
::Mamalyna:: ::Mamalyna:: April 27, 2010 at 9:18 AM
fiza, taska kbs tu ler....pehtu akak tukar coz masa tue kecoh2 bila pengurusan kbs ambikalih...akak still dapat situ lagi coz asben akak keje nre...rasanya sempat ngan fiza jugak kejap..tp akak duk bilik budak 1 tahun...akak kawan kak izan
mama_izz mama_izz April 27, 2010 at 9:23 AM
benci betoi orang mcm ni.. kaki nyampai.. kat kita ni ade jek tak kena.. mcm saya pun kena orang cakap anak saya beruk keluar kandang. sedih giler... anak yang kita kandung dia cakap mcm tu?? jahat sekalipun anak kita nasihatlah elok2.. betoi tak?? eh dah merepek ni..

apa2 pun fiza, demi anak kita, buatlah yang terbaik.. ni tak lah asyik susah hati fikirkan hal anak.. hehehe
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy April 27, 2010 at 9:45 AM
deena~kena pandai2 cari tasaka yg betoi..

mamalyna~tak perasan..owh c2 jgk..akak pon tentu tahu kan semuanya..

mama izz~iskh2..gila apa ckp anak org camtu!suka hati je kan. tu la tmpt ni mahal..mahal pon tak pe la janji jaga anak kita elok2..
mazlyna mazlyna April 27, 2010 at 9:48 AM
la...akak ingat darwisy oke kat situ...kena kutuk jugak rupanya....soh jer dioarng tu benti keje klu tak suka jaga anak orang...dok kat umah jaga anak sendiri jer....

ade dengar cite hot tak....manja yg langsung tak sesuai ngan nama tu (eee....sebut nama pun dah rasa cam nak muntah ni)....kena marah ngan mgmt semlm......patut bukan dia jer kena marah...kepala taiko tu yg patut kena...suka suki ati dia jer nak perli mak2 ni...

dah lah duit makan minum anak2 diorang kita yang tanggung....lagi mau tunjuk besar kepala....
::Mamalyna:: ::Mamalyna:: April 27, 2010 at 10:03 AM
fiza, hehehehe... tahuler sikit2...so darwisy antar kat taska ke umah orang?
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy April 27, 2010 at 10:24 AM
mamalyna~taska..umah org susah..jap2 kang nak coti je..hehehe..kalo pegawai tinggi tak pola byk coti..hikhik
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy April 27, 2010 at 10:26 AM
mazlyna~aah geli gilos nak sebut namanya..hahahaha.. apa pasal kena marah??tak tahu pon kak! patutnya dia tu tak sesuai jga baby..kepala besar tu pon igt dah lama kat situ boleh jd supabaisor kot..hahahaha
firahadifa firahadifa April 27, 2010 at 10:28 AM
owh... cam tue pulak .. adei.. x paham ngan org2 sekeliling ek.. suke sgt nk jadi batu api..

x pe la fiza.. abaikan jer la..
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy April 27, 2010 at 10:29 AM
firahadifa~camtu la sikap manusia..sukar utk difahami..
rose --{@ ibuRafiq @}-- rose --{@ ibuRafiq @}-- April 27, 2010 at 10:54 AM
sib baik rafiq tak pernah dihantar ke taska

dengar2 taska mmg byk malasah kan?

yela fiza, buatla terbaik utk anak u..
depa yg nak bercakap2 tu biarla..yg penting kita tahu apa yg anak kit perlukan..

semoga tempat baru ok buat darwisy..
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy April 27, 2010 at 11:03 AM
rose~tu la susah tol..harap2 tmpt baru selamat utk darwisy..tq
Mama Hanim Mama Hanim April 27, 2010 at 11:07 AM
huhu..saya dh lama tensen dgn org2 cmtu. sebok je. area umah saya ramai yg jadi babysitter tp dorg marah bila saya hantar hanim ke umah pengasuh yg jauh 12km dri umah.

mASA peknen lg dh survey, dorg mmg nk jaga baby, tp asik bersembang je sesame jiran smp ada baby yg duk kutip makan pasir pn dorg biar je. gilo!!
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy April 27, 2010 at 11:36 AM
mama hanim~lor..sibuk ja biar la hak kita nak hantar mana anak2 kita..apa igt bagus ke khidmat diorg smpai nak jgk anta kat diorg..tak pyh la nata org dpn umah t habis di canangnye kekurangan anak kita..
Damia Aleesya & Damia Ayunie Damia Aleesya & Damia Ayunie April 27, 2010 at 12:47 PM
semoga darwisy selesa dan gembira di tempat taska baru ni...

ader jugak ye pengasuh yg suka mewarwarkan kekurangan anak kita ni...tak amanah betul..
E.L.I.Z.A E.L.I.Z.A April 28, 2010 at 7:56 AM
isk teruknya..taska tu pun teruk, penyampai tak bertauliah lg la teruk. dh mcm meng-api² keadaan..ni mesti org yg awak kenal jgk ni tp disebabkan dia segan nk tunjuk diri dia, dia jd la silent reader...

xpe fiza..what goes around comes around..hugs n kisses to darwisy ♥
Mama AqiL Mama AqiL April 29, 2010 at 1:05 AM
darwisy pun dah pindah yea..ermm..ramai jugak yang dah pindah nie..akak pun makin riso skrg nie..dah ar takleh nak masuk tgk..tak tau apa yang terjadi..arini 1st time takleh masuk..ermm..time tengahari mak2 yang dtg semua main ngan anak kat luar jea..