Dah boleh adik dah Darwisy..hehe

Darwisy nak adik?cakap pon belom lagi..hehe.. Tapi kenapa orang tua2 selalu cakap. "dah boleh gigit kaki dah tu dah boleh adik la dah" camtu la lebih kurang..apa kaitannya gigit kaki dgn dapat adik baru??huhu.

Kalo fikir2 agaknya orang tua2 cakap camtu maksudnya anak kita dah besar dah boleh buat benda yang jarang budak lain buat kira dah boleh tambah anak la..cam tu la kot..haha. heran gue! Darwisy sekarang ni kerap tol masukkan kaki dalam mulut!apa yg best sangat entah.

Pastu kalo nangis bila2 masa pon time tido pon nangis pejam mata tapi tangan duk pegang kaki..haha. apa pesyen la anak mama ni!kadang2 lawak pula tengok nangis sambil angkat kaki pegang..hehe..Mai nak tunjuk cikit hobi baru Darwisy


gambar diambil 2minggu lepas
tengok tu langsung tak peduli org ambil gambar dia


nikmat sangat ke tu?haha

model pampers..muahahaha



Sampai ke sudah langsung tak berhenti hisap kaki..

Agak2 korang sebab apa org selalu cakap camtu ek??


Hati Berkata: Tunggu Darwisy pandai cakap " mama, darwisy nak adik" baru kasi dia adik...hahahaha.. kalo Tuhan bagi rezeki cepat terima saja..huhu



{ 13 comments.. read them below or add one }

iz-AnN عبداللطيف iz-AnN عبداللطيف April 12, 2010 at 9:30 AM
hehehe...darwisy nak adik kembar tiga tau...:p
mama_izz mama_izz April 12, 2010 at 9:35 AM
wah bestnyer darwisy nak dapat adik.. nak jugakk.. kekkee
Nana Nana April 12, 2010 at 9:42 AM
ala xyah caya la hehe ntah apa kena mengena geget kaki ngannk dapat adik kan?
damia start dari umur 6 bulan asik dok geget jari kaki xdepun dpt adik, esk nk msk 2 tahun dah heheheh
dah besar2 skang ni pun kdg2 dia suka geget ibu jari kaki dia.so xleh la cuak eh damia nk ada adik lagi ke heheheheh
Ena Ena April 12, 2010 at 9:46 AM
heheheh..

bertambah2 lebor senyuman akak pg nie.. tg gaye darwisy :P

tu la fiza.. semua bebudak camtu kot fiza.. sbb anak2 akak pun camtu dulu.. biler dah dapat mamam kaki.. asyik tarik kaki jekk.. nanti pasnie peel lain pulak.. heheheh.. best layan kerenah anak2 yg belum pandai buat peel nie..
Ju@Lucky^Mummy Ju@Lucky^Mummy April 12, 2010 at 11:12 AM
hua hua... darwisy mintak adik la tu..

tu org tua ckp la.. kalau baby men geget kaki nak adik lah tu..

kalau baca buku baby.. katanya dia dah jumpa kaki dia...& mengenali fungsi kaki nya tu..
Izan Ishak Izan Ishak April 12, 2010 at 12:17 PM
sedap sbnrnya dapat mamam kaki tu fiza. tp kan org dulu2 dah kata sampai skrg mitos tu tersebar... tapi tak semestinya juga kan... kalau ye pun mungkin kebetulan.
nieda nieda April 12, 2010 at 12:21 PM
salam,
comel darwisy gigit jari kaki..nak adik ker?
Budak Pipi Tembam Budak Pipi Tembam April 12, 2010 at 12:54 PM
wow! hahaha...sekali dia cakap nak adik... adik nk 5 tau... sekali kuar... hihihi... =P
anisalya anisalya April 12, 2010 at 1:19 PM
kadang-kadang tu betul jugak..alya memang kebetulan suka hisap jari kaki masa kecik.mmg nak dapat adik. skg anis pun sm tp blm lg la ada adik. sian anis..kecik la.sakit pn x baik btl lg... heehee...

tp bergantung pd keadaan la...org tua2 sj ckp je tu...
rose --{@ ibuRafiq @}-- rose --{@ ibuRafiq @}-- April 13, 2010 at 8:19 AM
hehe.
cute je kan
rafiq pon sker isap ibu jari kaki..
tapi skang dah tak sgt dah..dia lagi leka main menan dia..:-D
Intan Intan April 13, 2010 at 11:01 AM
He he...ntah2 dah "lekat" kot kat dlm tu fiza :D
Cik Qemm Cik Qemm April 14, 2010 at 2:02 AM
hmm logiknye nape ye budak2 suke gigit ibu jari?

tp biase la anak first slalu org akan ckp cmtu. cube kalau adik beradik da ramai gigit jari jugak cemane?hihihi
eima eima June 10, 2010 at 9:57 AM
sedap nye nyot² ibu jari kaki tuh ..
cam besh je kan ...