contest Mai Secawan!!

Sempena dengan ulang tahun pertama blog me dan naman pada Mei nanti, serta sebagai titik permulaan me sebagai stokis HPA, dengan besar hatinya (macam nak berucap pulak) me dan naman menganjurkan satu contest diberi nama

Mai Secawan

hehe..

Hadiah-hadiahnya tentulah barangan-barangan HPA.

1. 1orang x (minyak herba + ubat gigi herbal)


2. 1orang x (bedak jasmin+ ubat gigi herbal)


3. 3orang x 3 bungkus Kopi Radix (15 sachet)


Jadi ada lima pemenang semuanya!


Syarat-syarat dan cara-caranya :

1. Follow blog ini (untuk memudahkan kengkawan dapat update pasal contest ni. Nanti nak stop follow pon ikutlah kalau tamat contest..hehe)

2. Buat post dengan hanya copy sahaja khasiat Radix di bawah ini


Khasiat Kopi Radix:

Menghilangkan Sakit Sendi dan Sakit Pinggang
Penyakit arthritis dan rheumatism terjadi hasil daripada peradangan yang berpunca dari ketidak seimbangan suhu. Kesannya mewujudkan kelebihan asid seperti asid urik yang menyebabkan ghout. Kopi Radix akan bertindak secara diuretik (memperbanyakkan kencing) dengan melakukan pengimbangan suhu dan asid. Terdapat testimoni yang banyak yang menceritakan kelebihan penggunaan Radix yang dapat menghilangkan sakit pinggang dan lutut.

Demam Panas
Minuman Kopi Radix akan menghilangkan rasa hendak demam jika diambil pada peringkat awal kerana bahan yang terdapat dalam Radix akan meningkatkan sistem imuniti untuk membunuh kuman yang menyerang tubuh. Tindakan bioflavonoid akan meningkatkan lagi aktiviti sel-sel imuniti dengan mempercepatkan pergerakan ke tempat serangan. Minuman Kopi Radix akan menyebabkan seseorang itu kencing dengan banyak, berpeluh dan terasa dahaga. Kesan dahaga ini membuatkan seseorang pesakit itu banyak minum air di mana suhu tubuh akan kembali stabil.

Ketumbuhan
Bahan yang dikenali sebagai quassinoid yang terdapat dalam Radix merupakan bahan anti tumor yang boleh menghilangkan ketumbuhan di otak. Ini diperkuatkan lagi oleh kajian Dr. Azizah Hamid daripada Universiti Putra Malaysia (UPM) pada tahun 2000. Dalam kes yang sebenar, HPA mempunyai rekod menyembuhkan ketumbuhan di otak setelah pesakit diberikan Radix bersama Omega3 dan Spirulina.

Radix Untuk Kaum Wanita
Radix mempunyai bahan antioksidan yang boleh memerangkapkan radikal bebas yang menyebabkan pelbagai penyakit. Bagi wanita yang menghadapi masalah keputihan, lelehan cecair ini dapat dihilangkan dengan hanya meminum Kopi Radix, begitu juga dengan senggugut. Kopi Radix mempunyai kesan detoksifikasi yang boleh mengeluarkan keracunan di hati dan membetulkan perjalanan darah. Bagi wanita yang menopouse, mereka memerlukan pytoestrogen dan kalsium untuk tulangnya dan ini boleh didapati dalam Kopi Radix.

Kopi Radix Untuk Pesakit Kencing manis dan Darah Tinggi
Radix juga mengandungi betasitosterol dan stigmasterol yang bertindak sebagai hipoglisemik (menurunkan paras glukos). Kekuatan gandaan diuretik menjadikan Kopi Radix juga boleh digunakan untuk merawat hipertensi.

Kopi Radix Untuk Tenaga
Kesan afrodisiak meningkatkan tenaga kelakian dan baik jika disinergikan bersama Omega3. Bagaimana ini berlaku? Satu kajian yang dilakukan di Universiti Malaya (UM) menunjukkan bahawa tikus putih yang diberikan Radix menunjukkan penambahan 480% hormon jantan manakala tikus betina pula melahirkan anak jantan lebih daripada anak betina dengan nisbah 3:1.

Kopi Radix mengandungi 7 herba pilihan :

  • Tongkat Ali (AFRODISIAK/ANTIOKSIDAN).
  • Pokok Mata Pelanduk (DIURETIK).
  • Pokok Teja Lawang (KARMINATIF).
  • Pokok Tebu Gajah (ANTIDOT).
  • Pokok Mengkudu Hutan (LAXATIF).
  • Halban (IMUNITI).
  • Larak Hutan (KARDIOTONIK).

* Disebabkan disable right click jadi caranya highlight dulu kemudian klik CTRL C utk copy dan klik CTRL V utk paste. Tajuk Entri mestilah: CONTEST MAI SECAWAN! Link kan ke blog fiza supaya ramai boleh join.. TQ :)

3. Tinggalkan link entri kengkawan kat sini ye

4. Pemenang akan dipilih secara cabutan (kira sapa yg bertuah la) hehe

5. kami berhak mengubah mana-mana syarat ye..hehe

Tarikh Tutup:10hb Mei 2010




{ 81 comments.. read them below or add one }

zai kulim zai kulim April 20, 2010 at 12:03 PM
salam..

akak zai nak join tapi tak leh copy daaaaaa......
zai kulim zai kulim April 20, 2010 at 12:21 PM
ok dah leh

http://zaikulim.blogspot.com/2010/04/khasiat-kopi-radix.html
Izan Ishak Izan Ishak April 20, 2010 at 12:34 PM
hi fiza...nak join...nak join....
atty's atty's April 20, 2010 at 12:48 PM
kalo ade masa nanti ..terai join..
Zimah's Depart Zimah's Depart April 20, 2010 at 12:52 PM
mau join..erm..tp akak nak madu HPA..
miera miera April 20, 2010 at 1:03 PM
salam fiza..kita dah join contest awak..sila la jenguk blog saya..

http://mamaalieya.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html
Mama Hanim Mama Hanim April 20, 2010 at 2:16 PM
salam fiza.. dh join.. nti tgk lah ye..publish kul 3pm..tq.

http://cintapertamakami.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html.
::Mamalyna:: ::Mamalyna:: April 20, 2010 at 2:27 PM
Salam, saya join contest... ni linknyer..

http://ejanblog.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html

tq...fuh..fuh jampi nie...hhehhee
aLyNnZ aLyNnZ April 20, 2010 at 3:26 PM
Fiza,
alynn dh join..try chek ok tak?

http://alynnzcontest.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html
Ena Ena April 20, 2010 at 3:49 PM
wahhhh...
akak pun nak join juge la.. heheh..
nanti dah buat n3 akak bg tau yeh!.. :P
suzie suzie April 20, 2010 at 4:32 PM
bestnyeer..
akak nak join juga
eima eima April 20, 2010 at 4:51 PM
http://mysweetzlife.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html


aku dah join contest ko ...
klu tak cukup syarat ... bleh bg tau ye ...
~aSFaLiZa~ ~aSFaLiZa~ April 20, 2010 at 5:01 PM
salam... saya dah join this contest. sila la jengah ye mana yg kurang

http://asfaliza.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html
juniza juniza April 20, 2010 at 5:34 PM
salam..fiza..

Ju join ok

http://blogjuniza.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan-khasiat-kopi-radix.html
Nana Nana April 20, 2010 at 6:18 PM
hye fiza kita join ek
http://ibudamia.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html
aZuRa AhMaD aZuRa AhMaD April 20, 2010 at 7:19 PM
askum..

hai fiza..kak zura join..

http://zamzura1405.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html
nik nik April 20, 2010 at 7:31 PM
salam,

nik dh join contest nih..

http://beingcoachpotato.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html
alynn malynna alynn malynna April 20, 2010 at 8:22 PM
salam..kak alynn da join..jom terjah...


http://alynnmalynna.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html
inasepi inasepi April 20, 2010 at 9:23 PM
ina join

http://inasepi.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html
nadiah nadiah April 20, 2010 at 10:01 PM
salam sis,nadiah try luck lagi kat sini n happy 1st anniversary...
dah join...http://nettskerepek.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html
andai ada yang salah info me k..
tq...
syakila syakila April 20, 2010 at 11:12 PM
Kila join

http://nurnuha-syakila.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan-khasiat-kopi-radix.html
taufidris taufidris April 20, 2010 at 11:21 PM
http://taufidris.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html
Nazz@Purple Nazz@Purple April 21, 2010 at 7:54 AM
Assalammualaikum..

ok..dah join..

http://nazzcoco.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html

Nazz@Purple

tq.=)
JIVEBUMZ JIVEBUMZ April 21, 2010 at 12:06 PM
salam kenalan..

nak join jugak

nie link saye yer

http://jivebumz.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html
::m!SS edURA hanUM:: ::m!SS edURA hanUM:: April 21, 2010 at 12:35 PM
salam,join contest

http://missteletybes.blogspot.com/2010/04/contestmaisecawan.html
ShazlinaSaad ShazlinaSaad April 21, 2010 at 1:20 PM
slam..saya dah join ni ^_^

http://shazlina2417.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html
zlan zlan April 21, 2010 at 2:51 PM
saya dah join dah...

link saya di http://akuhujanrindu.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html
anin anin April 21, 2010 at 4:35 PM
salam fiza
ingin cuba nasib

http://seindahbayu.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html
SoFiaH SoFiaH April 21, 2010 at 11:23 PM
join ok

http://sofiah-andaikutahu.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html
sarah sarah April 21, 2010 at 11:28 PM
sarah singgah tuk join contest nie

http://sarah-rinduselalu.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html
izan cute izan cute April 21, 2010 at 11:32 PM
slam..saya dah join ni ^_^


http://izancute.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html
segalanyer kuterima... segalanyer kuterima... April 21, 2010 at 11:37 PM
salam kenalan..

nak join jugak

nie link saye yer

http://segalanyerkuterima.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html
inahasan inahasan April 21, 2010 at 11:42 PM
salam...
saya dah join this contest.
sila la jengah

http://inahasan.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html
Kepala Bergetar Kepala Bergetar April 22, 2010 at 12:15 AM
orait KB nk join jgk..
n@m@n jgn lupa pilih aku hehe..

http://kepalabergetar.blogspot.com/2010/04/khasiat-mai-secawan-jom-baca.html
MiJiE MiJiE April 22, 2010 at 11:32 AM
wow..kopi radix..sya suka ia..haruman yg mempesonakan..heheh
wazy wazy April 22, 2010 at 4:52 PM
Salam...

Saya dah join contest ni,ni url :-

http://www.wazy84.com/contest-mai-secawan

terima kasih.
Liya Laa Liya Laa April 22, 2010 at 5:10 PM
Salam.liya juga join
selamat ulang tahun dan dmurahkan rezeki berniaga =)

http://liyachentaungu.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html
Nine Nine April 22, 2010 at 5:32 PM
salam saya join gak yer..minat ngan HPA nyer keluaran..pagi2 selalu minum Radix..hehe..thanks..

http://nine.gapuranetwork.net/2010/04/contest-kopi-radix-mai-secawan/#more-679
bdk_SkemA bdk_SkemA April 22, 2010 at 10:11 PM
salam nak join gak..ni url


http://thebudakskema.blogspot.com/2010/04/contest-khasiat-kopi-radix-mai-secawan.html
ogy ogy April 23, 2010 at 12:02 AM
join

http://ogy2112.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html
rosilah rosilah April 23, 2010 at 1:03 AM
nak join gak

http://rosilahi.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html
♥siEha♥ ♥siEha♥ April 23, 2010 at 11:14 AM
This comment has been removed by the author.
♥siEha♥ ♥siEha♥ April 23, 2010 at 11:14 AM
salam fiza..

siha dah join dah tau..

http://blog-mizz-siha.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html
Ena Ena April 24, 2010 at 11:15 AM
salam fiza,

akak dah join yeh!

http://e-nawanisfan.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html
LiLy @ MumMyQiStInA LiLy @ MumMyQiStInA April 24, 2010 at 2:25 PM
salam Fiza...

Lily dh join yer..

http://qistinaolivia.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html

TQ.. :)
Mijie Mijie April 24, 2010 at 7:42 PM
fuh4..jampi2.mijie dah join..nie link mijie

http://mymijie.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html

ok x???
kamisatukeluarga kamisatukeluarga April 26, 2010 at 3:31 AM
assalamu'alaikum...salam kenal (^_^) saya dah join contest. jemputlah ke blog saya.

http://kamisatukeluarga.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html
cybernetic88 cybernetic88 April 26, 2010 at 3:42 PM
ai. sudah join. slm knl. hee

http://www.cybernetic88.com/2010/04/contest-kopi-radix-hpa-mai-secawan.html

psst. baby comel gila. kim slm. haha =D
Usharapa!!! Usharapa!!! April 26, 2010 at 8:10 PM
join

http://usharapa.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html
cicakgirl cicakgirl April 27, 2010 at 10:58 PM
Assalamualaikum
saya sertai
http://cicakgirls.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html

Wassalam.
QisQas QisQas April 28, 2010 at 6:20 AM
salam..stokis yup..semoga berjaya..
nadiah daud nadiah daud April 28, 2010 at 10:05 AM
nak join jugak.
nadiah daud

http://cummycikki.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html
Raja & Ratu Raja & Ratu April 28, 2010 at 2:39 PM
Ratu said..

kami pun tak nak lepaskan peluang ni utk join...

http://elykojal.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html
shidasyakirin shidasyakirin April 28, 2010 at 4:12 PM
hi..

me join

http://loveblogcontest.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html
Khazanah_Illahi Khazanah_Illahi April 28, 2010 at 6:26 PM
salam'alayk...

dengan lafaz bismillahirrahmanirrahim...

this is my link..(^_^)

http://khazinatulhumaira.blogspot.com/2010/04/mai-secawan.html

syukran jazeelan.. mg stokis akak akn maju, sme2 prmosikn muslim icons..!
mama_umar_maryam mama_umar_maryam April 29, 2010 at 10:49 AM
slm kenal mama fiza,actually slalu nmpk nick blog ni cume blm kenal lagi =)..ok will join ur contest soon!
Aimy Aimy April 30, 2010 at 10:54 AM
Salam saya join ye..

http://aimymardhiah.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html
AROL DSHW AROL DSHW April 30, 2010 at 6:41 PM
yeah! nak join juga. ;)

http://arolpunyeblog.blogspot.com/2010/04/contest-mai-secawan.html
nEa FleriDa nEa FleriDa May 1, 2010 at 8:25 PM
salam akk :)

sy join..

http://neaflerida.blogspot.com/2010/05/khasiat-kopi-radix.html

thanks
AYU IDRIS AYU IDRIS May 2, 2010 at 12:54 PM
Salam Fiza....kak ayu join ye...
Mudah-mudahan ada rezeki...amin...

http://ayuidris.blogspot.com/2010/05/contest-mai-secawan.html
sue sue May 2, 2010 at 5:07 PM
hi, nak join

http://lovelysue-mivida.blogspot.com/2010/05/contest-mai-secawan.html
tunoor73 tunoor73 May 4, 2010 at 4:52 PM
salam fiza..akak dah join...terjahlah blog akak yer..suke2 join...

http://tunoor73.blogspot.com/2010/05/contest-mai-secawan.html

tq..
maszmadi maszmadi May 4, 2010 at 6:25 PM
salam, nak joint gak

check in
http://maszmadi-maszmadi.blogspot.com/2010/05/contest-mai-secawan.html
BIONIC WOMEN BIONIC WOMEN May 5, 2010 at 1:56 PM
salam
kita dah join


http://violetgloves.blogspot.com/2010/05/contest-mai-secawan.html
myranaqi myranaqi May 6, 2010 at 5:04 PM
hi...dh join dh..
http://myranaqi.blogspot.com/2010/05/contest-mai-secawan.html
sayang sayang May 7, 2010 at 9:32 PM
fuyohh , ramai gile join , terbantut nak join , susah nk menang lolol
Amir Izzat Amir Izzat May 7, 2010 at 9:35 PM
salam kak...amir pikir nak join gak..rugi tak join... bagai pucuk dicita ulam mendatang..


amir dah copy n paste..walaupun copy..amir punya lagi spesel..hehe

http://amizzat.blogspot.com/2010/05/contest-mai-secawan-sedap-punyer.html
BUNGA BUNGA May 8, 2010 at 1:07 AM
Salam perkenalan..
saya nak join jugak yer..

http://bungacokelat.blogspot.com/2010/05/contest-mai-secawan.html

tq.. :)
Cik MoMo Cik MoMo May 8, 2010 at 2:29 AM
saya join ye,nice blog anyway
http://wiqa2selenga.blogspot.com/2010/05/contest-mai-secawan.html
sila la jenguk kt blog saya plak
Sya Isya Sya Isya May 8, 2010 at 7:58 AM
saya dah join. ni entry nya http://akumerpatiputih.blogspot.com/2010/05/contest-mai-secawan.html.

Approve lah, ya. thanks.
ummuabdullahsyaakir ummuabdullahsyaakir May 9, 2010 at 8:05 AM
Salam perkenalan

ni link entri saya yea

http://ummuabdullahdanhajar.blogspot.com/2010/05/contest-mai-secawan.html
IzzIrFarhan IzzIrFarhan May 9, 2010 at 10:51 AM
This comment has been removed by the author.
IzzIrFarhan IzzIrFarhan May 9, 2010 at 10:54 AM
Salam kak...saya sudah join dan sudah menulis entry mengenai contest ini...tetapi saya tak guna blogspot sebaliknya saya menggunakan wordpress...sila guna URL dibawah untuk ke entry contest ini....terima kasih

http://diarikehidupanmayaku.wordpress.com/2010/05/09/contest-mai-secawan/
zati zati May 9, 2010 at 2:54 PM
zati dh join =) :

http://zati2810.blogspot.com/2010/05/contest-mai-secawan.html
Nida Nida May 9, 2010 at 4:21 PM
Salam..

Kak Nida join ye.. semoga ada rezeki..aminnnn

http://nisajijah.blogspot.com/2010/05/contest-mai-secawan.html
Kura-kura Kura-kura May 9, 2010 at 4:37 PM
Cuba dan terus mencuba.

http://bersepai.blogspot.com/2010/05/contest-mai-secawan.html
along along May 9, 2010 at 5:49 PM
salam..
join contest..
http://alongjoin.blogspot.com/2010/05/contest-mai-secawan.html
LisaVsKhusairi LisaVsKhusairi May 10, 2010 at 12:51 PM
ok dh join...terjah my blog yekk...
http://erynaraisyajoincontest.blogspot.com/2010/05/mai-secawan.html