Bertegang urat dengan pak cik jual tudung

Zaman sekarang lelaki pon boleh jual tudung apa! ingat pompuan je boleh..hehe. Dah la jual kan pastu yakin pulak tu dgn jualan dia..muahahaha..Jadi penjual mesti yakin kalo tak yakin cane customer nak percaya..

Dua hari lepas, me ada bertegang urat eh bertegang lidah dgn pak cik jual tudung tapi tak gaduh pon ntah nak guna istilah apa.paling senang kata pak cik jual tudung tu cuba menegakkan benang yg basah..chewahh..Bukan bergaduh ye! tapi saja nak berkongsi cerita kelakar(bagi me la).

Dialog (sewaktu jalan2 tengok tudung kat gerai dia kebetulan masa tu pakai tudung Ariani)

Pakcik: adik pakai size apa tu? S ke? (size tudung tau bukan dia tanya size panties)

Me: S

Pakcik : M tu..

Me : S la...

Pakcik : M..(sambil ambik tudung dia)

Me : eh, saya tau la ni tudung saya.. nak tengok ke??

Pakcik : beli mana?
(pakcik tu tak percaya jgk, pastu bila dah me tanya nak tengok ke terus dia ajukan soklan tu)

Me: ermm.. ni tudung ARIANI.

Pakcik: (terdiam jap) .. bapa harga?

Me : RM48 (sebenarnya RM95 utk sehelai tp sbb Ariani buat sale dapat 2helai)

Pakcik : beli la kt sini sama ja dik kain dia tengok ni..(bersungguh2 pak cik tu)

Me : saya tau..saya tau..(malas nak dgr sebenarnya sbb dah memang selesa dgn ARIANI)

Pak cik :(sambil tunjuk tag pada tudung tu jenama ARIANA) ni ARIANA kakak pada ARIANI

Me : tak pela nanti saya keluarkan tudung jenama ARIATI pulak.. hahaha

Pakcik dan pekerja: hahahaha..

Agaknya pak cik tu tak percaya sebab kalo tak silap tudung yg dijual di luar size S tu maksudnya tudung tu pendek sikit kan..Kalo M tu labuh cikit.. sebab tu dia tak percaya.

kalo di ARIANI tudung ikut size ni bukan jenis panjang, pendek tapi size muka dari S hingga XL tak silap.lagi senang la kita nak match kan ngan muka tak payah nak pakai pin2 bagai..tudung dia banyak jenis.. dalam banyak2 jenis ada jenis2 size..

model tak bertauliah sedang menggayakan tudung yg menjadi cerita itu.. huhu

size S ok! yg ARIANA punya tag tu sama sejibik ngan ARIANI tapi tulisan ARIANA kecik cikit tapi tetap kaler pink!!


Moral of da story : sebelom kita menidakkan sesuatu hak milik org lain baik kita tanya dulu tuan punya badan..hehehe



{ 13 comments.. read them below or add one }

LiLy @ MumMyQiStInA LiLy @ MumMyQiStInA April 8, 2010 at 9:46 AM
Ahaks..klakar pulak pakcik tue..
Rupanyer ARIANI ada kakak yer ARIANA..hikhik.. :D
Ena Ena April 8, 2010 at 10:27 AM
ekekekeke..

betul tu.. maner leh same kan!.. dah terang lagi bersuluh..

cam kelakar tp geram pun ade gak ye fiza.. hehehe..
**Bila Comel Jadi Comot** **Bila Comel Jadi Comot** April 8, 2010 at 12:15 PM
Ketahuilah wahai kaum Hawa, kerana tidak mahu pasangan berasa hati atau berkecil hati, lazimnya lelaki tidak akan komen apa-apa tambahan pula telah lama mendirikan rumahtangga. Namun di sudut hati seorang lelaki begitu teringinkan pasangannya memilik faraj yang sempit/ketat seperti belum pernah disentuh. Kenapa lelaki kebanyakannya berfikiran begitu?
http://comelazhar.blogspot.com/2010/02/memperkenalkan-tongkat-ajimat-madura.html
mama tisya mama tisya April 8, 2010 at 12:19 PM
lawak la ARIANI,ARIANA,ARIATI...hehehehe
firahadifa firahadifa April 8, 2010 at 1:28 PM
ahahahaha... pandai pak cik tu buat lawak!
E.L.I.Z.A E.L.I.Z.A April 8, 2010 at 2:38 PM
hadoii la ..ada jgk nak ciplak ariani..siap bg ariana pulak tu..pastu beriya lak nak betulkan yg dia punye..pdhal dh sah2 tudung kita, kita tahu la size tudung kite hehe pakcik oh pakcik!
soffya cik bulan soffya cik bulan April 8, 2010 at 3:19 PM
he...ada2 je pakcik..ariana lah pulkak..:)
atty's atty's April 8, 2010 at 3:52 PM
kalo kuar tudung ariati..lebih kurang nama kty dah bunyinya mesti kena amik kty jadik model lak .
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy April 8, 2010 at 5:29 PM
LiLy @ MumMyQiStInA~tu la..lain mak lain pak tu..hehe

Ena~haha..masa dia nak betoi jgk tu mmg geram sgt!!tapi sbnrnya lawak..hehe

mama tisya~hahaha.. 3 dara pingitan..

firahadifa~pandai kan..lawok betoi...

E.L.I.Z.A ~terkezut owh bila tgk ariana..tak pernah tau pon! pak cik igt beli kat dia..muahahahaha
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy April 8, 2010 at 5:31 PM
atty's~boley la ambik kak atty jd model..hehehe
dah nama fiza tak sesuai plk kan..hikhik
iz-AnN عبداللطيف iz-AnN عبداللطيف April 8, 2010 at 10:16 PM
hahaha...meh nak sambung sikit...ari apa ari ni...?P
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy April 9, 2010 at 8:22 AM
iz-Ann~ari ini..muahahaha.. bila nak balik ni???huhuhuhu
Delima Delima April 9, 2010 at 4:31 PM
mmg tudung style mcm tu kalo saiz S menandakan saiz kepala.. bukan kira panjang pendek..

pe-pe pun saya tetap setia pd dezahra.. ;-)