Saya terpaksa menjadi penyeludup!!

Oh jangan anda terus menilai saya sbg penjenayah..hehe Baca dulu jgn terus salah nangkasangka..ekeke.Tetiba hari ni mood nak cita pasal pampers!

kenapa jd penyeludup?? bukan seludup dadah @ rokok! tapi seludup pampers!hoho. seludup bukan bermaksud me mencuri hokey! Sebenarnya ahad lepas Carrefour wat julungpertama kalinya slps bergelar mama me tgk ada promosi utk pampers..ahaks!entah2 dah byk kali ko je yg xtau fiza kebetulan Darwisy mmg pakai Drypers!nak, nak plk sebelom ni beli M84 RM34 plg murah kami dapat..Kalo biasa RM43 tak silap..

Tapi yg menyebabkan me jadi penyeludup sbbnya carrefour hadkan pembelian 1 family utk 2bungkus pampers je!Kalo korg tgk ada murah sapa yg xnak beli kan? M84 utk harga RM30.99!!tak kan dah jumpa yg murah nk gi cari yg mahal sdgkan brg yg sama.

Disebabkan dah hadkan 2 bungkus je, me terpaksa membeli secara berasingan dgn naman..tolong jgn report pada pengurusan Carrefour!hoho naman beli pampers menggunakan khidmat troli brg tp me menggunakan stroller Darwisy utk bwk 2bungkus pampers itu!Dan dukung plk si kecik tu sbb meragam bila tgk org ramai2..haha

Dan hasilnya kami dapat merembat 4 bungkus pampers! ampun ya PAKKEPORCarrefour!
Lain kali kami tak buat lagi!:p





{ 10 comments.. read them below or add one }

my.mastura my.mastura March 16, 2010 at 8:20 AM
Salam perkenalan..

anak saya pon guna drypers gak..M84 gak..harga selalu RM38.50...tp suami saya dpt beli kt kedai ubat cina, harga RM35.90...last Friday kt The Store Plaza Alam Sentral, hanya utk sehari, RM29.90...2 bungkus per customer...saya g ngan kawan sy, so, dpt laaa 4 bungkus...heheh..penuh dah bilik anak saya tu dgn drypers...
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy March 16, 2010 at 8:47 AM
hehe..kan kan..sape yg xnk kalo da murah masti rembat jgk dgn apa cara sekalipon!hehe.. dasat ah lg murah dr fiza dpt!kalo fiza dah rembat 6bgkus!

salam kenal:)
MRS. K MRS. K March 16, 2010 at 8:57 AM
seludup pampers dan susu murah perkara biasa ku buat!! ari tu angkut smpai 12 kotak susu! sorang leh beli 3 kotak jer... i bawak skali makteh hadif sebab nak susu lebih! huhu
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy March 16, 2010 at 9:09 AM
MRS.K~ kita sudah jd penyeludup terbaik! haha
seb pergi berdua je ritu kalo tak mau rembat 8bgkus ke..hehe
mama tisya mama tisya March 16, 2010 at 9:21 AM
mmg nmpk rmi org borong drypers weekend aritu kt c4...dlu pernh paling murah 28-29 je tp skarng mmg mhl tul...nasibaik tisya pki cap giant/teco je...ehehhehe
Ena Ena March 16, 2010 at 9:28 AM
a'a fiza,

akak pun ader gak wat cenggitu last 2 week kat giant, regenyer rm 29.90.. memg jatuh merudum time tu.. so, haruslah sapu cepat2..
psstt!! bukan kiter jer buat tau.. ramai lg mak pak yg buat.. ekekeekekeke..
♥siEha♥ ♥siEha♥ March 16, 2010 at 10:49 AM
salam fiza...anak siha pun pkai drypers dl..sll dpt murah kat tesco..saiz M sll dpt RM 30.99...mmg sll borong pun klau murah...tp,skrng anak siha dah pkai pet-pet or huggies smpai kan ade 2 blance pack besar drypers yg xpkai lg kat unah..hehehehe...tu la naluri ibu bapak nie kan...hehehe
deena awanis deena awanis March 16, 2010 at 10:57 AM
oo..camtu ek upenyer harga pampers baby ni..memang no idea..x lama lagi nak kena berkecimpung gak ngna mende2 nih sumer..
Md Nasir Md Nasir March 16, 2010 at 2:10 PM
salam..
RM30 mmg murah sgt tu.
tp sy jarag beli kat hypermarket2 camtu kalo nak beli pampers/susu coz mahal.sy lebih prefer beli kat kedai 'Seng-Seh' (kedai ubat cina),harganya kadang2 beza dekat RM10 utk satu2 brg..cubalah survey..
MrS. F!zA@Mama Darwisy MrS. F!zA@Mama Darwisy March 16, 2010 at 2:26 PM
mama tisya ~kalo cm tu lg la jimat kak! tp sini jauh la plk nk cari giant...

♥siEha♥ ~tak pnh try huggies lg..org kata cawat pendek..

deena awanis~dh kene belaja dgn brg2 baby murah ni awk..hehe

Md Nasir ~mak ai!lg jimat ke!sini xde kedai ubat cmtu plk..suma kedai nk untung lebey je sini.