Tak kisah nak merokok, tapi jgn menyusahkan org...

Sebenarnya tajuk ni bukan nk mengutuk @ menghentam perokok..tp geram betol dgn perokok yg menyusahkan dan membahayakan org ni..

Geram betol jiran tingkat atas rumah ni, ada ka dia campaknya puntong rokok ke tingkat bawah pastu terjatuh kt balkoni bilik rumah me..geram betol!!!cuba pk kalo ada baju yg tersidai time tu camne??bukan ke dh jd kes lain...iskh..iskh.

susah sgt ke nk buang puntong rokok tu kt tong sampah??ni la org kata pemalas dh tu xfikir masalah akan timbul kalo buat camtu..

jadi kpd perokok2 semua, merokok lah korg selagi korg nakayat mcm suka org merokok plk, tp jgnla sampai membahayakan org...lu pikirlah sendiri!!!

BTW, nasib naman bkn sorg perokok..hoho

siap ada bukti lg ni.. ekeke

kena buat ujian DNA kot nak kesan sapa punya..haha

{ 14 comments.. read them below or add one }

ninim ninim February 23, 2010 at 9:57 AM
betul2
dah tu buang merata2
kalo puntung tu menyala lagi terkena tisu ke aper
terbakar umah
sapa nak jawab


say no to PEROKOK
MrS. F!zA@MaMa DaRwiSy MrS. F!zA@MaMa DaRwiSy February 23, 2010 at 10:00 AM
ninim~tu la..ada ke ptt..gilos perokok ni..
deena awanis deena awanis February 23, 2010 at 10:15 AM
haisshhh...mmg x patut..seb baik umah i paling atas skali, so no one ley campak rokok ke atas..heehe
Zimah's Depart Zimah's Depart February 23, 2010 at 10:49 AM
fiza, report je kat BPH..abih cite..
MUNIRA AZME MUNIRA AZME February 23, 2010 at 11:16 AM
tulah kalo putong rokok tue cantik tak pe la juga.. bila kena ujan.. melekat lak... tapi paling teruk bila diaorg buang pad wrapper... nie pompuan mana lah yg tak reti2 guna tong sampah....isk2 sampah2
Ayda Munir Ayda Munir February 23, 2010 at 7:13 PM
Saya pun tak suka orang merokok.NO SMOKING PLEASE! huhu
MrS. F!zA@MaMa DaRwiSy MrS. F!zA@MaMa DaRwiSy February 23, 2010 at 7:42 PM
deena awanis~sng kan..tggu hjn batu jth je..hehehe

Zimah's Depart~tp xtahu gak sape buat kak..ssh gak..

MUNIRA AZME~ni pon dasat gak..dia nk tunjuk pakai brand apa kot..hikhik

Ayda Munir~samala..dulu sblm kawen mmg sy pilih org yg mmg xmerokok..hahaha
Izan Ishak Izan Ishak February 24, 2010 at 7:32 AM
hishhh...org camni patut dikasi pelajaran je. suka2 hati nak buang puntung rokok rata2..!(geram sgt nih).

**samalah kita fiza...mmg cari org yg xisap rokok. buang duit je.
dan my abg2 ipar pun non smoker sumenya...
MrS. F!zA@MaMa DaRwiSy MrS. F!zA@MaMa DaRwiSy February 24, 2010 at 8:29 AM
Izan Ishak~betol..bkn pelajaran tp bg pengajaran cikit!!cukup takut dgn api ni disebabkan cikit habis semua..mintak simpang.
Dayu Dayu February 24, 2010 at 10:14 AM
kalau kes org atas buang2 sampah ke bawah mmg sakit hati lah..
bukan setakat rokok je, kadang tu ngan kotak air lah, tin lah..isskk, pe umah ko takde tong sampah ke hah??
MrS. F!zA@MaMa DaRwiSy MrS. F!zA@MaMa DaRwiSy February 24, 2010 at 10:18 AM
Dayu~kot tong sampah kt umah dia dah penuh..malas nk trun bwh buang dia campak jela sampah ke bwh..mmg kena ajr org cmni!!hehehehe
Ena Ena February 24, 2010 at 11:53 AM
betul tu fiza, tension kan jumpe org camntu.. dah la rokok tu membahayakan kesihatan si perokok tu.. bg lak org lain terdedah ngan bahaye same.. memg x suke..
cam fiza juge, sib bek hubby bukan perokok..
Hasnor Hasnor February 26, 2010 at 8:54 AM
isk...bengong je org tuh..ade ke buang2 kt bwh cmtuh..kalo jemur kain, sure kene kain kn?

dh sound ke?
MrS. F!zA@MaMa DaRwiSy MrS. F!zA@MaMa DaRwiSy February 26, 2010 at 9:47 PM
Ena~bahagia hidup kawen ngn bkn perokok kalo tak hari2 membebel agaknya..hehe

Hasnor~xtahu sape kak..ada 2tgkt lg kt atas nun..huhu