Facebook taja Israel??


Sebenarnya dah lama aku terdengar benda sebegini dalam emel tapi takde la nk percaya sangat..

tetapi hari ini aku dapat tahu melalui blog a kl citizen, rakan blogger naman maklumat mengenai facebook ini..

kalau nak info yang lebih sila rujuk majalah al-islam sept 2009, m/s 78-79

Aku copy and paste saja isi kandungan blog ni..terima kasih kepada tuan punya blog.Sejauh mana kebenarannya?

sesampai di KL
singgah membeli majalah al-Islam Sept 2009
aii
terbaca pulak tajuk
'Zuckerberg - guna facebook untuk bunuh penduduk Palestin

siapa Zuckerberg?
kelahiran pasangan Yahudi
pengasas dan CEO Facebook
tahun 2008 telah disenarai orang yang berpengaruh di dunia pada ranking ke 52 dari 101 tokoh,
juga individu ke 321 terkaya Amerika daripada 400 individu

semasa beliau di Harvard
anggota aktif Alpha Epsilon Pi (AEPi), yang diasaskan membantu lelaki Yahudi mencari pasangan Yahudinya dan berkait secara langsung melalui Ikatan Inisiatif Israel....
dan
sekarang masih menjadi ahli alumni AEPi

yang paling tersentuh ngan artikel yang ditulis oleh Norimanah Seman ini ialah pada penutup artikelnya...

'Dengan klik sahaja pada Facebook kita turut sama menjadi pembunuh orang Palestin di Gaza'

Macam-macam la cara diorang kan..Aku sendiri pon ada tapi tak aktif sangat..akaun friendster aku pon dh bersawang..

Dahla pengguna facebook ni sangatlah ramai..Agak2 apa perasaan kita selepas mengetahui hal sebegini..Teruskan facebook or 'hapuskan'(delete) saja?

4 comments.. read them below or add one

.:Fae-Yust:. .:Fae-Yust:. September 1, 2009 at 8:20 AM
itu ler...KakYust mmg ada terbaca pasal hal nie bbpa bulan lepas kat Blog Mazidul!

tpi dlm pada tu ikatan ukhuwah dgn rakan taulan bertaut kembali...

Cuma sekarang terpulang kpd masing²lah kan?
MrS. F!zA MrS. F!zA September 1, 2009 at 8:40 AM
K.Yust~aah btol...tplg pd msg2 la... fza just bkongsi info yg fza baca je..hehehehe...:)
E.L.I.Z.A E.L.I.Z.A September 8, 2009 at 2:21 PM
tu la..k.eli pun dapat gak psl ni..member fwd emel..
hurmm very subjektif la benda ni huhu ape² pun k.eli ada gak FB huhu
MrS. F!zA MrS. F!zA September 8, 2009 at 2:31 PM
K.Eli~hehe..tu semua ats pertimbangan kita sendiri nk teruskan ke nk benti terus FB...hikhik.. :D