Yankies Hut... Tepati Janji..

Aktiviti aku n naman masa jumaat malam adlh menerjah kedai makan peberet kitorg di Yankies Hut, Bangi. Jalan masuk ke Yankies Hut ni terltk di antara kedai makan SOHO dan stesen minyak Shell.Kalo dr Putrajaya melalui jln Highway nk ke Bangi, bila exit ke kanan dr pandangan jln sblh kiri dh nmpk Kedai Makan SOHO dan stesen minyak Shell tu.. Di antara bangunan2 ni adala jln kecil spt. jln ke perkampungan terpencil...ewaaahhh... ala2 mkn dlm suasana kpg gitu.. ni kali ke2 aku mkn kt sini.. tu pon naman yg sugest kn tmpt ni kata dia ikan bakar berempah dia mmg meletop!!!! tp betol la aku kasi 5* utk Ikan Bakar Berempah Yankies Hut..Kali pertama aku gi sini masa celebrate kecil besday aku thn lepas..naman belanja.masa tu aku masih berbadan 1...hehe...skrg ni gi mkn dlm keadaan berbadan 2..ngeh...ngeh..die jgk belanja tunaikan janji bila dpt duit tunggakkan elaun rumah die..Ok, sblom aku tnjuk suasana Yankies Hut yg terbaru, aku interprem kn dulu gmbr2 masa gi hjg thn lps..


ala2 makan dlm suasana kpg

kami pilih pondok di ats pokok


Nasi utk 2org mkn, kailan ikan masin, cendawan goreng tepung, tomyam, telur bistik..order mcm2 sampai xigt!!

cendawan goreng tepung cm rasa KFC

Menu special Ikan Bakar Berempah. tak igt plk ikan apa yg kami order.

cubaan naman utk menghabiskan ikan bakar berempah

fresh orange "JUMBO" utk 2org minum tp xhbis tapau jgk..

Dan kali ke2 pergi....

Sebelum pergi wajib posing dulu

Jalan masuk yg menyeramkan!!

Lepas order makanan, berangan sambil menikmati keindahan suasana perkampungan

order lg fresh orange "JUMBO" xhabis tapau lg..

Rempah utk ikan bakar habis la pulok!! terpaksa order ikan siakap 3 rasa..boley thn jgk.Menu yg diorder kali ni beringat... hehe




{ 10 comments.. read them below or add one }

.:Fae-Yust:. .:Fae-Yust:. July 6, 2009 at 12:23 PM
waw sampai 2x p sana!

sedaap sgt ka wehh???

;)
MrS. F!zA MrS. F!zA July 6, 2009 at 12:28 PM
yg sedap ikan bakar berempah dia... mmg meletop k.yust!!!

tp kali ke2 pergi nk mkn lg, rempah dia habis plk terpaksa tggu, dh lapar sgt mls tggu kitorg order ikan siakap 3rasa... mgg sedap jgk! hehehe
neezareef neezareef July 6, 2009 at 4:41 PM
nk msk adventure ek skali kt dlm..perghh nengok food dia tu...heaven
n@m@n n@m@n July 6, 2009 at 7:22 PM
neezareef~ ikan bakar berempah je yg meletop! tp cian kt Fiza die nk mkn kali ke2 tp xdpt sbb rempah habis... 2yg mkn ikan siakap 3rasa.. :)
atty's atty's July 6, 2009 at 8:09 PM
yankies hut kt Bangi ke,,,kalo yg kt bngi lama dah tak gie..walupun dkt.
MrS. F!zA MrS. F!zA July 7, 2009 at 8:00 AM
atty's ~ bangi...tp xtau pl bangi lama ke baru..
~0~ ~0~ July 8, 2009 at 2:21 PM
salam kenal
sori...mrs naman...
kem salam kat naman..
semoga korang kekal ke anak cucu...
smile
.:Fae-Yust:. .:Fae-Yust:. July 13, 2009 at 9:51 AM
F!za,

kekehkekkh...idea lar neh...

KY n family g dinner kat Yankies Hut mlm mggu ari tuhh...
Tempat mkn dia superb! suker sb Iman bole baring² atas riba lagi (sb x sehat)...

Pastu ordered ikan siakap bakar, ermm oklah mkn dia...hehe! yg lain² tuh ikut selera memasing lah kot...

=P
MrS. F!zA MrS. F!zA July 13, 2009 at 12:08 PM
waahhh... gi jgk ea... ikan bakar berempah dia yg superb!!! yg len boley thn la kan... ngeh...ngeh... duk pondok ats pokok ke???kih2x..
Intan Inn Intan Inn July 22, 2010 at 2:55 PM
erm mmg best makan kat cne...dulu restoran saya dekat sini juga..heheheh