Shopping di IKEA

Sebenarnya aku dhlama ajk naman p IKEA...tp die sllu ckp "ntila kita gi...kalo gi nti byk plk beli..." Tp sabtu baru ni aku saje sbut psl nkbeli display kabinet n try ajk die gi IKEA..xsgka plk die on je.. Mula niatnya mmg nk beli kabinet je kalo smpai sana.Bila dh masuk IKEA sng plk tgn aku n naman capai brg smpai dh lupa niat asal...haha...ni org kata "NAFSU". Nafsu sopingla...Masa ngah pilih2 brg tba perut ni lapor plk pdhl dh sental nasi goreng kt umah..kami pon terus tgl je troli yg dh ade brg tu, kuar jp cari mkn...ala brg xbyr lg wtpe nk takutkan..


Gambar org tgh kusyuk makan sambil pk brg ape yg nk dirembat lg...hehe



Pas mkn msk IKEA smbg pilih brg...tgk2 jam dh lbey kalut plkla bergegas kuar gi The curve cari surau...tgl lg troli ngn brg2 tu... apela kitorg ni kn..kalo org tgk mmg nmpk mcm xde duit n xjd soping terus tgl brg n belah cmtu je..hahahaha...Masa tgh sibuk soping tgk jam dh nk lewat ptg..terus kelam kabut sambar brg ape je yg rasa berkenan...tp yg de kgunaan la..
On the way balik putrajaya sempat singgah Alamanda untuk cari scholl yg aku berkenan ritu...xsgka plk ada...gi jauh2 last balik beli kt Alamanda jgk..Water Filter tu pon naman nk beli 2mggu lps tp habis stok gi cari kt Jusco pon xde jual last beli jgk kt Alamanda...Nasib mmg baik sekali kuar sume brg yg dicari dpt... alhamdulillah xpe habis duit janji dpt brg yg dicari. Kasut+water filter+kusi comei tu dh RM250...haha melampau tol..Lepas dpt sume terus balik umah.


Cuba tgk kotak display kabinet dlm kete tu punye pjg smpai kene turunkan kusyen kete..sib bek kusyen kete tu mmg leh buka..Sampai umah dh xde cara len utk kami angkut kotak yg seberat 42kg tu nek tgkt 7..Idea utk pinjam troli mamak ALI MAJU pon dtg..Tryla aku n naman gi nksewa jap...tp die bg pinjam je...yg xtahannya xtanya ape pon terus bg je...cmla dh knl...kalo kitorg jahat mmg xplgkan dh..tp troli tu mmg menyenangkan utk bwk kotak pjg n berat..tgkla cuma sandarkan je n tarik troli tu..Aku gi sana sempatla rembat tea towel, wastepape,egg slice,toilet brush,cutleryspoon,plate,tupperware,foodsaver,wall shelf,glass display rack n clothes rack...sume ni berguna bkn aku saje2 beli...hehe..clothes rack tu sbnrnya dh ada aku beli kt carrefour dlu, tp xsmpai bapa lama dh nk roboh..aku pon pelik la nk beli jenis cmne lg supaya tahan lama.Tgk2 kt IKEA terjumpa clothes rack yg sgt berkualiti cm aku tunjuk dlm gmbr tu..mmg tegap sbb sumenye besi dan psg sume mggunakan skru kalo nk di compare dgn yg aku beli kt carrefour tu xde pakai skru lgsg n besi die sgtla xkukuh..Rega dia cuma beza RM10 je..dh boley dpt yg sgt bagus..Total sume brg yg dibeli RM3++.. nmpk mcm cikit je kn..tp tu la hakikatnya duit yg habis ps soping brg2 tu..ape cer ni?? cane nk soping baju baby nti...heheh...xpe de 2x gaji lg utk aku soping brg baby.. cukupla ni last aku soping merapu psni xdh sampai baby lahir.. :) P/s: utk k.gee n k.ross mtk maap ea sbb tersama la plk display kabinet tu nkbeli yg len mahal sgt... hehe :)


{ 7 comments.. read them below or add one }

aiza aiza June 16, 2009 at 12:42 PM
OOOOOOhhhh gi ikea tak ajak kita pun...
ala... baru 300... lynn shopping 700. Nasib baik i ajak balik.. dia nak tidur kat ikea...
terlupa dah ada suami ngan anak...
hahahha
MrS. F!zA MrS. F!zA June 16, 2009 at 2:31 PM
org msuk rumah baru mmg berbaloi soping byk... sy umah lama xbaloi nk soping byk2 t pindah kena soping lg...hikhik :)
n@m@n n@m@n June 16, 2009 at 6:11 PM
This comment has been removed by the author.
Ross... Ross... June 16, 2009 at 10:32 PM
xpe la sama pon...tu jer yg seswai ngan umah kecik kita nih...hihihi..nk beli yg mahal tgu umah canggih skit ler..kahkahkah..
MrS. F!zA MrS. F!zA June 17, 2009 at 7:28 AM
btoi2...duk umah mahal t beli kabinet built in trus baru seswai... kui3x..